Hanomag

Holder, Fendt, Hanomag, Porsche, Itma, Fiat, NewHoland, Valtra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
ZZETHOR

Re: Hanomag

#121 Nový příspěvek od ZZETHOR »

akorát, že jsem BT nevidel uz nejakou dobu, poslední dobu sem chodí docela zřídka, poslal sem mu i SZ, nevíš, co s nim je?...

Toreto

#122 Nový příspěvek od Toreto »

ZZETHOR píše:akorát, že jsem BT nevidel uz nejakou dobu, poslední dobu sem chodí docela zřídka, poslal sem mu i SZ, nevíš, co s nim je?...
Bt rezignoval a na forum už nechodí asi mesiac a pol.Zevraj je na facebooku tak skus tam. :)
Prečítaj si toto viewtopic.php?f=18&t=15952

ZZETHOR

#123 Nový příspěvek od ZZETHOR »

ahoj, todle vlákno už nikdo neudržuje, tak dám aspoň fotku mojí C112, co jsme daly do kupy, sice ješté se musí udělat spousta věcí, ale už je pojízdnej
Přílohy
2010-07-20 09.33.50.jpg
2010-07-20 09.33.34.jpg
2010-07-20 09.27.17.jpg

Gabo

#124 Nový příspěvek od Gabo »

To je moc pěknej kousek 8) , kolik to zabralo času? Jak šlape? Co to je za barvu, myslím označení.

ZZETHOR

#125 Nový příspěvek od ZZETHOR »

zabralo to hodně času, asi 4 měsíce usilovnýho snažení, šlape celkem solidně, teda s ohledem na to, že motorek je hodně slaboučký, a trochu mě špatně fungoval regulátor, občas ho projíždím už reaguje líp, bylo to tim, že se teď dělalo na povrchovejch úpravách jako barva, brzdy atd, tak asi měsíc motor stál
barva je zelená, i když to na fotkách nevypadá, je to tim, že je míchaná z modrý a zelený a digitály vidí převáźně tu modrou
číslo nevim, je to míchaný podle původní barvy, který byla asi pod 3 vrsvama jiný barvy, je to takovej vermacht, já to mám trošku svétlejší, ale ještě dotmavne...

Gabo

#126 Nový příspěvek od Gabo »

Ještě by mě zajímaly ty přední blatníky? Ty jsou origo? Já na svém neměl žádné a v práci sem si ukutil i s pertlem a chystám se je dát na traktor, ale nemám žádné rozměry uchycení, tak studuju fotky, abych se chytil.
A jak to seká, ten tvůj traktor? Je to v poho, nebo záleží na tom co se seká?

ZZETHOR

#127 Nový příspěvek od ZZETHOR »

blatníky jsou origo, dyštak ti je ještě nafotim, mám ješté R324A, tak vyfotim i ten, ten má taky origoś blatníky, ty máš, pokud si vzpomínám R217E
jinak tatim moc neseká, zkoušeli jsme lištu, zas tak špatný to neni, ale místama žvejká, musíme udélat přitlaky, jako to máme na R324A, tu máme taky s kosou, ale tam už je to dávno doladěné

ZZETHOR

#128 Nový příspěvek od ZZETHOR »

tady sou ty fotky, vyfotil jsem je C112, ve stodole, kde mám R324A byla moc tma
tam bylo alu uchycení trošku iný, pomocí pásovin
Přílohy
04-08-10_2002.jpg
04-08-10_1959.jpg
04-08-10_2003.jpg
04-08-10_2005.jpg
04-08-10_2004.jpg
04-08-10_2001.jpg
04-08-10_2006.jpg
04-08-10_2007.jpg
04-08-10_2008.jpg
04-08-10_2000.jpg

Gabo

#129 Nový příspěvek od Gabo »

Díky za foto 8) . Už vím na co je díra dole hned pod nábojem :) . Taky se to líp bude přidělávat, než jak jsem myslel původně.
Ještě otázku. Při pětce a jen když je v tahu, tak hučí (zvoní) celej trkator. Olej nebo spíš šlem jsem vyměnil za nový, ale asi dost řídký převoďák. Co by se s tím dalo dělat?

ZZETHOR

#130 Nový příspěvek od ZZETHOR »

no, tak nad tim budu muset popřemýšlet, za R324A netahám moc těžký věci, máme ho jako pomocnej traktor, a když už něco táhnu, tak na 5 na rovině a podřazuju už pod kopcem, nespěchám, jedu traktorem :), ty máš navíc jinou konstrukci, máš samonosnej traktor, kdežto já na R324A mám polorám přichycenej k převodovce,... a C112 má úplně jinou převodovku, vlastně celou konstrukci, je to plnej rám, jako u domadělů, převodovka je 6-ti stupňová a motor dvoutaktní diesel a jeho použití je jako nosič nářadí, v rámu má spoustu dírek
sem se nějak rozpovídal :)
popřemejšlim o tvym problému, a dám ti vědét, jestli mě néco napadne, dyštak se zeptám, kolega má R16, což je předchůdce tvýho traktoru
ještě dám foto, kde je vidět, jakou barvu má můj traktor doopravdy
Přílohy
17-07-10_1652.jpg
17-07-10_1653.jpg

Gabo

#131 Nový příspěvek od Gabo »

Já s tím tahám káru s dřívím, ale ono to hučí, i když jede prázdnej. :-/ :-/
Ještě jsem chtěl říct, když jsem byl u Biboše pro drtící jednotku, tak jsem od něj dostal boční kryty na motor. On má ten samej trktor, ale totálně překopanej. Je to trhač :) . Tak z těch plechů mám radost. Jen se dokopat k tomu, abych je zkrátil, očistil a nabarvil :prace:

ZZETHOR

#132 Nový příspěvek od ZZETHOR »

já mám boční kryty na motor na R40 po původnim majiteli statku, červený - vývozní, těma se jenom chlubim :), někdy je tady ukážu, ale teď se mi nechce to hledat, zejtra brzo vstávám, jede se do Lubů, jsou tam hraniční slavnosti, snad se trošku vybere počasí- na traktoru nemám kabinu :)

ZZETHOR

#133 Nový příspěvek od ZZETHOR »

tak, co blatníky? já sem minulý týden s hanomagem tahal slámu a nehučel v tahu ani na pětku, pochopitelně na silnici, do stodoly sem pěkně couval, oni hanomagy maj skvěle udělaný řízení, šnekovej převod de lehce, spojovací tyč to taky usnadňuje, kam se hrabou řízením majory, těm se navíc spouští najednou náhon a hydraulika, což je někdy naprd....

Gabo

#134 Nový příspěvek od Gabo »

Ahoj,
no blatníky stojí :-/ , tento víkend byl ve znamení drtiče. V sobotu jsem ho sestavil a proběhla zkouška. Je to teda mazec :shock: trochu to dělá kravál, ale sluchátka to vyřešily. V neděli byla druhá zkouška. Bohužel jsem neměl větve na drcení, tak to byly metrové kousky různých průměrů. Brzy bude test pořádným materiálem 8) .
Takže blatníky vidím přes zimu :) Jinak s tím couváním máš pravdu. Je to obratný stroj. Jen mě pořád rozčiluje ta sedačka, kterou jsem slíbil BT. Snad se na ní taky dostane :-/ :)

Gabo

#135 Nový příspěvek od Gabo »

Pozvedávám pro oživení. :)
Nevím, kam to zařadit.

Uvažuji o koupi traktoru s SPZ a pravděpodobně budu prodávat oba traktory.
Je to spíše taková sonda, bude-li zájem o tento traktor:
Hanomag R 217 E
dvouválec vodou chlazený
výkon 19 koní
náhonová hřídel
Doložím všechny opravy provedené na tomto traktoru i s fotodokumentací.
Jen na okraj - nové písty a výbrus, nové brzdy, nová elektrika, nový lak (žádná štětka) a další.
A teď cena - pro členy fóra 38 000,- (možná i dohoda) jen seriózní zajemci.
S tou cenou to není lehké, protože kdybych chtěl to co jsem do něj vložil, tak je asi neprodejný :-/

Tak jsem zvědav na reakce :)
Přílohy
Hanomag 1.jpg
Hanomag 2.jpg
Hanomag 3.jpg

Odpovědět

Zpět na „Evropské stroje“