Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Jezevec

Re: Svářecí technika

#361 Nový příspěvek od Jezevec »

Daleko líp se ovládá svarová lázeň co,menší roztřik, vysoký odtavení...
Naposledy upravil(a) Jezevec dne čtv úno 03, 2011 11:49 pm, celkem upraveno 2 x.

Viťa1

#362 Nový příspěvek od Viťa1 »

No super známý má celkem vybavenou dílnu samé cnc vůbec jsem se tam necítil dobře jako chudý příbuzný a ve velké hale z jeřábem 8)
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

Jezevec

#363 Nový příspěvek od Jezevec »

tjn tomu se říká hobby dílníčka s laserovým CNC palícím stolem :smich:

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#364 Nový příspěvek od fajlla »

Tak jsem si pořídil na stavbu trakturku novou mašinku
Foto ilustrační. ale je to samé CO2 Compact 209.
Přílohy
20_sk_C209PM.jpg

Viťa1

#365 Nový příspěvek od Viťa1 »

Přesně tuhle mi ukradli :'( dobře se s ní svařuje 8)

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#366 Nový příspěvek od fajlla »

nemusíš mít strach já jí mám fungl novou čorky nekupuju :tyty:

tiger

#367 Nový příspěvek od tiger »

Kupoval si přes internet,nebo v kamenném obchodě?Na kolik tě komplet vyšla?Dej pak vědět jak si sní spokojen. :friends: Taky uvažuju o nákém Ceočku.Zatím přemýšlím o Omi165, OMI205 nebo kit205.Má někdo tyhle uvedené svářečky a jak je spokojen.Dík

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#368 Nový příspěvek od fajlla »

Nákup byl řes kamaráda v kameném obchodě.Podařil se mi fasa kup který (se stává maximálně jednou za deset let :D ) po dlouhém přemlouvání a pár telefonátech. Cena 12 za samotnou mašinu a bez papíru.Bombu sem měl doma hořák a hodiny poscháněl taktéž kamarád.

Včera jsem to otestoval sice jen na takovích kusech co jsem doma našel ale mužu říct že dobrý.SKOUŠEL SEM PLECH 0,8mm to mi moc nešlo protože nejsem žádnej extra svářeč a bude to jen jen o cviku a správném nastavení posuvu drátu a proudu.Pak jsem skusil platnu asi 4MM jak koutovej tak plochej svár a to už byla teda jiná káva vaří to jak vsteklí.Elektrikou sem měl u koutovejch sváru dicky strašný problémy aby to bylo pořádně provařený na obou tsranách ted to byla lahoda svářet.Drát mám 0,8mm chtěl jsem 1mm ale nedělá se 5kg balení a jelikož nebudu vařit neustále tak by to prej mohlo rezivět když to tam bude dlouho tak sem koupil jen tu 5kg zatím sem spokojen uvydíme až budu stavět trakturek.

Kupoval jsem to na doporučení kamaráda kterej sváří kotle v ATMOSU a ten mi tvrdil že na takové to domácí sváření je to ideál mašina.

tu OMI165 má soused a když jsem se sním o tom bavil tak říkal že by to chtělo aspon 200A a vubec všichni kdo svářej u nás CO2 tak mi tvrdili že minimálně 200A

tiger

#369 Nový příspěvek od tiger »

Tak to si koupil za dobrou cenu :potlesk: ,tu OMI165 asi vyřadím ze svého prozatímního výběru bude asi opravdu slabá a zas o tolik levnější než třeba OMI205 není.Svářečku budu kupovat asi až po vánocích takže mám dost času na výběr.Vzal bych ji asi přes internet,protože ceny jsou tam o dost nižší než v kamenném obchodě.Akorát doufat,že se nepokazí-posílat někam 50 kg bednu tak to by se mi moc nechtělo.Jěště to zvážím,času mám dost :smich:
Zatím chci sehnat předělanej hasičák nemá někdo typ kde a za kolik koupit?Dík

Viťa1

#370 Nový příspěvek od Viťa1 »

Neboj já tě neobvińuju :smich: tu moji má uplně někdo jiný kdo měl už nemá kdo neměl už má :pohlavek: kdyby si s ní chtěl vypálit oko nebo nejlépe obě a ještě mu prsknout žhavá kulička do benzínu Jinak na to cočko je idealní 1mm drát s 0,8mm to je nuda dobře chytá i na rezlý material 6 stupeň posuv si seřídíš podle potřeby a učka na traktorku krásně provaříš 8)

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#371 Nový příspěvek od fajlla »

jojo aby mu kulička do benzínu skočila :cert:

myky

#372 Nový příspěvek od myky »

Zkus zajít do kamennýho a ukecat je, jestli by ti to nedali za tu cenu co je na netu, občas to vyjde.....

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#373 Nový příspěvek od fajlla »

pokud koupíš na netu a vysere se tak by ti to měli v kameným přece reklamnovat pokud jsou oficiální prodejci té či oné značky stejně pak vyřizujou reklamaci u výrobce nebo ne :tyty:

myky

#374 Nový příspěvek od myky »

Mě se pokazila televize ještě v záruce, měl jsem z toho vítr ale dopadlo to dobře, ale když koupíš na netu, pošlou ti třeba i z druhýho konce republiky, a pak to tam posílej, nebo jezdi. Nebo jako já s televizí, jsem jí odvez do servisu co dělá pro toho dovozce, ale prodejce mi řekl jinýho než toho co to opravdu dovez, tak jsem to pak vez ještě jinam, výhoda byla, že jsem to měl při cestě.

tiger

#375 Nový příspěvek od tiger »

Mám dotaz-jsem začátečník a prosím o vysvětlení jak to je s nastavením ampér u co2?Omi 205 má stupnici 1až10 ale nikde nemužu najít kolik amper má jednotlivy stupen.Existuje náká převodní tabulka?
U elektrod kouknu na krabičku jaké jsou vhodné ampery,ale u ceočka :-/ :-/ Díky

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“