Kríženec
Re: Kríženec
Dobrý den to je podle mě dobrý pracant
-
lebo ja mam motor slavia 4 valec vzduchom chladeny a neviem ci to dat od toho olejografu alebo od mazania co je na palivove cerpadlo.lebo do toho motora sa nevlieva olej do regulatora ale ma ten regulator mazanie od motora.Takze staci zatkepnut trosku tu skrutku na kompresore a malo by to byt OK?a ten olejograf ma taky isty zavit ako ta kocka s tej skodovky?diky
Tvoj traktor som pozeral, máš ho super. To či zoberieš mazanie s čerpadla, alebo olejografu je na Tebe. Len nesmieš zobrať hodne tlaku. To zaklepnutie je len kvôli tomu, že tlak uniká cestou menšieho odporu. Závit na tej škodovackej rozvodke je M10 x 1.0, ten istý ako na olejografe. Boli na Š-100, 120, 1203.
Keď už otravujem tak by som sa chcel opýtať aký je zdvih ramien hydrauliky. Myslím tým od najnižšieho po najvyšší bod na konci ramien.
Sú tam skrátené ramena s traktora a systém ostal rovnaký. Podľa toho ako nastavím spodne ramena, do ktorých dier zapojím spojovacie články ramien. Používam najčastejšie stred. Každé rameno je nastaviteľné. Oko hydraulického valca je šlic, ktorý zabezpečuje plávajúcu hydrauliku, dá sa mechanicky zaaretovať. Nezávisle plávajúce sa dajú zapojiť aj ramená. Pri nastavení minimálnej výšky koncov ramien od zeme na 20 cm je max. výšky zdvihu v strednej polohe 70 cm.
Ďakujem. Zaujímavý systém tá plávajúca poloha. Koľko to asi tak zdvihne na konci ramien. Viem že som otravný ale chystám sa robiť komplet hydrauliku a zbieram informácie.
Ten systém nie je ničím zaujímaví. Je to celé s traktora. K sile asi toľko- záleží aký použiješ hydraulický valec / priemer piestu / a aký je tlak hydrauliky. Ja mam piest iba 40 a tlak 16 Mpa. Pred nasadením súčasného čerpadla som mal tlak 8 Mpa a na moje náradie to stačilo. Zdvihne bez problémov štiepačku a tá ma váhu okolo 350 kg.
Dnes po príchode s roboty, ideálne podmienky zobrať svoju súpravu a ísť na drevo. Celková dĺžka okolo 10 m. Času na fotenie moc nebolo. Kým som to odstavil už bolo 21:00. Ráno vyložiť, nabrúsiť pílu a môže sa pokračovať - ak nebude pršať.
Po fajronte taka kôpka, no to je radost.A tiez velmi pekna suprava.
Nedalo sa dať ešte drevá do trubiek a nabrať o 1 m. viac. Nevmestím sa pod železničný most. Teraz som oškieral farbu pod mostom. A cez rieku to ma čo robiť. Voda až po podlahu..
Na spestrenie pár dnešných záberov.
Čaká na spracovanie.
zdravim ten traktorik je fakt super, mal by som otazku ci bude pasovat Motor TAZ a stvorstupnova prevodovka z 1203 konkretne aka je tam spojkova lamela - rozmer. dakujem za opoved
Spojková lamela je originálna k prevodovke. Boli vyrobené aspoň štyri typy lamiel a zotrvačníkov. Tak isto prítlačné taniere. Zotrvačník je originál na štyri skrutky a starú lamelu a prítlačný tanier s páčkami, ale robili sa aj lamely s drážkovaním na štvorstupńovú prevodovku a prítlačný tanier s centrálnou spružinou. Priemery lamiel nedržím v hlave, ale môžem ju zmerať.
Zaujimal by ma rozmer tej lamely, mam motor TAZ 1500 a k tomu bola aj 5. st. prevodovka, len ta prevodovka je velmi dlha, tak som zohnal 4. st. prevodovku z 1203, len tam je problem ze na 4. st prevodovku je asi ina lamela a je velky problem ju zohnat. Lamela na 5. st. ma rozmer 190mm.... potreboval by som asi 190mm lamelu ale na 4.st. prevodovku