HON 053
Moderátor: Franta.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: HON 053 mechanický
Minulý rok som na Živitelce nebol, bol som v Kobite s teleskopom a vychádza to tak, že sa končí Kobit a už je začatá ZŽ, takže narýchlo išiel do ČB klasický HON, predsa, v Kobitu boli silničáři a oni chcú jedine teleskop.
Keď som ale počul o prístupe predajcov v Budějoviciach, a o pasivite, tak sa mi vidí, že tento rok skončím aj do Budějovic
Keď som ale počul o prístupe predajcov v Budějoviciach, a o pasivite, tak sa mi vidí, že tento rok skončím aj do Budějovic
DetvaStroje
www.detvastroje.sk
www.detvastroje.sk
Ondro ty nové hony to je paráda, vím že teď je špatná doba, ale přece, chystají se pokračovatelé DHXXX? Ať již kolové, nebo pásové verze
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, rýpadlá DH boli výrobkom nie Detvy, ale ZTS Dubnica, ktorá v roku 2003 ako celok skrachovala . Neviem ani, kto vlastní duševné vlastníctvo na výrobu DH, pravdepodobne firma ZTS-OTS, ktorá ich dodnes servisuje.
Mojou osobnou ambíciou je opätovná výroba UN 053 a UNC 201 pre východné trhy. Snáď sa mi to raz podarí, je v tom obrovský potenciál. Rusko má záujem aj o UNK 320, tak uvidíme.
Mojou osobnou ambíciou je opätovná výroba UN 053 a UNC 201 pre východné trhy. Snáď sa mi to raz podarí, je v tom obrovský potenciál. Rusko má záujem aj o UNK 320, tak uvidíme.
DetvaStroje
www.detvastroje.sk
www.detvastroje.sk
-
ondro píše:Ahoj Bruno, odkud máš ty fota?Bruno píše:Trochu foto z historie
Tu první 050 sme již koupili a ta další 051 je taky moc hezká, koupil bych ji taky.
PS: Bruno, ty si mi snad psal e-mail do DetvaStrojů, tak sem ti odepsal, tedy psal si kolegovi. Ať stroj slouží
Ahoj Ondro,
o té první 50 vím, že šla do muzea na Slovensko, ještě mu zbyl podkop, mluvili jsme spolu. O víkendu jsem mluvil ještě s jedním chlapíkem z Jindřichova Hradce a ten mi nabízel HON 050 s příslušenstvím, servisní knižkou (zátěžové testy, příručka) .... prostě komplet v originále za 65.000 jinak půjde do sběru.
Ten HON 051 prodává firma http://www.gordex.cz na Moravě, asi za 150.000 nějaká nesmyslná cena po opravě. Ale vím o jedné 051 v Poličce za 50.000, má sice sjeté gumy, tečou pístnice, vyvářenou lžici ale k originálu nemá daleko, viz. foto.
Napsal jsem už na tu adresu, ale nikdo se zatím neozval.
-
To: Ondra
Obrazek HON 053
podle mě se nejedná o 053, ale 051 podle ramena, navíc si myslím, že 051 neměli ještě posilovač řízení oproti 053, byli povětšinou dodělávany dodatečně náhonem ze zadu.
Zmiňované mřížky na svém Honu 053 také nemám.
Nebylo tu ještě zmíněno, že rozteč ok pro upevnění lžice je také rozdílná mezi 050 a 053, nevim ještě jaký rozdíl je mezi 051 a 053.
Na 053 je středová rozteč 880 mm, průměr čepu 40 mm.
Obrazek HON 053
podle mě se nejedná o 053, ale 051 podle ramena, navíc si myslím, že 051 neměli ještě posilovač řízení oproti 053, byli povětšinou dodělávany dodatečně náhonem ze zadu.
Zmiňované mřížky na svém Honu 053 také nemám.
Nebylo tu ještě zmíněno, že rozteč ok pro upevnění lžice je také rozdílná mezi 050 a 053, nevim ještě jaký rozdíl je mezi 051 a 053.
Na 053 je středová rozteč 880 mm, průměr čepu 40 mm.
Naposledy upravil(a) Bruno dne pon srp 09, 2010 7:44 am, celkem upraveno 1 x.
-
To: Dvordy
Jaké papíry jsou potřeba pro jízdu po silnici? Potřebuješ technické osvědčení nebo průkaz zvláštního motorového vozidla, kromě pojitky a řidičáku na "T" a chtělo by to i strojní průkaz pro jistou pokud s tím děláš výkopy.
Jaké papíry jsou potřeba pro jízdu po silnici? Potřebuješ technické osvědčení nebo průkaz zvláštního motorového vozidla, kromě pojitky a řidičáku na "T" a chtělo by to i strojní průkaz pro jistou pokud s tím děláš výkopy.
-
To Dvordy
Tak teď nevím, co mám za typ, na otoči jsem objevil pod vrstvou barvy štítek, kde je napsán typ 050, ale podle mě by to měla být 051. Poradíte někdo v čem se to liší, myslel jsem, že 050 byla kulatější a měla starší typ výložníku.[/quote]
Na tuty máš stejný stroj jako já, tedy HON 053 viz odpoveď níže (prohlídní si ramena ve fotkách na začátku).
Tak teď nevím, co mám za typ, na otoči jsem objevil pod vrstvou barvy štítek, kde je napsán typ 050, ale podle mě by to měla být 051. Poradíte někdo v čem se to liší, myslel jsem, že 050 byla kulatější a měla starší typ výložníku.[/quote]
Na tuty máš stejný stroj jako já, tedy HON 053 viz odpoveď níže (prohlídní si ramena ve fotkách na začátku).
Na tuty máš stejný stroj jako já, tedy HON 053 viz odpoveď níže (prohlídní si ramena ve fotkách na začátku).[/quote]Bruno píše:To Dvordy
Tak teď nevím, co mám za typ, na otoči jsem objevil pod vrstvou barvy štítek, kde je napsán typ 050, ale podle mě by to měla být 051. Poradíte někdo v čem se to liší, myslel jsem, že 050 byla kulatější a měla starší typ výložníku.
Také si myslím, že mám HON 053 (novější typ ramene, posilovač), ale asi tam bude starší štítek, protože je na něm HON 050.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
-
To Dvordy:
jaký tam máš motor? Já 6701, což myslím, že je standartní motor.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ups, pardon, dal som Vám asi fotku úplne posledného vyrobeného HONu 051, práve zo ´73.
053 tie mriežky naboku ale skutočne mali, ja som takých videl viacero, ale boli to hlavne exportné verzie.
Výložník 053 už bol hladký a nemal tie "uši" a nemal z vrchu uzavretý výložník.
Chlapi, porovnávacou metódou ale ďaleko nezájdete, posledné 050 a prvé 051 boli domiešané, takisto ako posledné 051 a prvé 053. Pokiaľ to pasovalo na nové, tak sa napasovali aj staré zásoby, takto sa to miešalo ešte aj medzi UNC 200 a UNC 201, je to takmer neodhaliteľné ...
053 tie mriežky naboku ale skutočne mali, ja som takých videl viacero, ale boli to hlavne exportné verzie.
Výložník 053 už bol hladký a nemal tie "uši" a nemal z vrchu uzavretý výložník.
Chlapi, porovnávacou metódou ale ďaleko nezájdete, posledné 050 a prvé 051 boli domiešané, takisto ako posledné 051 a prvé 053. Pokiaľ to pasovalo na nové, tak sa napasovali aj staré zásoby, takto sa to miešalo ešte aj medzi UNC 200 a UNC 201, je to takmer neodhaliteľné ...
DetvaStroje
www.detvastroje.sk
www.detvastroje.sk
-
- Kontaktovat uživatele:
Bruno: Nešla do muzea, to zatiaľ nemáme . v Detve bolo asi 10 strojov, unikátov, postupne to za lacno rozpredávajú . Teraz som zastavil predaj veľkého Detvana 850, najväčšieho a najmodernejšieho nakladača vyrobeného v SR, bol vyrobený len jeden a chceli ho poslať minuly rok do lomu v SRN
Tá 050 bude chodiť po veľtrhoch a prevádzacích akciách. Stále ale stojí u nášho predajcu v Nepomuku . Mimochodom, ak by niekto vedel o slušnom lanovom bagri, dajte vedieť
Tá 050 bude chodiť po veľtrhoch a prevádzacích akciách. Stále ale stojí u nášho predajcu v Nepomuku . Mimochodom, ak by niekto vedel o slušnom lanovom bagri, dajte vedieť
DetvaStroje
www.detvastroje.sk
www.detvastroje.sk
Mám 6701.Bruno píše:To Dvordy:
-
Výložník 053 už bol hladký a nemal tie "uši" a nemal z vrchu uzavretý výložník, čili byl dvojramenný konstručně podobný jako na pozdějších UN 53, tudíž má větší pevnost v krutu a je přes něj lépe vidět podle mě. Možná má i větší nosnost domnívám se, že 1600kg a původní 1200kg.
Jeden Hon 051 na prodej http://stroje.bazos.cz/inzerat/6841975/Hon-051.php
-
Ten se prodával asi před 2 měsicema a někdo ho koupil a zřejmě ho už zase prodává, za stejnou cenu ne-li o něco nižší. Nakladač pochází myslím někde od Ústí nad Labem.Dvordy píše:Jeden Hon 051 na prodej http://stroje.bazos.cz/inzerat/6841975/Hon-051.php