Brambory
Re: Úroda zemiakov
Letos to byla slabota , ale dalo se to čekat, šetřili jsme na vitamínech
Celej svět se v kravskou prdel obrátil .....
Mám taký nápad nebo spíš otázku... jaků máte oblíbenů odrůdu...jde hlavně o chuťové a skladovací vlastnosti...
taky se pochlubým 1 přepravku jsem vsadil a 2 jsem vybral teda 3 ale ta
3 byly na vyhozeníRe: Úroda zemiakov
Tento rok som bol celkom prekvapený zasadil som 6 vriec a vykopal 53. Nebolo ani tak veľa drobnej. Možno je to aj tým že som si po prvý krát obrobil pole sám Najradšej mám červené zemiaky, nikdy neboli malé a menej hnijú. Presný názov úrody však neviem. Tento rok som ich ale nemal pretože otec niekam zapatrošil vrecia so sadbou. Našiel som ich až po mesiaci.
No a jak vám hnijou nebo nehnijou uskladněné brambory po tom letošním "roce"?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to veľmi zaujímavé, teraz zbierame kombajnom Bolko veľmi skoré, odr. Marabell, a pokial sú, tak nie je tam nič hnilé. Dost často nie je nič, lebo to bolo zatopené, pritom výškový rozdiel na 2ha je pár cm..
No, nejde mi ani tak o ty co se teprve kutají ze země, ale některé odrůdy dané před měsícem "do sklepa" tak dnes je půlka bedýnky(obrazně) napadená hnilobou. Borcovi, co prodával brambory, tak mu to lidi vozí zpět a on vrací peníze. Já teda taky nemůžu říct, že by nějak extra hnili. Mu ale fakt fest a to byla uznaná sadba.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
ja som tie moje nechal tri týždne vonku a až potom som prebieral a uložil na zimu. Zatial som hnilý nenašiel.... uvidíme neskôr...
ak niekto niečo chce tak pisať na cont7133@gmail.com Už tu niesom. V poslednom čase zaberá miesto každý príspevok.
- MarianKo
Kto poradí akú zasadiť odrodu.Minulý rok som mal,DALI.Bolo ich dosť ale kopu ich aj pohnilo.Najradšej by som dal ružiaky.Tie som mal tiež ,nehnili,ale už z nich nie je taká úroda ako kedisy.Aká to bola odroda neviem.Asi PRINCES.Mal som ich 5 rokov.
Dali jsem měl letos asi nejlepsi velke pěkne dal bych mohl doporučit - Ditta , Marabel, Adela, Princess, z červenych pak
Red Anna,Bella . Letos budu zkoušet Elfe a Merida sadbu jsem dovezl minuli tyden tak uvidime.
Tady jeste odkaz kde jsem vybiral-
http://www.europlant.biz/index.php?opti ... 55&lang=sk
Red Anna,Bella . Letos budu zkoušet Elfe a Merida sadbu jsem dovezl minuli tyden tak uvidime.
Tady jeste odkaz kde jsem vybiral-
http://www.europlant.biz/index.php?opti ... 55&lang=sk
- Chudej farmar
brambory delam Adela, nemuzu si to vynachvalit, nejsou na pohled moc hezke ale chutove vyborne a lidi by mi za ne ruce trhali :-) loni jsme dodaval jeste v cervenci do hospody brambory a bez problému, letos nepozoruji zadné vyznamejsi hniti...
jinak vynos letos bida no tak 45t/ha loni to bylo lepsi skoro 60t/ha :-) jo panove dopovaní močuvkou to je vec
jinak vynos letos bida no tak 45t/ha loni to bylo lepsi skoro 60t/ha :-) jo panove dopovaní močuvkou to je vec
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)
5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)
Nevíte někdo nic o odrůdě Dali?
Pro mě osobně nejlepší odrůda na trhu.Chutˇově výborná,vydrží až do další sklizně bez zarůstání a hnití,výnos taky dobrý.Po lonˇském zkoušení(nesehnal jsem sadbu)se k ní letos opět rád vracím.
dík táta mě dovez 3 metráky na sadbu
- MarianKo
Tak som zohnal sadbu.2q Red Anna a1q Nicol.Bol som pre to vo Val.klobúkoch.U nás pýtajú za kg 1eu a tam stojí 50 centov.150eu som ušetril na hnojivo.Neie niekto poradiť čím hnojiť?Ja dávam NPK a močovinu.