elektrika na zetor
Moderátor: Lukashil
-
elektrika na zetor
zdravim, potreboval by som schemu zapojenia alternatora na zator 3011 alebo 4901 alebo celu el. schemu
ten alternator nema regler a neviem ci je jedno aky tam dam,
mam doma zetor 25 a davam tam motor z 4901 tak to potrebujem nejak zapojit.
el. schemu z 25 mam.
ten alternator nema regler a neviem ci je jedno aky tam dam,
mam doma zetor 25 a davam tam motor z 4901 tak to potrebujem nejak zapojit.
el. schemu z 25 mam.
Re: elektrika na zetor
Nazdar, na alternátor je jedno, aký regler pripojíš, najlepšie kúpiť nový, elektronický, cena okolo 10 €
Schémy najdeš:
viewtopic.php?f=44&t=11766
Tá schéma na žltom pozadsí je origo z kapoty 6911 vývody môžu byť rôzne značené R=D+ a M=DF
Schémy najdeš:
viewtopic.php?f=44&t=11766
Tá schéma na žltom pozadsí je origo z kapoty 6911 vývody môžu byť rôzne značené R=D+ a M=DF
- brtenak
Zdravím,to je asi alternátor z felicie.Pokud si dobře pamatuji je zapojen takto-červený kablík od regulátoru přijde zapojit na Vaše označení D+ na D+W příjde kablík od kontrolky bobíjení a +B je + pól akumulátoru.Je dobré ho taky řádně ukostřit na motor.Tak ať dobre dobijí a netluče
ja som si myslel ze tam je regulator vstavany
Je tam regler vstavaný, regler je ten hliníkový obdĺžnik s rebrovaním, z ktorého vychádza ten červený káblik. Tento káblik by mal ísť napojiť na jeden z tých dvoch vývodov na dutinku (tie vývody by mali byť vo vnútri prepojené ) +D, teda na druhý vývod pôjde káblik z kontrolky dobíjania a +B pripojíš na akumulátor (na prívodnú svorku štartéra)
dakujem za nazorne vysvetlenie
ahojte,
nemáte skúsenosti s napojením tohto alternátora ?
magneton 70A
a či má tento alternátor regulátor alebo nie ?
dakujem
http://postimg.cc/image/4ujbowvyv/
nemáte skúsenosti s napojením tohto alternátora ?
magneton 70A
a či má tento alternátor regulátor alebo nie ?
dakujem
http://postimg.cc/image/4ujbowvyv/
- Ondra78
- Kontaktovat uživatele:
Má regulátor, zapojený to bude podle obrázku výše.
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCcMX0K ... rDbkfPxKjQ
Rovné právo všech lidí užívat zemi je stejně evidentní jako jejich rovné právo dýchat vzduch.
Je to právo nárokované samotným faktem jejich existence
Rovné právo všech lidí užívat zemi je stejně evidentní jako jejich rovné právo dýchat vzduch.
Je to právo nárokované samotným faktem jejich existence
dakujem za odpoved
ale ešte by som to chcel trocha upresniť resp. či si to myslim správne
kontakt "B+" - z neho potiahnem podľa schémy kábel na + kontakt batérie ale pýtam sa (je možné aby som potiahol iba po cievku na štartéer ), priemer vodiča stači 6 alebo radšej 10 mm
kontakt "D+" - z neho podľa schémy potiahnem vodič na žiarovku (dobíjania) zo žiarovky na kontakt v spínacej skrynke (buď 54 alebo 15 ? ako to mám chápať ? a potom je tam nakreslené ešte z toho kontaktu na že mam dať vodič na + pol baterie ? )
bude stačiť nejaká 1,5 mm vodič ?
no a potom mi ešte ostáva kontakt "B-" som sa dočítal aj viaceri mi písali že tam by sa mal ukostriť altík ? je to nato tento kontakt ?
a potom sa chcem spýtať samotný alternátor nebude nijaké istený poistkou alebo ako to je.
Ak mi to vieš nejako laicky popísať ako to zapojiť bol by som rád.
Inak elektriku si robím podľa tejto schémy na zetor 3011, a tam si pozri tie kontakty č. 54 a č. 15 neviem ako to mam napojiť
za vysvetlenie by som bol vďačný
http://postimg.cc/image/fd5cmm13x/
ale ešte by som to chcel trocha upresniť resp. či si to myslim správne
kontakt "B+" - z neho potiahnem podľa schémy kábel na + kontakt batérie ale pýtam sa (je možné aby som potiahol iba po cievku na štartéer ), priemer vodiča stači 6 alebo radšej 10 mm
kontakt "D+" - z neho podľa schémy potiahnem vodič na žiarovku (dobíjania) zo žiarovky na kontakt v spínacej skrynke (buď 54 alebo 15 ? ako to mám chápať ? a potom je tam nakreslené ešte z toho kontaktu na že mam dať vodič na + pol baterie ? )
bude stačiť nejaká 1,5 mm vodič ?
no a potom mi ešte ostáva kontakt "B-" som sa dočítal aj viaceri mi písali že tam by sa mal ukostriť altík ? je to nato tento kontakt ?
a potom sa chcem spýtať samotný alternátor nebude nijaké istený poistkou alebo ako to je.
Ak mi to vieš nejako laicky popísať ako to zapojiť bol by som rád.
Inak elektriku si robím podľa tejto schémy na zetor 3011, a tam si pozri tie kontakty č. 54 a č. 15 neviem ako to mam napojiť
za vysvetlenie by som bol vďačný
http://postimg.cc/image/fd5cmm13x/
Jestli máš očka, tak dej klidně 10 mm2, tím lepší. Se svorkama ti to objasnim, 15 a nebo 54, to je jedno, je to to samý, jeden a ten samej proud. Je to po zapnutí klíčku.
Jede traktor, je to Zetor 3011
tažke stačí ak
z 15 natiahnem kábel na kontrolku a z kontrolku rovno do alternátora ? na ten kontakt "D+" nemusí to isť cez žiadnu poistku ?
z 15 natiahnem kábel na kontrolku a z kontrolku rovno do alternátora ? na ten kontakt "D+" nemusí to isť cez žiadnu poistku ?
Nemusí podle originálu, Ale podle normy má být každý vodič chráněn pojistkou která zabespečí odpojení el obvodu při poruše, třeba zkrau.
Jede traktor, je to Zetor 3011
čiže ked tak ja by som to skúsil napojiť tu kontrolku nasledovne :
z kontaktu 54 by som to dal na poistku 54 z tej poistky by som potiahol na žiarovku a zo žiarovky na kontakt "D+" na alternatori tak by bol chránený ten okruh
a samotný alternátor z toho kontaktu "B+" ked privediem rovno na cievku štartera nie je potrebné chrániť ?
z kontaktu 54 by som to dal na poistku 54 z tej poistky by som potiahol na žiarovku a zo žiarovky na kontakt "D+" na alternatori tak by bol chránený ten okruh
a samotný alternátor z toho kontaktu "B+" ked privediem rovno na cievku štartera nie je potrebné chrániť ?