sychrovak píše:Blajda píše:honzar píše:Já sem se na to ptal.A tomu motoru to prej škodí a hodně říkali mi to mechanici.Je to prej že když tam jendnou stříkneš tak je to jako kdyby ten motor měl naběháno 100 000 km.
Já slyšel 1x stříknutí 10 000km
Ale to platí pro osobáky, s traktorem než s najede 10 000km
Tak jsem se na to ptal jak to bylo u Liazek.Ve výbavě hlavně do Ruska byla bombička s tímto sajrajtem a byla tam pro případ nouze.Bylo doslova uvedeno,pokud motor nechytne znovu nepoužívejte/v tu danou dobu/Bombička se narazila na připravený jakýsi ,,roztřikovač.
Motor se hlavně ničí tím ,že jde na sucho.
Toť citace,možná trocha nepřesná........
zadnej motor na sucho nejde
staci par otoceni motoru a olejovi cerpadlo ti natlaci vsude olej a tim ti hnet maze8) a v cerpadle je nafta ta taky maze takze se nic stat nemuze
kdyby ty spreje a dovijaky sajrajty taaaak skodily jak pisete 1 striknuti jak 10tis./km tak by to nevirabely
jiste neni to pro kazdodeni pouzivani ale obcasny pouziti nicemu neuskodi. ale at si kazdej dela co chce urcite to je lepsi nez naky noviny
delal sem vzv motory a jeden jezedak to startoval novinama a nechtelo mu to chitnout tak sem prijel a rikal ze to startoval novinama a pak sneho vilezlo ze mu tam kus novin nacuclo a nechtejte videt jak to v motoru vypadalo
a mel sem i pripad kdyz starej dedek takhle startoval plinaka