motor Škoda Favorit v malotraktoru

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Jirka 88

motor Škoda Favorit v malotraktoru

#1 Nový příspěvek od Jirka 88 »

Chci dát motor z favorita do malotraktoru. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Je spolehlivý? Napište mi pro a proti.
Naposledy upravil(a) Leo dne ned lis 15, 2020 6:46 pm, celkem upraveno 4 x.
Důvod: přejmenování, "motor" moc obecné!

hajney

Re: Motor

#2 Nový příspěvek od hajney »

Předpokládám že ten karburátorový, je to asi o ceně ale lepší by byl nafťák. Například 1.6D z VW seženeš za 3000-4000 kč a když budeš mít šťastnou ruku tak ti udělá lepší službu.
A jestli tam chceš dát benzín kvůli LPG tak ať ten favorit nemá moc nalítano a taky jezdit bude.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor

#3 Nový příspěvek od Terablick »

Ať už je to karbec nebo stříkačka, jedná se o velmi spolehlivý motor.
Pro: Spolehlivost, dostupnost, cena, cena ND, jednoduchost, snadná oprava doma.
Proti: spotřeba, výkon (na traktor bohatě postačí), uložení napříč a pod úhlem (skloněný), přední náhon (nutno upravit nebo přizpůsobit jinou převodovku).
Pro domádo rozhodně dobrá volba, pokud to bude menší stroj (nevyžaduje se nějaká zásadní síla jako mají velké diesely) a nevadí vyšší spotřeba. Je o modernější motor než stará dobrá oktávka, která má srovnatelnou spotřebu ale menší výkon. Stříkačka pak je úplně bez starostí. Žádné štelování karbece a rozdělovače atd, problémy v zimě, nic. Stačí dobrá baterka a běžná údržba a bude spolehlivě chytat a šlapat dlouhé roky. Ještě lepší by pak bylo MPi z Feldy (stejnej motor, jen jiné zapalování a palivová soustava), ale i monovstřik poslouží dobře. Bral bych spíš 136tku kvůli vyššímu výkonu při stejné nebo menší spotřebě. Naopak 135tka zase o něco déle vydrží díky menším tlakům ;-). Rozdíl ale není nijak zásadní ;-).
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

pech.

Re: Favorit v malotraktoru

#4 Nový příspěvek od pech. »

do traktoru spíš právě 135, má příznivější charakteristiku v nižších otáčkách.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: Favorit v malotraktoru

#5 Nový příspěvek od Terablick »

To je pravda ;-)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Jirka 123

Motor z Favorita??

#6 Nový příspěvek od Jirka 123 »

Jaký motor z auta do malotraktoru?Má někdo zkušenosti s motorem z Favorita?

Jura 136XXL
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor z Favorita??

#7 Nový příspěvek od Jura 136XXL »

ja osobne jsem par traktoru videl ale je to takovy blbe proveditelny...motor je naklonenej a navic s puvodni prevodovkou pohon na predni kola

Jurin

#8 Nový příspěvek od Jurin »

Radši 1203 daleko lepší volba pokud jde o benzín.Nafta do traktoru je samozřejmě nafta.
Když se práce nedaøí,odeber se k lékaøi!

zde

#9 Nový příspěvek od zde »

ja budem davat do pripravovaneho traktora co idem stavat motor favorit spojim ho s prevodovkov 1203 a odtial to pojde na prevodovku z favorita bude to 4 x 4 .Priruba na spojenie motor a 1203 je uz vysustruzena a cakam uz len na horizontku kedy uroby dieru na starter .

allias75

#10 Nový příspěvek od allias75 »

A nebude tá prevodovka z Favorita slabá, keď ju dáš ako druhú? Nemal si radšej zohnať prevodovku z nejakej dodávky s predným pohonom? Predsa len je konštrukčne silnejšia. To len aby si sa zbytočne nenarobil :friends: .

allias75

#11 Nový příspěvek od allias75 »

Jirka 123 píše:Jaký motor z auta do malotraktoru?Má někdo zkušenosti s motorem z Favorita?
Ja si myslím, že chodiť to bude. V autách to boli celkom spoľahlivé motory a to že je naklonený je detail.Inak ja mám vo svojom motor zo Š 100 a ide :smich: . Daval som, čo bolo po ruke

zde

#12 Nový příspěvek od zde »

allias75 píše:A nebude tá prevodovka z Favorita slabá, keď ju dáš ako druhú? Nemal si radšej zohnať prevodovku z nejakej dodávky s predným pohonom? Predsa len je konštrukčne silnejšia. To len aby si sa zbytočne nenarobil :friends: .
uvidime casom sa ukaze ,ale nebojim sa toho :)

pech.

#13 Nový příspěvek od pech. »

mám ze 120, ale převodovku z fáva... pro tebe to bude jednodušší v tom, že tam dáš rovnou celej agregát z fáva včetně převodovky a nebudeš muset pářit jinej motor, spotřeba bude normální....

já mám zavařenej dif a výstup jednou zkrácenou poloosou na další převodovku z menšího náklaďáku.

když fávoé, tak pro traktor bude trochu vhodnější typ 135, má trochu rovnoměrnější krouťák a trochu dřív..... ale to už je jen detail...

to že je motor podýl dělá trochu problém s řazením, já jsem tam napasoval ovládání lanovodem z passata

z auta to vyndej se všema držákama a silnetama motoru, usnadní ti to život.

petr laz

#14 Nový příspěvek od petr laz »

Ja mam motor favorit spojkovej kos jsme delali kdysi doma takze se upravil prevodovka moskvic asi 408 uhlova prevodovka kvuli nahonu pak opet spojka minulou zimu prestavba z prevodovky skoda 120 na samurai litr vcetne pridavne prevodovky kvuli snizeni pojezdove rychlosti, ale nesvecilo se takze planovana prestavba k jaru 2011 bude tam aro 240 ( samurai to nevidrzel pri orbe odesel 3 rychlostni stupen a krupe me zpatecka.Navic je to strasne dlouhy a zkracoval jsem kdese dalo. Pohon LPG
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.

cimko

#15 Nový příspěvek od cimko »

ja na niecom takom pracujem motor-prevodovka favorit, pridavna prevodovka pomer prevodu 1:1+redukcia 1:2 nahon naprednu a zadnu napravu a bude to lamaci traktor nieco podobne ako na fore traktor od cima
Přílohy
PB180360.JPG
PC050032.JPG
PC050029.JPG
PC050031.JPG
traktor od čima

Odpovědět

Zpět na „Motory“