Septik - žumpa
- k.ondra89
- Kontaktovat uživatele:
Septik - žumpa
Mám v plánu použít ocelovou nádrž jako septik. Zvenku bych jí natřel asfaltem a zevnitř to bude taky chtít nějakou antikorozní ochranu. Máte s tím někdo zkušenost?
- Lars
- Kontaktovat uživatele:
Re: septik
řekl bych, že septik ti nepovolí a ocelová nádrž ti za chvilku shnije. max bych ji použil jako vnitřní bednění a okolo zalít vodostavebním betonem s použitím přídavků proti agresivní vodě!! plast by byl ale lepší. ten vydrží
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!
- pepa.traktor
kolego nesmysl vymýšlet vymyslený a hlavně navždy
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
-
řešim něco podobnýho,ale musí být betonový (bude se po něm jezdit),hranatý,a skládačka né monolit (je tady málo místa a monolit by musel usazovat vrtulník)
-
našle sem to na netu,je to firma ze Žďáru a maj to dělaný z panelů,dno,boky,strop,a zapadá to do sebe na drážky do kterých se dává nějaký lepidlo
-
asi tím tmelem,na fotkách to vypadalo jako montážní pěna a možná to něčím natírají zevnitř,jen sem to prolít,ale monolit sem fakt nedostanu
- Lars
- Kontaktovat uživatele:
kolik to má tun? jak to má tlusté stěny? to je opravdu určené pro septiky?
kurva už dvakrát jsem to uřizl a furt je to krátký!!!!!
-
na septik to je,já to mám hlavně na dešťovou vodu a 6 měsíců když je prase tak od něj,stěny sou cca 25 cm,
Je to jímka,má ji jak brácha tak naproti neteř.Je to odlitý do nějaké formy a to dno s asi 80 cm stěn a na to se usazuje další patro na které mají daný víka.Dovezl to na trambusu a jeřábem to usadí na urovnaný dno pokrytý vrstvou přesátýho písku.Na těsnění používají Studnařskou pěnu a taky se tam dávají dělící přepážky.My jsme použili dubové fošny co tu zůstaly po výrobě schodiště.Nakolik je ten dekl pojízdnej bys ale musel zjistit,tlustej je tak 10 cm.Jinak ty plastový jímky dělá taky firma KOTE ve Vatíně u Žďáru nad Sázavou.Dělají rozměry na míru a pokládka je podobná jen se používá na obetonování takovej ošizenej beton tak 1 ku 8 a při betonování se to muí zároveň plnit vodou aby se vyrovnávali tlaky.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
-
Právě že potřebuju po tom jezdit,ale jeřáb sem nemůže,myslel sem teleskop manipulátor,nebo ten ty díly neunese? Na dekl píšou 21 tun,mě stačí 10,a že se to dává i pod parkoviště u marketů
To záleží jakou má nosnost a jakej tam máš terén a přístup.
Dílna je dílna
- zetor tomas
- Kontaktovat uživatele:
PULDrapalik: Můžeš prosím říct název té firmy? Je dost možný, že to je dobrej známej.
Zetor 5945 a Zetor 6711