Profil rámu traktoru
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- Standam
Re: jaký profil
Zdravím, mám stejnou sestavu a účka jenom 100mm a bez problémů. Standa.
Pozri sa, z akých profilov je chasis napr. 7t vlečky, V3S-ky a pod. Odpoveď potom určite nájdeš ľahko sám.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK
-
Nazdar bol som si premerat ram na liazke a hrubka toho U profilu je 7mm a co viem najcastejsie pouzivanym je U120 a navarena pasovina z vnutra ja idem davat yokel 140*80-6mm stena
-
dík za rady. použiji U 160 pro jistotu...
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Dnes ti změřím z čeho byla svařená Sněžka (kdo neví co to je - hledání - téma sněžka). Má celkovou hmotnost skoro 5 tun, má na sobě sklápěcí korbu a má i hydrauliku (závěs na nářadí), rám je jackl odhadem tak 100x60 a síla tak 5mm. Změřím to přesně a napíšu. Je to obdélník a dopředu a dozadu jen 2 nosníky na konci spojené. Takže vlastně 2 menší obdélníky na koncích jednoho většího. A je to tovární výrobek = jistě správně vypočteno a zvoleno pro daný účel . Podle mě U160 je spíš na velkej náklaďák nebo ŠT 180 a pod. Pokud už ho máš doma, použij ho nebo prodej, ale pokud ho nemáš, jistě bude stačit bohatě U120.
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Ahoj,na takový stroj nahlavu stačíja STOVKY ÚČKA a to je už rezerva jak prase.Mám kubíkovů vlěčku z padesátek úček vozí sa na ní v klidu dvě tuny,takového makadamu kopcem aj přez dvě a za věc jak dvacet roků na ní néni sebemenší náznak nejakéj deformace.Ty na tom budeš měť nahastrošené nejakých pět metráků,tak naco také giganty enom ti to potom při všelijakých opravách bude všade zavazať.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak ten jackel na té 5ti tunové Sněžce má 100x60x5mm a drží jak blázen . Takže bych asi ani víc jak to U120 nedával. Jackel je sice asi pevnější než Učko, ale rozdíl nebude až takovej, a ten tvůj stroj nebude určitě mít 5 tun .Terablick píše:Dnes ti změřím z čeho byla svařená Sněžka (kdo neví co to je - hledání - téma sněžka). Má celkovou hmotnost skoro 5 tun, má na sobě sklápěcí korbu a má i hydrauliku (závěs na nářadí), rám je jackl odhadem tak 100x60 a síla tak 5mm. Změřím to přesně a napíšu. Je to obdélník a dopředu a dozadu jen 2 nosníky na konci spojené. Takže vlastně 2 menší obdélníky na koncích jednoho většího. A je to tovární výrobek = jistě správně vypočteno a zvoleno pro daný účel . Podle mě U160 je spíš na velkej náklaďák nebo ŠT 180 a pod. Pokud už ho máš doma, použij ho nebo prodej, ale pokud ho nemáš, jistě bude stačit bohatě U120.
Ver tmou že rozdiel medi účkom a joklovinou je poznat ... teda ja som to poznal ked som vymenil pozkrucanu pred nunapravu za novu z 8 učka a ked som točil volantom tak to učko trochu pružilo.. zavaril som to do joklu z 2mm hrubou pásovinou a drží ani sa nehne.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Jo, Učko pruží o dost víc, ale nepraskne . A jackel vyrobený ze zavařeného Učka zas není totéž jako origo obdélníkový profil .
Nechci vám do toho kecat, ale většinou nákl. automobily mají rámy z kvalitní oceli, předpokládám ,žee účka budeš mít bězné z 11 373/11 343, taková ocele pak mají skoro 2x větší únosnost. Kdyby si chtel opravdu lehoučký a pevná rám jdi do WELDOXU, tam by šlo použít i 3x slabší rám a byla by nosnost zachována, ale cena je někde jinde.