čím hrnete sníh ?
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: čím hrnete sníh ?
ano, mám dva známé oba hrnou bez předku, jeden za 430,- a druhý za 460,- Kč/hod
není umění udělat nové z nového, ale ze starého
- vasek775
prohrnhuji pro obec 6211 bez predku zadni sikmá radlice obcas je to zuzo dobrodruzo zrovna vcera uz jsem mel na krajíčku a byl jsem na boudelukashil píše:mám dotaz, prohrnujete někdo v službách s traktorem bez předku a s radlicí vzadu?
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku
prohrnoval jsem 8let 6718,uz ne cena rozhodla ,kdyz je malo snehu tak to jde,jinak bez zavazi navic a kruhovych retezu to neslo.bylo to pro obec,takze jsem pockal az navalilo 20cm a pak do toho-nic moc-bez retezu ne
No s tím traktorem bez předku, mám zážitek, je to asi dva roky naspátek. Jel jsem jednou bylo hroznýho sněhu. Zastavil jsem u nás ( asi 2 km od baráku ) na křižovatce. Jel totiž traktor s radličkou a hrnul sníh. Byl to chlapík s 7745 radličkuzadu. Povídám si, on pojede přede mnou a pěkně mi toschrne a já pojedu jako pán za ním. Jenže ono toho sněhu bylo hodně a on jel a snažil se o hodně hrnout do strany. Nejdřív mi kapánek uhýbal, abych mohl jet. No to nešlo, sněhu hodně, kam bych jel. Pochopil, že nepojedu dopředu a tak jel jak chtěl on, já držel patřičnou vzdálenost. No a během těch 2 km cesty sjel s tím traktorem snad 8x do škarpy. Jel a najednou ho to chytlo a už tam byl. Já zastavil a počkal až on vycouval a jelo se dál. Vždycky z té škarpy vycouval, sice to chvilku trvalo, ale vždycky vyjel. To bylo tím předkem. Nemít ho, tak tam zůstal a musel zavolat pomoc na vytažení. Jel jsem domů snad hodinu. Ale jel jsem po prohrnutým. Když jsem hodil směrovku k nám domů, mával chlapík. Tak jsem mu taky zamával, uf to měl šichtu tady za náma. Většinou tady bejvá sněhu tolik, že to musí vyhrnovat s bagrem. Ale až přestane padat a foukat. Dneska jsem jel pro kluka, silnice jen jednosměrná, pro jedno auto. Drhnul jsem celou cestu spodkem o sníh. Nikdo nejel s radličkou za celé odpoledne. Nemají čas, musejí hrnout hlavní tahy. Tdy to schrnou, až přestane foukat. Kámoš mi volal z Prahy a povídal, že tam mají 3 cm a stojí v koloně 5 km dlouhé! Nocarové Pražský, spadne hrst sněhu a stojeji na pětníku, nemají ani zimní gumy. Kdyby přijeli sem, to by čuměli. Vlastně nečuměli, oni by se sem ani nedostali!
- wasa11
Bez předku to stoji za starou bačkoru.U nás od obce prohrnuje chlap ze začátku zimy(má6911) udělá cestu na radlici ,nerozhrne do strany a pak už se sám k nám v půlce nemůže anidostat.Hází to s ním ze strany na stranu...
je pravda že to s traktorem hází, ale to už je na hmotnosti a vzorku na zadku, protože traktor s předkem je vzadu lehkej stejně, a hází ho to ke straně taky, pouze se líp vyjíždí z té škarpy
ale já se ptal hlavně kvůli tomu, abych věděl jestli kupovat radlici, nebo jestli s ní ani nepopojedu, jeden chlap tu má 7011 vpředu kola 7.50 - 20
vzadu 16,9 - 34 k tomu 6 závaží z crystala na každý straně a prohrnuje pro silnice.
jen jsem se ho nestihl zeptat, jestli mu to jde, tak se ptám tady......
ale já se ptal hlavně kvůli tomu, abych věděl jestli kupovat radlici, nebo jestli s ní ani nepopojedu, jeden chlap tu má 7011 vpředu kola 7.50 - 20
vzadu 16,9 - 34 k tomu 6 závaží z crystala na každý straně a prohrnuje pro silnice.
Stydím se za tuto zem
wasa11 píše:Bez předku to stoji za starou bačkoru.U nás od obce prohrnuje chlap ze začátku zimy(má6911) udělá cestu na radlici ,nerozhrne do strany a pak už se sám k nám v půlce nemůže anidostat.Hází to s ním ze strany na stranu...
to je presne ono, ze kazdej setri naftu a nerozhrnuje,to pak s tim nehne ani traktor s predkem (bez retezu 6945)
U nás má chlap 6211 , a prohrnuje a celkem mu to de.lukashil píše:je pravda že to s traktorem hází, ale to už je na hmotnosti a vzorku na zadku, protože traktor s předkem je vzadu lehkej stejně, a hází ho to ke straně taky, pouze se líp vyjíždí z té škarpy
Pak tu jezdí ještě CAT Challenger MT575B a tomu to de taky pěkně a kvalita je stejná až na asfalt
Už mam i fotky moji radličky na vláknu čínské malotraktory
Karlos
Karlos
- tucnakk
Tady jsem si půjčil foto s inzerátu celkem zajímavého řešení otočné radlice.
- jirkaaro244
ja hrnu lopatou je otocna na vsechny strany
- cerven
Já stále taky, protože sehnat radlici na můj stroj je celkem nadlidskej ůkol a jak tak koukam z okna, zase se zapotim.
MT7-055 Fuji Robin YE280
- jirkaaro244