vymena rozvodov Citroen AX 1,4D
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- josip
vymena rozvodov Citroen AX 1,4D
chlapi idem skusit sam vymenit rozvody a vodnu pumpu tak mi popiste presne postup este som to nerobil musim vymenit lebo sa posrala vodna pumpa tecie ako svina dnes som menil hadicu bola predrata a ked som dokoncil tak som nalial vodu a zacala tiect pumpa skoro ma jeblo s hadicou som sa sral 4 hodiny vsetko koli tomu rozobrat pol auta sanie vyfuk to bola fuska potom povyberat zalomene stifty na vyfukovych zvodoc to bolo na samovrazdu
-
Re: vymena rozvodov citron ax 1.4 d
Peugeot,Citroen 1,4 D je naprosto bezproblémová práce.Sejmout řemenici 3x sroub M8,odkrytovat plasty rozvodů,zakolíkovat setrvačník z přební žásti otvor v bloku kolík o průměru 5mm,zakolíkovat vačku otvor v rozv.kole,vstřikovací čerpadlo otvor v rozvodovém kole a můžeš klidně sejmout rozvodový řemen.
- josip
dik za radu
- josip
no tak rozvody som uspesne vymenil ale kde sa zaistuje ten zotrvak som nenasiel kde to presne jelibor1 píše:Peugeot,Citroen 1,4 D je naprosto bezproblémová práce.Sejmout řemenici 3x sroub M8,odkrytovat plasty rozvodů,zakolíkovat setrvačník z přební žásti otvor v bloku kolík o průměru 5mm,zakolíkovat vačku otvor v rozv.kole,vstřikovací čerpadlo otvor v rozvodovém kole a můžeš klidně sejmout rozvodový řemen.
Za startérem v bloku je otvor o průměru 8mm a tam se strčí kolík (průměr 7mm) a zaaretuje se setrvák. V setrváku je navrtanej otvor. Musel by jsi si ohnout 8ku kulatinu do L tvaru a srazit náběžnou hranu, je tam blbej přístup.josip píše:no tak rozvody som uspesne vymenil ale kde sa zaistuje ten zotrvak som nenasiel kde to presne jelibor1 píše:Peugeot,Citroen 1,4 D je naprosto bezproblémová práce.Sejmout řemenici 3x sroub M8,odkrytovat plasty rozvodů,zakolíkovat setrvačník z přební žásti otvor v bloku kolík o průměru 5mm,zakolíkovat vačku otvor v rozv.kole,vstřikovací čerpadlo otvor v rozvodovém kole a můžeš klidně sejmout rozvodový řemen.
-
Špatně,1,4 D má startér zezadu (stejný spodek motoru jak na 1,4 I) takže to zakolíkuješ zepředu když se koukneš zezhora na blok ve spodní části u setrváku tak je tam otvor 6mm!! To co jsi popsal za startérem to je u 1,8 D 1,9D a TD.
Souhlas, já mám 1,8D, myslel jsem si, že je to stejnélibor1 píše:Špatně,1,4 D má startér zezadu (stejný spodek motoru jak na 1,4 I) takže to zakolíkuješ zepředu když se koukneš zezhora na blok ve spodní části u setrváku tak je tam otvor 6mm!! To co jsi popsal za startérem to je u 1,8 D 1,9D a TD.