Traktorova moto - prvotina - jaka???

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
jirik610

Re: Traktorova moto - prvotina - jaka???

#211 Nový příspěvek od jirik610 »

vetrak píše:jooo a schanim rozetu asi z Jawusky, z motoru, ma prumer 70, sirku 7 a routec zubu 12,5 nemel by nekdo?
zkus se začít ptát po hnacím kolečku a rozetě z velorexu je tam silnější řetěz a tak to dýl vydrží a taky je to oboje prostě masivnější a hlavně plná kompatibilita s motory jawa

vetrak

#212 Nový příspěvek od vetrak »

No cim masivnejsi tim lepsi, ale mam ty dily z toho jednoosaku a vychazim z toho co mam doma.
Navic deda delal v CZ ve Strakonicich a dnes tam nasi jeli, tak tatka privezl 16ti a 18ti zubovou, tak jestli budou pasovat, tak pouziji to.
Jinak po privareni zadni napravy k vykyvu jsem to zkousel znovu, pac vykyv 15 cm me pripadalo malo a jde to pomalu do pul metru, a vsechno to zvlada, tak me to potesilo, musim to nejak omezit, kolik vydite optimum na takovem prckoviˇ?

Mako4991

#213 Nový příspěvek od Mako4991 »

Na kotrbantovi máme cca 30 na jednej strane(riadiaca tyč,ale pôjde to prerobiť) a na druhej 35 cm a je to tak akurát. 3írka prednej nápravy 114cm na vonkajší okraj kolies.

josip

#214 Nový příspěvek od josip »

ja mam takyto
Přílohy
masina 10.JPG
masina 9.JPG

vetrak

#215 Nový příspěvek od vetrak »

Tak vykyv necham tak 25 cm to by na akoveho prcka melo stacit...
Ale resim dalsi problem a to s otacenim... Mel jsem rebenove z toho Justy, ale to tam nenapasuju, je to relativne dlouhe a mota se do do kardanu ap. Navic pod ramem mam kardan na pohon zadku a nad ram chci davat kardan na vyvod... proste jsem docela ve slepej ulicce... Ma nekdo napad jak z toho ven? Kdyztak zitra nafotim...

vetrak

#216 Nový příspěvek od vetrak »

Ahoj,

tak porad nevim jak na to rizeni... Uz jsem vymontoval i komplet jedno servo, ale ne a ne nejak rozumne napasovat. Prevodka z M22 je take nic moc sikovna... Napadlo me jedno mozna jednodussi reseni - pouzit na to prevodovku co jsem mel na navijak - 1/40 nebo 1/50, na navijak neni moc masivni a stejne je to asi jednodussi prevodovat retezem... Ale na plnej rejd sem a tam me vychazi ca 10 otacek, to se asi utocim co???

hajney

#217 Nový příspěvek od hajney »

Tak počet otáček v rejdu by jsi snížil tak že zkrátíš "klíče" co jsou mezi nábojem a řízením, ale já bych se řetězovému převodu vyhnul. Bude to mít větší vůli ve volantu.

vetrak

#218 Nový příspěvek od vetrak »

Dekuji za odpoved, ale byl jsem nejak spatne pochopen - retez bych dal misto prevodovky na navijak a prevodoku pouzil na rizeni - delam kloubak, tam rizeni nezkratim...

hajney

#219 Nový příspěvek od hajney »

Tak promiň já jsem to špatně pochopil. 10 otáček zleva doprava je moc. Já mám asi 5 otáček a řekl bych že i to je dost.

vetrak

#220 Nový příspěvek od vetrak »

Ne ne v poradku.
Koukal jsem na tu prevodku rizeni z M22 a zkousel to znovu a slo by to nejspis pouzit - nema 45° ale 90 coz je optimalni, na kazdou stranu 45... Ale nemam na to 1000 hrany, volant jsem sehnal z osobaka a tam jsou oproti tomu docely smesny, kdovi jestli to ty krize vydrzi...

Sakra pada na me splin pac se to porad neblizi ke konci, desil jsem se pohonu 4x4 to mam nakonec vcelku dobre poskladany, ale ted ty komplikace s navijakem, rizenim, pomalu me to zacina znechucovat. Ale co s tim kdyz jen v dilech mam k 8000 :'(

hajney

#221 Nový příspěvek od hajney »

vetrak píše:...Sakra pada na me splin pac se to porad neblizi ke konci, desil jsem se pohonu 4x4 to mam nakonec vcelku dobre poskladany, ale ted ty komplikace s navijakem, rizenim, pomalu me to zacina znechucovat. Ale co s tim kdyz jen v dilech mam k 8000 ...
Co s tím? no dodělat přece. Tohle prožije každý několikrát za stavbu traktůrku. Nejlepší je zakázat si na 14 dní chodit do dílny a uvidíš jak za pár dní už se tam těšíš.

jirik610

#222 Nový příspěvek od jirik610 »

hajney píše:
vetrak píše:...Sakra pada na me splin pac se to porad neblizi ke konci, desil jsem se pohonu 4x4 to mam nakonec vcelku dobre poskladany, ale ted ty komplikace s navijakem, rizenim, pomalu me to zacina znechucovat. Ale co s tim kdyz jen v dilech mam k 8000 ...
Co s tím? no dodělat přece. Tohle prožije každý několikrát za stavbu traktůrku. Nejlepší je zakázat si na 14 dní chodit do dílny a uvidíš jak za pár dní už se tam těšíš.
vydrž prďka vydrž taky sem si touhle kryzí prošel kdy se mi všecno zdálo k hovnu a nejradši bych se na to vysral ,ale teď bych zase dělal no bohužel nemám železo a ani prachy

vetrak

#223 Nový příspěvek od vetrak »

Zdravim,

tak abych prekonal krizi, zacal jsem s necim novim.

Resil jsem co udelat v vyvodem z 2. prevodovky, na jejiz vystupnik tisicihran dam rozetu. Na radu Jirika jsem nechal udelat pouzdro, na nej nalisoval lozisko a chytil do drzaku... Ale sakra prace, kdyz tim ted tocim, tak se cele toto ulozeni mele. Evidentne to musi byt o fouk vyosene, ale sakra prace co s tim? Na ten tisicihran jsem to natlouk kdyz to bylo rozpaleny a tim jsem to asi trochu hnul, ale to nic nemeni na tom, ze to jiz jisto jiste nesundam :'(
Kdyz to takhle necham, tak to asi brzo odskace lozisko co?
No kur.. ja bych do toho kop!!!

jirik610

#224 Nový příspěvek od jirik610 »

vetrak píše:Zdravim,

tak abych prekonal krizi, zacal jsem s necim novim.

Resil jsem co udelat v vyvodem z 2. prevodovky, na jejiz vystupnik tisicihran dam rozetu. Na radu Jirika jsem nechal udelat pouzdro, na nej nalisoval lozisko a chytil do drzaku... Ale sakra prace, kdyz tim ted tocim, tak se cele toto ulozeni mele. Evidentne to musi byt o fouk vyosene, ale sakra prace co s tim? Na ten tisicihran jsem to natlouk kdyz to bylo rozpaleny a tim jsem to asi trochu hnul, ale to nic nemeni na tom, ze to jiz jisto jiste nesundam :'(
Kdyz to takhle necham, tak to asi brzo odskace lozisko co?
No kur.. ja bych do toho kop!!!
download/file.php?id=93037&mode=view tady máš obrázek pujčil sem si ho od pana kachny je to teda jen pro ilustraci toho jak to de udělat pan kachna má převodovku na silemblokách a tak má i domeček na silemblokách ideální řešení to není no ale ani to nejhorší možné ............hoď sem fotku pro představu a neboj ono to nebude taková tragedie ...... ono to tam nemuselo být narvané spíš to melo jít za tepla suvně aby se to dalo i rozebrat jelikož to ti v podstatě jen vymezuje rozdíl mezi hřídelí a ložiskem a jediné co tak ty potřebuješ aby se to neprotáčelo na hřídely lechčeji než to ložisko ...... to sem ti nepsal protože sem předpokládal že je to jasná věc ...... no už jeto věc hotová -teď musíme přijít na to jak 100hoven no ,ale neboj ono to dolů pude ,jelikož nic se nežere tak horky jak se uvaří 8)

vetrak

#225 Nový příspěvek od vetrak »

No jooo ja to chtel za tepla nasunout, ale nepovedlo se to dorazit uplne a ted co s tim...
Je to videt na obrazku, cervene naznacena vule co vznikla tim, ze jsem to nenarazil ulpne. Pak ten vymezovaci valecek a pak drzak s loziskem a pripravene uchyceni... Ale kdyz tocim s rozetou tak se ten vingl nadzvedava a trochu mele.. A s tim nevim co...
Přílohy
Resize of 11092010871.jpg

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“