Strojni svěraky
Strojni svěraky
Zdravim,
Potreboval bych poradit jaký strojní svěrák koupit na sloupovou vrtačku. Koupil jsem obyčejněj svěrak od promy, ale ty vule jsou takové ,že je prakticky nemožné na tom vrtat. Tak jsem se chtěl zeptat jaký strojní svěrák by jste mi doporučili. Mam zatím vyhlídlé dva:
1) http://www.promacz.cz/stroje-naradi/Pri ... ak-s-125mm nevim jake bude mit vule, ale vypada solidně udělanej
2)http://www.promacz.cz/stroje-naradi/Pri ... 160-sverak Za tenhle svěrak už je to docela palka, ale vypada ,že bude hodně přesnej
PS: čím chladíte když vrtáte. Když chladim vodou tak to mam pak všechno zrezlé. Když olejem, tak ty výpary dejchat moc zdravé není.
Potreboval bych poradit jaký strojní svěrák koupit na sloupovou vrtačku. Koupil jsem obyčejněj svěrak od promy, ale ty vule jsou takové ,že je prakticky nemožné na tom vrtat. Tak jsem se chtěl zeptat jaký strojní svěrák by jste mi doporučili. Mam zatím vyhlídlé dva:
1) http://www.promacz.cz/stroje-naradi/Pri ... ak-s-125mm nevim jake bude mit vule, ale vypada solidně udělanej
2)http://www.promacz.cz/stroje-naradi/Pri ... 160-sverak Za tenhle svěrak už je to docela palka, ale vypada ,že bude hodně přesnej
PS: čím chladíte když vrtáte. Když chladim vodou tak to mam pak všechno zrezlé. Když olejem, tak ty výpary dejchat moc zdravé není.
Re: Strojni svěraky
proč nekoupíš nějakej z inzerce ? poctivou litinu, né předraženej šmejd z promy ? je jich všude mraky, zrovna dneska jsem koukal na jeden tady - http://www.i-veteran.cz/inzerce/naradi-a-nastroje/
na chlazení je hydrol, né voda nebo olej
Rad bych něco noveho Tam ty svěraky už jsou z masivní litiny se koukni na jejich vahu. Potřeboval bych poradit jestli ma někdo s těmito sverakama zkušenosti/ Kterej z nich
k hydrolu - tak se označuje emulze vody a speciální kapaliny na bázi olejů - ředí se to v poměru 6-10%, výrobců je mnoho, od parama, cimcoolu, rhenusu, apod. Jen neber novinku korejské bumwhoo, to stojí za prdel...
Můžete sem hodit nějakej link jakej svěrák na sloupovku o váze cca. 700kg a výkonu 3,2kw ?
Ahoj, ohledně těch svěráků, koupil jsem fungl novej Narexáckej svěrák 125 cm čelisti. Je to starší výroba, ale byl novej. Takovej ten červenobílej hranatej. Nejsi odněkud z Moravy? Já to koupil od pána ze Zlína. Kdybys to neměl daleko, dal bych ti na něj telefon. On mi nabízel nové, minimálně použité strojní svěráky masivní klasické Snina Vyhorlat, Narex. Rovný, otočný, výklopný, měl jich zatím dost. Ceny uplně suproví, já za ten můj dal 1500 Kč a za ty ostaní chtěl kolem 2000 Kč. Za ty veliký a otočný domluvou. Jinak tyhle svěráky noví se pohybujou kolem 5000 Kč. Dám sem fotky, ale až zejtra, letím na noční a už bych to nestihnul. Jestli teda chceš, napiš a já Ti napíšu telofon. Oprvdu tomu troch rozumím a jsou ty svěráky za velice solidní cenu co prodává. Ale chtělo by to pospíšit, dokud je má.
Tak ještě rychlovka, je to en červenej na obrázku dole. Na první je ten výklopnej takovej pro Tebe akorát. Na druhý je rovnej, ale Ty by jsi mohl mít ten větší, 160 mm čelisti. V práci máme 200 mm čelisti a ten je taky dobrej, sám ho vpohodě dám na vrtačku a už v něm vyvrtám všechno. No tady je inspirace.
Tak ještě rychlovka, je to en červenej na obrázku dole. Na první je ten výklopnej takovej pro Tebe akorát. Na druhý je rovnej, ale Ty by jsi mohl mít ten větší, 160 mm čelisti. V práci máme 200 mm čelisti a ten je taky dobrej, sám ho vpohodě dám na vrtačku a už v něm vyvrtám všechno. No tady je inspirace.
není litina jako litina a když koupíš starej poctivej svěrák za půlku peněz, co chtěji za čínu z promy, myslím, že budeš spokojenej a že tě takovej svěrák přežije. ale komu není rady, musí holt vyzkoušet na vlastní kůži. svěrák má plnit jinou funkci, než jen dekoraci v dílněTATKA píše:Rad bych něco noveho Tam ty svěraky už jsou z masivní litiny se koukni na jejich vahu. Potřeboval bych poradit jestli ma někdo s těmito sverakama zkušenosti/ Kterej z nich
Přesně tak, to je ze všim na strojní obrábění. Starý poctiví litinový věci držej a vydržej. Ty svěráky co tam ukazuješ mám taky, sice už dost použitý ale je s nima supr práce. Dříve bylo vše hodně předimenzované a proto drží .
Zetor crystal 8011, VZV Irion 3.5 tuny od Shreka, plato 2.7 t
- Jan.F
Dřív železo bylo železo, a plast byl plast.........
prostě žádné slitiny.
prostě žádné slitiny.
Pomožte zachránit tisíce lidských životů, objevit dosud neznámé prvky, či dokonce nalézt mimozemskou civilizaci..
A to vše jen s použitim vašeho PC
http://www.czechnationalteam.cz/
A to vše jen s použitim vašeho PC
http://www.czechnationalteam.cz/
To číslo bych si vzal...mam to sice trochu z ruky. Jinak ten svěrák od promy otočnej jsem koupil, přes vaše varování. Jestli chcete tak jsem hodim nějaké fotky ihned jsem ho totiž rozebral abych se kouknul jak je na tom se spracováním.
Ahoj, tady je číslo na pána, 732819238 on mi odepisoval na inzerát, tak se s ním spoj a řekni, že jsem Ti dal kontakt já, jak jsem byl na Moravě na dovolený a on bude vědět. On měl v kufru auta čtyři různé svěráky a doma ještě asi další. Opravdu tak jak řekl, takové byly. Tan můj je novej, taky jsem ho dneska rozčepoval a prohlídnul jak vypadá. On měl i jiný a taky v perfektním stavu. To se domluvíte.
No hoď fotky toho Tvého svěráku. No já mám od Promy několik věcí jako vrtačku sloupovku, maflík, kapovací pilu a jsem s tím spokojenej. Na moje kutilství to je dostačující. Kupoval jsem od nich ty věci vždycky v akci, oni měli akce každou chvíli a byla tam slušná cena. Kámoš bydlel vedle toho obchodu a vždycky mi povídal, co mají za akci a já koupil.
No tenhle svěrák jsem chěl pořádnej pevnej, abych ho měl už nadosmrti a vydržel. Tak jsem chtěl klasiku na kterou jsem byl zvyklej z fabryky. To samí je i s věcma k strojům. Koupil jsem tu menší hlavičku na frézku s kleštinama, klasiku narex za 1000 Kč komplet klíč i všecny klaštiny, noví na inzerát. Jak pán psal, tak to bylo, noví nepoužitý.
Jak píšeš Jan.F tak to bylo a dneska to platí snad se vším. Koupíš gumy na auto, a sjezdíš je za dvě sezony, už abys platil jiný. Koupíš třeba pračku a ona se po pěti letech podělá, no a tak dál, nemá cenu to tady rozpisovat. No tady spíš k těm svěrákům, ak taky dám pár fotek dnešního pokoukání do svěráku. Ještě tam mám v ragálkách víc věcí a ty musejí projít očištěním. Některé ( velká dělička, velký výklopný svěrák, prizmatický svěrák ) jsem koupil v držbě a ještě je nemám vyčištěný. Taky nebyly drahý, ale chtějí vyčisti a promazat a td.
No hoď fotky toho Tvého svěráku. No já mám od Promy několik věcí jako vrtačku sloupovku, maflík, kapovací pilu a jsem s tím spokojenej. Na moje kutilství to je dostačující. Kupoval jsem od nich ty věci vždycky v akci, oni měli akce každou chvíli a byla tam slušná cena. Kámoš bydlel vedle toho obchodu a vždycky mi povídal, co mají za akci a já koupil.
No tenhle svěrák jsem chěl pořádnej pevnej, abych ho měl už nadosmrti a vydržel. Tak jsem chtěl klasiku na kterou jsem byl zvyklej z fabryky. To samí je i s věcma k strojům. Koupil jsem tu menší hlavičku na frézku s kleštinama, klasiku narex za 1000 Kč komplet klíč i všecny klaštiny, noví na inzerát. Jak pán psal, tak to bylo, noví nepoužitý.
Jak píšeš Jan.F tak to bylo a dneska to platí snad se vším. Koupíš gumy na auto, a sjezdíš je za dvě sezony, už abys platil jiný. Koupíš třeba pračku a ona se po pěti letech podělá, no a tak dál, nemá cenu to tady rozpisovat. No tady spíš k těm svěrákům, ak taky dám pár fotek dnešního pokoukání do svěráku. Ještě tam mám v ragálkách víc věcí a ty musejí projít očištěním. Některé ( velká dělička, velký výklopný svěrák, prizmatický svěrák ) jsem koupil v držbě a ještě je nemám vyčištěný. Taky nebyly drahý, ale chtějí vyčisti a promazat a td.
Fotky hodím ,až po víkendu, až budu u rychlého netu. První dojem z toho svěráku byl: masivní, malé vůle. Poté co jsem ho rozebral, mě dost zarazila kvalita zpracování. Stykové plochy byly minimálně broušené, dali je tam jak vylezl z odlitku. Některé rohy jako kdyby ze zduřelé litiny, které se ihned drolili. Materiálem bylo šetřeno celkem rozumně. Stěny cca z 20mm litiny.Mam také sloupovku od promy, na té ale moc nevrtam a tá má celkem dobré zpracování, ale materiálem bylo šetřeno moc. Ono v obchodě toho moc na svěráku nepoznáte pokud neni rozebraný. No, nic tak jsem se zas spálil, stejně mi svěráky moc dlouho nevydrží mam je vždy provrtané jak od kulometu, vždy to nějak neodhadnu.
PS: Jaké šrouby do T-drážky?
PS: Jaké šrouby do T-drážky?
No šrouby do drážky, záleží na tom, jestli je chceš vyrábět, kupovat. Nejjednodužší a nejlevnější jsou, vezmeš normální šroub, z kousku plocháče odřízneš kousek placičky a přivaříš k šestihranu a potom trochu obrousíš. Strčíš do drážky a on se neprotáčí.
Další řešení vyfrérovat ze čtyřhranu kalsickej kámen a vyřezat do něj závit a odvrchu našroubovat šroub a tím dotahovat svěrák.
Dál na soustruhu vytočit průmě závit na děličce ofrézova na tom průměru čtyřhran a máš šroub do drážky.
No a ještě řešení, koukni na aukro a tam jsou občas šrouby na prodej a stojeji pár korun.Jsou tam i ty Tčkoví kameny s různými závity a taky nejsou drahý.
Sám bych se přikláněl k nejlevnějšímu řešení a to je ke klasickýmu šroubu přivařit kousek toho plocháče pošolichat a nasunout do drážky. Jde hlavně oto, aby se i ten šroub v té drážce neotáčel dokola to potom sere, když to potřebuješ dotáhnout a ono tonejde, protože se to pořád točí.
Jinak ady bylo hafo svěráků na prodej: http://www.troostwijkauctions.com/cs/vi ... 3229-6900/ Tam jsekoukal a ceny nebyly špatný. Moc jich neprodali. Třeba budou dražit znovu.
Další řešení vyfrérovat ze čtyřhranu kalsickej kámen a vyřezat do něj závit a odvrchu našroubovat šroub a tím dotahovat svěrák.
Dál na soustruhu vytočit průmě závit na děličce ofrézova na tom průměru čtyřhran a máš šroub do drážky.
No a ještě řešení, koukni na aukro a tam jsou občas šrouby na prodej a stojeji pár korun.Jsou tam i ty Tčkoví kameny s různými závity a taky nejsou drahý.
Sám bych se přikláněl k nejlevnějšímu řešení a to je ke klasickýmu šroubu přivařit kousek toho plocháče pošolichat a nasunout do drážky. Jde hlavně oto, aby se i ten šroub v té drážce neotáčel dokola to potom sere, když to potřebuješ dotáhnout a ono tonejde, protože se to pořád točí.
Jinak ady bylo hafo svěráků na prodej: http://www.troostwijkauctions.com/cs/vi ... 3229-6900/ Tam jsekoukal a ceny nebyly špatný. Moc jich neprodali. Třeba budou dražit znovu.
O cenu mi až tak nejde, spíš aby byl kvalitní, miniální vůle. Našel jsem jeden vypadá celkem solidně http://shop.boukal.cz/upinaci-naradi/ot ... sn-24-3151