Naftové kamna předělaná na spalování oleje
Re: naftové kamna
To mě zajímá.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak zítra bude zátop snad se to podaří vše budu fotit
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak o víkendu asi
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes proběhl asi v 15:00 středoevropského času první pokus
- pepa.traktor
jak to dopadlo? prozrad svou
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
-
- Kontaktovat uživatele:
Hoří to docela dobře akorát se musí vychytat regulace výkonu
Vypadá to velmi pěkně. Taky by se to hodilo,proto mám dotaz. Co na topení olejem říká komín? Nepotí se jak u plynu, můžu to pustit do zděnýho 40let starýho a trvale používaného komína? Dík Pepa.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se potí jsem se nekoukal
- Jura 136XXL
- Kontaktovat uživatele:
me se to taky docela libi uvital bych vice informaci o predelavce toho kotle diky Jirka
-
- Kontaktovat uživatele:
Nádobu jsem použil nádrže na lpg větrák jsem dostal (asi peugeot) a jekl je 80x80
- Jura 136XXL
- Kontaktovat uživatele:
Diky uz tomu rozumim jak to funguje a jeste otazecka jak tam priteka olej....tam je nejaka trubicka na dno te nadrze
-
- Kontaktovat uživatele:
Olej bude přitékat spodními dvířky je tom asi 8 díra na principu spojených nádob. Jestli to někdo vylepší tak napište
- Jura 136XXL
- Kontaktovat uživatele:
A jak to jinak topi? ve srovnani lkdyz do toho viadrusu nasypes uhli? me se to libi myslim ze par musek by se vychytat dalo, ja co mam ty naftaky na olej tak v podstate jsem jen odstranil regulaci...olej tece primo pres kulovy ventil kterym reguluji prutok...vzduch jde stejne ale jde ho tam vice..odslepenim otvoru pro sirku a ventilator vubec nemam a hori to pekne, ale s tim ventilatorem to asi bude lepsi me se ten napad libi popremyslim o tom....
- Jura 136XXL
- Kontaktovat uživatele:
Podarilo se mi ukoristit vysokotlake cerpadlo nafty ze systemu comonrail, z motoru HDi dava staly tlak napadlo me vzit trubku doprostred dat vstrikovac a olej tlacit pod tlakem do trysky, ze predu samozrejme vhanet vzduch a zapalovat by se dalo zhavicem, mnozstvi oleje by se dalo regulovat otackami cerpadla.......co si o tom myslite....
Podobne fungujú rozprašovacie horáky na naftu, prípadne ľahký vykurovací olej. Ale pri použití ĽVO sa tento ešte predhrieva cca na 80°C a zapaľuje sa elektrickou iskrou, teda skôr oblúkom. Tryska je podobného typu ako na záhradkárskych postrekovačoch. Ja som jeden takýto horák prerábal na vyjazdený olej, ale pred trysku som ešte pridával ďalší ohrev, inak sa to nevedelo zapáliť. Ďalší problém bol, že všetok olej nedohorel v prúde vzduchu a stekal na dno kotla. To som vyriešil tak, že som do ohniska vložil šikmú liatonovú platňu, na ktorú vlastne horák fúkal. Po chvíli prevádzky sa rozžeravila do červena a dohorelo na ňej úplne všetko.
Ja by som ale videl problém v tom čerpadle a tryske z motora. Predsa,len je to na naftu, olej je hustejší a určite nehude extra čisý. Asi sa to bude upchávať.
Ja by som ale videl problém v tom čerpadle a tryske z motora. Predsa,len je to na naftu, olej je hustejší a určite nehude extra čisý. Asi sa to bude upchávať.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK