Malotraktor GUTBROD
Moderátor: DYK
Re: Malotraktor GUTBROD
Pěkně ses do toho pustil Jak se tak na to dívám, tak si myslím, že se asi nějakým takovým podobným strojem inspirovali tvůrci Miniho, protože některé věci jsou podobné. Řízení je třeba hodně podobné, akorát trošku jednodušší.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- SERDA
Klobouk dolů, máš to moc pěkné. Jen jsem se chtěl zeptat, ty dáváš tmel na lak? Nevadí to?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- SERDA
Tome nevadí, musí se to před tím zbrousit.Jinač dělám v rámci možností prakticky na koleně, nedělám z toho veterána, ale musí se mě to líbit. Tak třeba to opěradlo bylo tak zohejbaný, že se divim jak jsem to vůbec srovnal. Páráda je čištění, všechno meju a odmastuju v belíku kartáčem a finále zubnim jak na vojně hajzli. Jinak jsem koupil i s bonusem - vořechy a sušený myši.
Serda
Paráda. Máš k tomu i tu přední kapotu? Pokud ne, budeš ji shánět? Jinak já když jsem kupoval Svobodu, tak jsem měl v celé chladicí soustavě žaludy
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- SERDA
Tak kapota a př. čelo bohužel neni, ale mám už dost obr. tak se bude dělat nová
Serda
No ta kapota vypadá dost složitě. Nejde to sehnat třeba v Německu?SERDA píše:Tak kapota a př. čelo bohužel neni, ale mám už dost obr. tak se bude dělat nová
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- SERDA
no tak kupodivu v DE je dost věcí, ale chtěj za to neskutečný ceny, Třeba držák na dynamo - plocháč 25x200 ohlej do učka + 2díry = 20 éček a vrak jsem našel za 1000 trochu schopný natřený 1500 a vejš. Jsem ani nevěděl co kupuji za klenot, myslim cenově. No asi je to opravdu ještě poctivá práce a tudiš nezmar.
Serda
Na převodovce už pracuješ? Hoď kdyžtak nějaké fotky
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- SERDA
no tak převodovku jsem nekuchal, páč po průzkumu mě přišlo vse ok žádné vůle vše funguje krom ruční brzdy o které jsem se mylně domníval, že je ta redukce páč tam chybí táhlo což mě potvrdila i dokumentace kterou mě poslal jeden hodný trakturkář z němec. při tom pátrání sem zjistil kolik že se dělalo typů , těch neskutěčně variant mě docela dostalo včetně příslušenství jako např. cirkulárka 80 kotouč a to vše zavěšené na trakturku čož umožnilo přesun kamkoli a nebo taky 2 rychlosti zpět. Jinak tu ručku kuchnu z boku až to bude pokupě. Dneska jsem se pustil do motoru- no nevim no , valec je monolit z blokem a jsou tam rejhy od pístu tak změřim hloubku a pak uvidim. Jinak olej byl maglajs neskutečnej a taky nešla jiskra - neví někdo jak to proměřit (cívku) mám taký lepčí multiměřák. No jěště jsem se včera přímo nasral, čekám ty gumy a stále nic tak volám ani tuk celí den nebrali tak píšu maila a za hodku odpověd " Vaše obj. stornována" tak jsem napsal zpět pěkně nasrán at jdou do hajzlu. V noci jsem obj. nové a dneska už psali - vyexpedováno, tak jsem zvědavej.
Kurna to jsem se rozkecal.
Kurna to jsem se rozkecal.
Serda
No, tak ten motor, to ti přeju hodně štěstí. Zkus zjistit, jestli by tam pasoval nějaký širší píst, a na válci udělat výbrus... Ruční brzda brzdí předlouhu (hřídel v převodovce)?
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- SERDA
Tome zatim se jen domnívám jak to funguje. Snad podle obr. zasouvá něco do hřebenu vývodáku. Nakonec třeba na to přídete podle obr.
Jinak jsem dnes mooc hepy nebo jak se to píše - za dva dny přišli nové gumy
Jinak jsem dnes mooc hepy nebo jak se to píše - za dva dny přišli nové gumy
Serda
Sa stým pekne hráš tie kolesá by som bral hneď