Kotel Viadrus
- vasek775
Re: Kotel Viadrus
pokud je tam 18cm tak jaké tám dáváš polínka ja tam davam co mi proleze pod žebrama ale nemám plech a řezu pul metrový polena a to by jsem pod plech nestrčil
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku
Máš pravdu, že větší a dlouhá polena se tam dávají komplikovaně. Obvykle je třeba použít háček, kterým posunuješ plotnu k tomu, abys zapáčil přes hranu dveří a ten plech zdvihl nahoru. Potom tam dáš skoro stejně velké poleno jako předtím.
My topíme dřevem z úklidu klestu a štěpkou a to je drobnější, takže máme asi drobnější dřevo než ty. Teď když máme plotnu prořezanou, aby vzduch šel pod plotnu, tak jde vložit větší dřevo než předtím, ale nebudu ti dělat iluze - velikost i množství dřeva, které se vleze do kotle, se zmenší.
Nicméně pokud je kotel velký a je hodně hluboký (směrem dolů i dozadu), tak není problém tam napasovat i celkem velká polena. Pokud by člověk vyzkoušel navrhované řešení a dal dvojdílnou plotnu, tak by se průchodnost určitě zvětšila. Druhou variantou je udělat plotnu kratší, aby tam zbylo více místa.
My topíme dřevem z úklidu klestu a štěpkou a to je drobnější, takže máme asi drobnější dřevo než ty. Teď když máme plotnu prořezanou, aby vzduch šel pod plotnu, tak jde vložit větší dřevo než předtím, ale nebudu ti dělat iluze - velikost i množství dřeva, které se vleze do kotle, se zmenší.
Nicméně pokud je kotel velký a je hodně hluboký (směrem dolů i dozadu), tak není problém tam napasovat i celkem velká polena. Pokud by člověk vyzkoušel navrhované řešení a dal dvojdílnou plotnu, tak by se průchodnost určitě zvětšila. Druhou variantou je udělat plotnu kratší, aby tam zbylo více místa.
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI
- vasek775
děkuji za odpověd mám 5ti článek jak silnou máš tu plotnu a s jakého matrialu
Mám Zetor 6211,6718 ,nakladač Mikrus, vlek 8tuna,Fabia 1,2tsi a ted Oktavia III DSG kolka gladiator X450L a dalsi bordel co překáží u baráku
My máme 7článkový. Plotna je silná 8mm a je z litiny. Většina informací je už napsaná na minulých stránkách. (např. v citaci, kterou z hlubin diskuze vytáhl Lars)
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI
- vasek775
tak to tam das pomalu metr dlouhe ze a jak mas velky barak ,no ja vym ze je zde vse popsane ale znas to kazdy napise neco a pak to davej dohromady
Kotel má metr z vnějšku, ale dovnitř se vejde dřevo půlmetrové s rezervou na nepřesnost řezání, nějak poskládá. Jeho výkon je 43kW při koksu, takže s dřevem asi polovina. Dům je dvoubytovka, izolovaný ze severu a západu polystyrenem 5cm. Zdi jsou 44cm s dutinkového zdiva. Rok stavby 1990. Otopný systém je samotížný s velkým množstvím vody, která slouží i jako určitá akumulace. V kotli netopíme intenzivně. Natopíme dům na požadovanou teplotu a necháme vyhasnout. Pokud je třeba víc tepla, tak se výkon reguluje tím, jak dlouho necháme kotel při žhavých uhlících. Oheň vskřísíme snadno a rychle něčím hořlavým (piliny, štěpka) a potom přiložíme.
Teď ale přecházíme na topení štěpkou - máme udělané přikládání do kotle, které se dokončuje. Minulý rok jsme dělali přikládací část a zásobník byl malý a nedokonalý, takže se tam muselo co chvíla drbnout do hromady štěpky, aby šnek měl co dávkovat. Teď se dělá zásobník na pár kubíků štěpky s míchadlem.
Teď ale přecházíme na topení štěpkou - máme udělané přikládání do kotle, které se dokončuje. Minulý rok jsme dělali přikládací část a zásobník byl malý a nedokonalý, takže se tam muselo co chvíla drbnout do hromady štěpky, aby šnek měl co dávkovat. Teď se dělá zásobník na pár kubíků štěpky s míchadlem.
zdravím mame doma litinový kotel EMKA 7 článku neví náhodou někdo jaký má výkon na koks a na dřevo
nazdar
my mame doma Viadrus U22 4 clankovy, dorabali sme si na podkrovie kurenie, a dali sme tam uz panelove radiatory a od spodu sme napojili tenke rurky a prerobili sme stary tusim spadovy system na uzavrety a expanznu nadrz mame uz v pivnici vedla viadrusa. no a teraz mame taky problem ze sa mi hore stale zavzdusnuje radiator a klesa tlak v systeme a musim casto dopustat vodu. Moze to byt tym ze mi kvapka z niektoryých starich radiatorov ktore mame dole???
a menili sme aj bojler teraz mame dvojplastovy ci sa nemohol ten bojler nejak pokazit???? nejake rady???
ako zastavit kvapkanie ???ked sme chceli jeden dotiahnut tak sa roztrhla matka. dikes
my mame doma Viadrus U22 4 clankovy, dorabali sme si na podkrovie kurenie, a dali sme tam uz panelove radiatory a od spodu sme napojili tenke rurky a prerobili sme stary tusim spadovy system na uzavrety a expanznu nadrz mame uz v pivnici vedla viadrusa. no a teraz mame taky problem ze sa mi hore stale zavzdusnuje radiator a klesa tlak v systeme a musim casto dopustat vodu. Moze to byt tym ze mi kvapka z niektoryých starich radiatorov ktore mame dole???
a menili sme aj bojler teraz mame dvojplastovy ci sa nemohol ten bojler nejak pokazit???? nejake rady???
ako zastavit kvapkanie ???ked sme chceli jeden dotiahnut tak sa roztrhla matka. dikes
ked kvapka voda z radiatoroch tak jasne ze musi chybat v systeme a dopustat sa , s opravou neviem poradit ale urcite je chyba v tom
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
-
tak já se taky přidám, mám v dílně U 26 - 10 ti článkový a to už je lokomotiva, dávám polena 110 centimetrů. musím jen naštudovat z Vašich příspěvků jak tam máte vyřešen ten plech, poněvadž mi to taky čudí dovnitř, když přikládám, navíc mám menší a nižšší komín, než by měl být
-
při napouštění uzavřeného sistému ti tam zůstal vzduch a ten postupně cestuje nahoru,při napoštění si měl otevřený některý odvzdušňovací ventyl na radiátoru? máme doma něco podobného,akorát jiný kotel a radiátor v horním pokoji také často odvzdušňuji,dřív ti to uteklo otevřenou expanzní nádrží která byla nejvýše
- Lars
- Kontaktovat uživatele:
doca: ten plech ale neřeší to, že ti to kouří dovnitř když přikládáš. to chce mít pořádně vymetený komín. ten plech je supr. tuhle jsem pozoroval, jak nad tím plechem hoří takový krásně namodralý plamen. zřejmě tam dochází ke spalování plynů.
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!
viadrus herkules u26 5x článek
na dřevo dobré, na uhlí nic moc, trochu lepší je to na brikety.
drobné uhlí v něm špatne prohořívá
na dřevo dobré, na uhlí nic moc, trochu lepší je to na brikety.
drobné uhlí v něm špatne prohořívá
Ja mam taky U26 5ti clanek a predepsane palivo je drevo. Strkam pulmetrovy polena a funguje na
-
U22 4článek,škoda dřeva a práce s ním