Naviják od Dollse - HOTOVO
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
-
Re: Navijak do 3BZ od Dollse
Pěkný naviják taky mám podobný,ale jen mně udivuje to ovládání toho navijáku,být váma tak radši to zpoštění udělám tak aby stisknutím a držením navíjelo a pustěním vyplo než rad přehazovat mezi vypnutím a zapnutím,ale to je jen můj osobní názor,právě taky zavádím ovládání elektro pneumaticky.
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Re: Navijak do 3BZ od Dollse
walach: díky, a k tomu ovládání, na tvém navijáku je výhoda že má třecí spojku, kterou my na navijáku nemáme. Máme spojku dá se říct zubovou a ještě k tomu závitovou jestli se to tak dá nazvat, takže i kdyby ovládání bylo stisk-navíjení, tak při puštění tlačítka by stejně navíjelo dál protože by se spojka nerozepla
Nemohl by jsi založit své vlákno a trochu se o navijáku rozepsat, a třeba dát i více fotek, naviják vypadá dobře a docela rád bych se dozvěděl o výrobě. Díky
Nemohl by jsi založit své vlákno a trochu se o navijáku rozepsat, a třeba dát i více fotek, naviják vypadá dobře a docela rád bych se dozvěděl o výrobě. Díky
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Rada se spojkou k navijáku
Chtěl bych znát váš názor na spojku k navijáku, náš naviják jaksi nevydržel takže nás čeká kompletní přestava.....Bude bez převodovky, převod jen řetězem 1:5,5-6 , otázkou zůstávájak vyřešit spojku kterou chci mít určitě.
Jde mi o to abych za to nemusel dát balík. Líbila by se mi třecí spojka, ale protože nemám soustruh a budu muset sehnat někoho kdo mi nějaký ten domek vysoustruží, tak by to bylo asi složité řešení.
Můj typ je použít drážkovou hřídel z převodovky ze 120ky, nebo favorita jako naviják Stana 4011 .....vložím fotky kterou jsem si půjčil od Josipa(douám že se nebude zlobit), který spojku používá na zapínání náhonu -> Otázka zní....jakou zátěž vydrží tato spojka na navijáku?
Pokud by měl někdo jiný nápad, nebo jak vyřešit co nejjednodušeji třecí spojku abych mohl použít stávající buben budu rád.
Díky za nápady, připomínky, odpovědi.....
Jde mi o to abych za to nemusel dát balík. Líbila by se mi třecí spojka, ale protože nemám soustruh a budu muset sehnat někoho kdo mi nějaký ten domek vysoustruží, tak by to bylo asi složité řešení.
Můj typ je použít drážkovou hřídel z převodovky ze 120ky, nebo favorita jako naviják Stana 4011 .....vložím fotky kterou jsem si půjčil od Josipa(douám že se nebude zlobit), který spojku používá na zapínání náhonu -> Otázka zní....jakou zátěž vydrží tato spojka na navijáku?
Pokud by měl někdo jiný nápad, nebo jak vyřešit co nejjednodušeji třecí spojku abych mohl použít stávající buben budu rád.
Díky za nápady, připomínky, odpovědi.....
Re: Rada se spojkou k navijáku
Udělej to normálně jak to maj na továrních navijácích třecí spojku, je to jednoduché. Než tam mít hromadu převodu domečku atd,.
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
No nevím jak moc je to jednoduché bez soustruhu, navíc nechci vyrábět znovu buben a na stávající nevím jak by to šlo vyřešit
viewtopic.php?f=48&t=11088&start=0
viewtopic.php?f=48&t=11088&start=0
- Dan
- Kontaktovat uživatele:
podivse na mé stránky. ve fotogalerii zuberský speciál tam najdeš jak mám vyřešenou spojku na naviják.
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Na tvůj naviják už jsem koukal, ale když budu dělat spojku zubovou tak jí dám na náhon a použil bych asi z převodovky Škoda protože budu mít převod řetězem.....zajímalo by mě spíš jak vyřešit co nejjednodušeji třecí spojku......
- Zetor
Výborné téma, toto mě také zajímá. Taky potřebuju tip na nějakou jednoduchou, ale funkční spojku k navijáku s co nemenšími nároky na soustružení. Prostě v jednoduchosti je síla...
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Asi nikdo neví ....zajímalo by mě kolik toho vydrží ta spojka z převodovky ??
- josip
tu mas taku malu schemu ako to mam ja dufam ze to pochopis stych mojich cmaranic cervene su loziska zelene je ten sinchron co spaja spojku
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
To mi pomůže díky, jen jestli se můžu zeptat-použil jsi původní hřídel i ložiska?
- josip
nie musel som si to dat upravit vsetko mi urobili na bruske presne na loziska
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Náhodou priponina mi to dielo Varhola v štile POPART nejdu mi vložiť smajlici inak by si ich tu mal veláááááááááááá kamojosip píše:tu mas taku malu schemu ako to mam ja dufam ze to pochopis stych mojich cmaranic cervene su loziska zelene je ten sinchron co spaja spojku
- josip
este mi vysvetli co je to POPART