Starého koňa novým kúskom nenaučíš

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
fabikmiroslav

Re: Novy traktor 4x4 z motorom zetor 69 a navijakom zil

#16 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

Presne tak to robim aj chalanom do Bošace tiez ulomili predne polnapravi No a to neni vsetko ked to zvarili tak ich nenapadlo ze tie polmesiace nebudu sediet tak ako maju v ulozeni tie salky sa zacali tocit v spolu s polnapravami a vlastne sa vydrali aj priemery v com su tie salky narazene tak sa museli vymenit aj obaly predny aj zadny. :( Uz sme s otcom robili vseliake diferaky z T805 ale toto je unikat :ano: :ano: :ano:
Přílohy
6D5781FA.jpg
1CA535B3.jpg
E49E01E6.jpg
1C9E2D39.jpg
Naposledy upravil(a) fabikmiroslav dne čtv srp 12, 2010 5:40 pm, celkem upraveno 7 x.
Dobre už bolo

Rendy9999
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od Rendy9999 »

vaclavs píše:Po pročítání fora a informací i mimo dělám odpružení přední nápravy.
Původně jsem to měl připravené spojení předku se zadkem trubku v trubce.
Ale i vzhledem k nebezpečí prasknutí převodovky se s dovolením pokusím tak trochu mírně okopčit stroj od fabikmiroslava. 8) :)
jen mužu doporučit ,osobně jsem to viděl jak to šlape a nema to chybu .

fabikmiroslav

#18 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

Diferak je poskladany este dorobime to odpruzenie a pojde do traktora
Naposledy upravil(a) fabikmiroslav dne pon pro 20, 2010 6:17 pm, celkem upraveno 1 x.
Dobre už bolo

fabikmiroslav

#19 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

Este musime upravit motor preto ze tam bolo spravene riadenie ako na V3S a ked sa tam napasovali pruziny tak tie kolesa chodili ku sebe a zasa od seba ked to bolo spojene jednou spojovackou preto sa tam musi spravit povodne riadenie ako ma kacena,lenze to malo jednu vadu ze boli odrezane drziaky prednych capov riadenia tak ze sa musi pouzit novy predok roboty ako na kostole
Dobre už bolo

Standam

#20 Nový příspěvek od Standam »

fabikmiroslav píše:Este musime upravit motor preto ze tam bolo spravene riadenie ako na V3S a ked sa tam napasovali pruziny tak tie kolesa chodili ku sebe a zasa od seba ked to bolo spojene jednou spojovackou preto sa tam musi spravit povodne riadenie ako ma kacena,lenze to malo jednu vadu ze boli odrezane drziaky prednych capov riadenia tak ze sa musi pouzit novy predok roboty ako na kostole
Zdravím Miro, vidím, že máš stále co dělat. Tahle oprava nápravy se už snad dělá naposled, protože Tvůj systém vynesené dvojzvratné páky s pérováním ten diferák nijak nenamahá oproti vloženým měsíčkům. Můj názor na vložené měsíčky je zvěrstvo vůči nápravě, určitě si každý dovede představit jaké tam vznikají síly a to hlavně s těžkými zetoráckými motory a dynamickými rázy při jízdě v terénu. Také je třeba si uvědomit, že při pružení rozvidlení polonáprav se mění geometrie pravoůhlých převodů a ta kola dost trpí. Standa.

fabikmiroslav

#21 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

Da sa este upravit naklon polnaprav o nejakych par stupnov pozreli sme si dorazy ktore su v obaloch dyferaku a dalo by sa z nich odfrezovat tak by mala predna naprava vetsi uhol naklonu.Ale to uz robit nebudeme
Dobre už bolo

Standam

#22 Nový příspěvek od Standam »

fabikmiroslav píše:Da sa este upravit naklon polnaprav o nejakych par stupnov pozreli sme si dorazy ktore su v obaloch dyferaku a dalo by sa z nich odfrezovat tak by mala predna naprava vetsi uhol naklonu.Ale to uz robit nebudeme
Zdravím, taky jsem zjistil, že je možnost zvětšit úhel výkyvu polonápravy, ale pouze za předpokladu, že jsou polonápravy "spřaženy" a tudíž se nemohou talířová kola "potkat". Přesto jsem zvolil variantu "trubka v trubce", protože vyloučením nezávislého pérování zadní nápravy je kopírování terénu pouze na možnosti výkyvu předku a to se mi zdá dost málo. Je pravdou že Mirovo systém s použitím částečného pružení je lepší při rychlejší jízdě na nerovném terénu, ale zase traktor není bugina a rychlost se dá přizpůsobit okolnostem. Při použití systému zkrutné části mezi napravami je zase třeba vyřešit místo řidiče tak, aby všechny části ovládání, sedačka a podlaha byly uchyceny jen na jedné z částí a to většinou na předku. Standa.

grestiakl

#23 Nový příspěvek od grestiakl »

Miro, to odpruženie s listovým perom mám hotové a je to super, len riadenie - spojenie kolies je jednou tyčou - nie tak ako to bolo pôvodne na T805. Pri jazde terénom tie kolesa pri odpružení sú na okamih rozbiehavé - môže to robiť problémy? Nechce sa mi to prerábať a ani nemám kedy, zatiaľ sa tomu nič nerobí.

fabikmiroslav

#24 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

Samozrejme mozes sa vyburat musis tam dat povodne riadenie inak je to nebezpecne ja som tiez prerabal riadenie na tomto diferaku .Presne to robilo to same
Dobre už bolo

grestiakl

#25 Nový příspěvek od grestiakl »

Čo si mal na mysli slovom vybúrať - havarovať alebo poškodiť nápravu? To pôvodne riadenie nemám a asi sa tam kvôli olejovej vani nezmesti. Zatiaľ to nechám tak a cez zimu niečo vymyslím.

fabikmiroslav

#26 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

Presne ako si napisal ja som musel na tom trojvalci vyrezat viacej z bloku preto ze by tam nevosiel toto je komplet prerabka traktora teda celeho predku bohužial . :-/ :-/
Dobre už bolo

fabikmiroslav

#27 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

Dve kolesa mam zajtra idem pre dve do Sverepca a pustime sa do toho ešte zohnat motor najlepšie Zetor s vrtanim 100 dam pred to ešte jednu prevodovku z Avie nech to ma lepšiu paru
Přílohy
2ABAFB65.jpg
Naposledy upravil(a) fabikmiroslav dne ned pro 26, 2010 4:35 pm, celkem upraveno 1 x.
Dobre už bolo

martiinek5
Kontaktovat uživatele:

#28 Nový příspěvek od martiinek5 »

fabikmiroslav píše:Dve kolesa mam zajtra idem pre dve do Sverepca a pustime sa do toho ešte zohnat motor najlepšie Zetor s vrtanim 100 dam pred to ešte jednu prevodovku z Avie nech to ma lepšiu paru

:friends: :friends:

fabikmiroslav

#29 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

Ježiško doniesol ako darček motor zavie aj s prevodovkou 5q skusim ho naštartovat ako pojde skusim ho dat do tej Ifi aj s prevodovkou ak sa osveči tak tam zostane ak nie nahradi ho Zetor
Dobre už bolo

martiinek5
Kontaktovat uživatele:

#30 Nový příspěvek od martiinek5 »

zdarec tak jezisko bol stedri :) uz som zvedavy na foto :prace:

Zamčeno

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“