Fortschritt E930/931

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
ivo.simi

Re: Fortschritt E930/931

#181 Nový příspěvek od ivo.simi »

čudla: ahoj tak jsem po dlouhé době nastartoval ferdu.....vůbec se mu nechtělo a zasmradil mi celý sklep, kouří jak blázen.....dnes na něj ale nemám čas, chtěl jsem se zeptat jak se sundává nástavec na sečení abych tam mohl dát závaží když budu vyorávat zemáky??? nevím jak shodit řemenici na motoře?

jsekera: ahoj chlape ty jsi z Kostelan od bunče???

vašík

#182 Nový příspěvek od vašík »

sundáš deklík co řadíš pojezd-povolíš 2 šrouby co drží celej převod na spodku ferdy-nadzvedneš-schodíš řemen a vyndáš mino-zaděláš deklík,řemenice zůstavá.

čudla

#183 Nový příspěvek od čudla »

Tak tak...

já teda řemen nesundávám. Jenom povolím dva šrouby kuželového převodu. Vyháknu řemen z řemenice a kuželový převod sundám. Pak tam můžeš namontit co chcěš. Jinak ten řemen přetočím k řídítkám a kolem můstku k řídítkám mám kurtnu, která mi ten řemen drží. Měl jsem strach, že mi velká řemenice u motoru ten klíňák prodře, ale opak je pravdou. Už tak jezdím od té doby co mám ferdu a klíňák o ničem neví... Další věc co jsem udělal bylo, že jak je páka pojezdu tak je tam takový šroub-hřídelka. Kterou když pomocí páky převodu zasunete, tak se vypne převod, když jej vytáhnete tak ferda jede. Měl jsem velké problémy s tím, že i když jsem měl páku precizně seštelovanou tak když jsem jel po hrbech, stalo se mi že mi páka vyhodila pojezd, což v mírném kopečku s vozíkem není zrovna příjemné. Tento problém sem vyřešil tak, že hřídelku mi stále drží vytáhlou pružina a jekmile potřebuju vypnout pojezd, použiju páku. Páka se v klidu vůbec hřídelky nedotýká. Když budu někdy potřebovat vypnout pojezd na delší dobu, pořeším to nějakou jednoduchou vzpěrou páky...

Kouření může způsobovat buď špatně nastavený karbec, přicpaný přívod vzduchu - vzduchový filtr a nebo jen moc oleje v benzínu, nebo olej klesl v karbecu a v nádrži jak to dlouho nejelo a pak si to při startu nasálo tento hnus. Taky to může dělat starý benzín. Když ferda chvilku bude klapat, tak dým by měl zmizet.

to jsekera : někdyse můžem domluvit, jen teď mám honičku v práci...hrůza...
to Vašik : zapalování nejlépe nastavíš podle dílenské příručky. Je to tam solidně popsané. Pokud máš bezkontakt, tak to zvládne i malé dítě.

ivo.simi

#184 Nový příspěvek od ivo.simi »

Chlapi až se budete domlouvat na srazu, přijel bych potřebuji probrat celého ferdu :D ať vím jak na něj do UH to nemám daleko :driver:

vašík

#185 Nový příspěvek od vašík »

Tak jsem dneska asi zprovoznil ferdu,zatím vrčí :driver: Vyměnil jsen simering u zapalování a on pořád mlčel :tyty: tak jsem sundal hlavu a ejhle on byl jednokrožák :typek: 1kroužek byl fuč.Následoval ůprk koupit novej píst :vztek: Pak už jenom seštelovat předstich to byl taky porod :pistol: Na potřetí se povedlo Musel jsem natlačit zakladovou desku co nejvíc dopředu uplne mimo ty značky :potlesk:

Tak a jinej problém:asi mám ucpanej přivod vzduchu když se přiblížím ke karburátoru stou gumovou přechodkou tak chcípe prostě nemá vzduch :cert: Zatím jsem to vyřešil molitanem v kabce nasazené na hrdlo karbce.

lafa1

#186 Nový příspěvek od lafa1 »

Dobrý večer. Jsem také čerstvým majitelem E931.50 verze A02. Stroj jsem koupil nekompletní a s malým nekompletním příslušenstvím. Po vyčistění karburátoru chytá dobře a je pojízdný. Má také dvě rychlosti dopředu a zpátečku. Řadit jde dobře. Zpátečka k sobě,čili dozadu a dopředu napřed dvojka a úplně dopředu jednička. Zatím jsem s ním nic nedělal a připravuji ho na převoz materiálu, kde budu muset dost couvat. Ostatní problémy s příslušenstvím budu řešit přes zimu. S pozdravem lafa1.

čudla

#187 Nový příspěvek od čudla »

Myslel jsem že zpátečku potřebovat nebudu. Zatím jsem opravdu nepotřeboval, ale minulý týden by bodla...

Začínám koketovat s myšlenkou zpátečku tam nějak dodělat (mám motor z motorky bez zpátečky). Zatím ale nevím jak :nene:

sirius

#188 Nový příspěvek od sirius »

Dobry vecer. Shanim kuzelovy prevod na F. 931.50 nevite kde ho sehnat? Dik :vztek:

ivo.simi

#189 Nový příspěvek od ivo.simi »

jeden mám :ano: na kolik si ho ceníš?? ale nemám kněmu ten plech ten si musíš :prace:

vašík

#190 Nový příspěvek od vašík »

Prosím o zkušenosti s vřetenovou sekačkou na ferdu chodíte sní nebo máte udělaný pojezdný sezení :letim: ?Muže se posekaná tráva nechat ležet bez uklízení?Atd... :meil:

čudla

#191 Nový příspěvek od čudla »

Když už jsme u té vřetenové sekačky, nemáte ji někdo na prodej???

Orešanec

#192 Nový příspěvek od Orešanec »

vašík píše:Prosím o zkušenosti s vřetenovou sekačkou na ferdu chodíte sní nebo máte udělaný pojezdný sezení :letim: ?Muže se posekaná tráva nechat ležet bez uklízení?Atd... :meil:
Chodim s nou, da sa to pouzit iba na 1.prev stupen. Pokial sa stym kosi aspon 1x do tyzdna, zhrabovanie ani velmi nemusi byt.

Sediet na voziku v clenitej zahrade si neviem celkom predstavit.

čudla

#193 Nový příspěvek od čudla »

Jak vysokou trávu to zvládne? Zvládne i půl metra? Co to s trávou udělá? Rozšmelcuje ji to?
Děkuji za info.

malotraktor

#194 Nový příspěvek od malotraktor »

V příručce mladého sviště stojí, že travní porost nesmí být vyšší než 0.1 metru.
Nevěř všemu co si myslíš

Orešanec

#195 Nový příspěvek od Orešanec »

Tak ako pise malotraktor.
Nesmie to prerast, lebo potom to nevie zobrat. Cast ustrihne a cast zvali. To nieje mulcovac. Odborne sa to vola vretenova kosacka a pouziva sa na najkvalitnejsie travniky - travnate kurty, Greeny na golfovom ihrisku(miesta v blizkosti jamiek).
Je to urcene na pravidelne kosenie, ked travnik ma byt tip top.
Kosi to tak, ze to vreteno v dolnej casti, rotuje v tesnej blizkosti noza a na nozi travu ustrihne. Vzdialenost noza a vretena je cca 0,1-0,3 mm. Cize ani kamene to nema moc rado.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“