nevím co v tom Omicronu v Třebíči dělají, ale táta si koupil taky GAMU konkrétně gama 1950 a stejný proces. Krátce v chodu a honem na reklamaci.dms píše:Rovnaka skusenost s Gamou 145, ale po oprave uz zo 5 rokov OK ...
Svářecí technika
-
Re: Aký Invertor ?
-
No pozeral som na nete na slovenských stránkach všeliaké zváračky ale pomer cena výkon mi stále vychádza ten Kutil. Na českých stránka sú tie cenové rozdiely fak veľké.
Chcem to kúpiť v obchode a nie cez net(nemám dobré skúsenosti s reklamáciami).
Chcem to kúpiť v obchode a nie cez net(nemám dobré skúsenosti s reklamáciami).
Neblázni a kup něco ověřeného. Jinak budeš opravdu zkoušet jak fungují u té firmy reklamace.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
-
Re: Svářecí technika
třeba když jsem řešil reklamaci mé Gamy 160 tak jsem ji posílal přímo k výrobci (koupeno přes net) a za 4 dny jsem ji měl doma. Radši koupit něco co nebude opravu potřebovat než nějakou čínu.
- Jakub
- Kontaktovat uživatele:
Kutil 149 ale dělá Třebíč: http://www.kuhtreiber.cz/index.html
je to v podstatě osekaná verze 150 - nemá displej, DO, přepínání mma/tig.
je to v podstatě osekaná verze 150 - nemá displej, DO, přepínání mma/tig.
Zetor 25 A, štípač od Biboše s navijákem.
-
Má cena samostmievacej kukly(lacná vs. drahá) vplyv na ochranu zraku?
- peťo TK
- Kontaktovat uživatele:
Klasika, mám zapratanu v dielni WTU 200 a pri zapnutí do siete (asi po troch rokoch), zastavilo turbínu na vodnom diele
Gabčíkovo- Nagymaros.
Ale teraz vážne, vyhadzuje 20A istič. Tak som sa dočítal o mäkkom štarte cez trojfázoví istič na ktorom sú pripojené výkonové rezistory, tak by som to chcel oživiť.
Gabčíkovo- Nagymaros.
Ale teraz vážne, vyhadzuje 20A istič. Tak som sa dočítal o mäkkom štarte cez trojfázoví istič na ktorom sú pripojené výkonové rezistory, tak by som to chcel oživiť.
Ujo, odveziete ma na traktore?
- peťo TK
- Kontaktovat uživatele:
... po večeroch som urobil trochu tuning WTU 200, hlavne pre to vyhadzovanie 20A istenia na prívode do domu.Renovácia spočínala vo výmene prívodného kábla 4x4 cca10m, výmena a pripojenie hlavného vypinača a v neposlednom rade konštrukcii soft štartu, ku ktorému som sa dopátral na svarinfu. Stavba soft startu je v podstate identická, až na hodnoty výkonových rezistorov, použil som ,, čo dom dal,, t.j. 2x 20W a 15Ω teda výsledná hodnota nie je optimálna 11Ω a 30W ale 7,5Ω a 40W, ale ide to pekne a hlavne nevyráža istič.
P.S. Na riadiacej doske Q34 mali hniezdo myši, kurňa to som mal obavu ze bude v háji.
Umyl som ju tech. benzínom, vysušil a je OK.
Ono, pre ľudí od fachu je to ,,primitívny soft start,, ale pre mna, čo som viac od železa to bol trochu adrenalín .
P.S. Na riadiacej doske Q34 mali hniezdo myši, kurňa to som mal obavu ze bude v háji.
Umyl som ju tech. benzínom, vysušil a je OK.
Ono, pre ľudí od fachu je to ,,primitívny soft start,, ale pre mna, čo som viac od železa to bol trochu adrenalín .
Ujo, odveziete ma na traktore?
Ahoj, pěknej novej stroj, ať dobře slouží! Potom až párkrát něco svárneš, dej nějaké reference. Něco podobného bych si taky do budoucna chtěl koupit. Ale zatím nevím přesně jakej typ. Kámoš má KitKin a je s ním spokojenej. Právě mám Triodynu a ještě bych chtěl něco menšího , mobilnějšího. Tak už delší dobu po něčem menším koukám. Tak dej nějaké ,,zážitky" abych měl trošku větší rozhled. Zatím čau Ota.
Zdá se vaří dobře, v práci mám 160 alfa-in a nevidím rozdíl. Nechtěl jsem nic složitého, jen na elektrody, na ten hořák bych to stejně nevyužil. Zatím jen zkusil pár eletrod, jde to, jen když se přikápne tak píská v rádiu co je na stejné zásuvce. Tryodýna 320 a malé trafo 150 z Obi za 1699 kč teď budou odpočívat. Vyšla na necelých 5000 i s poštovným, jsou silnější kabely - 25. S 16ckama by to bylo o trochu míň ale zdáli se mi slabé. Prodal se starý fiátek tak musím nějakou tu kačku dobře utratit než se rozutečou...čau, filip
4011, 25 A, Zebra, Prcek
-
Vaříme značkou Alfa in
1x TIG 281 ac/dc
1x vodník 450
1x vodník 500
2x suchá 320
suchou 180 jsem prodal
a 1x trafo značku ani nevím.
S Alfou jsme spokojení.
Ale tig zn. Lorch má tolik vychytávek že bych ho příště kupoval.
1x TIG 281 ac/dc
1x vodník 450
1x vodník 500
2x suchá 320
suchou 180 jsem prodal
a 1x trafo značku ani nevím.
S Alfou jsme spokojení.
Ale tig zn. Lorch má tolik vychytávek že bych ho příště kupoval.
ZT 300. Svařujeme nerez a hliník i olejotěsné sváry.
toho vodníka 500 ti závidím...
-
Tak pridávam aj ja svojho KUTILA 149 aj s kuklou.
Káble mám 16-ky 3m boli v cene, ale keby som ich mal kupovať tak kúpim určite dlhšie.
Ja ako zvarač začiatočník amatér musím povedať, že sa s tým zvára celkom dobre. Doma som zváral rám z joklov a keď som ho už dokončieval tak som robil už celkom pekné húsenky a nie ako pri začiatku blik, blik
A keď ho mal požičaný kamoš tak si ho nevedl vynachváliť a rozhodol sa, že si aj on jedného zaobstará.
Káble mám 16-ky 3m boli v cene, ale keby som ich mal kupovať tak kúpim určite dlhšie.
Ja ako zvarač začiatočník amatér musím povedať, že sa s tým zvára celkom dobre. Doma som zváral rám z joklov a keď som ho už dokončieval tak som robil už celkom pekné húsenky a nie ako pri začiatku blik, blik
A keď ho mal požičaný kamoš tak si ho nevedl vynachváliť a rozhodol sa, že si aj on jedného zaobstará.
-
To určitě čínská stmívá o řád pomaleji než třeba Speedglas na kterou nemám a tak radši používám s černým sklem a čínská stmívačka mi visí na zdi. Zrak si šetřím.ivann1 píše:Má cena samostmievacej kukly(lacná vs. drahá) vplyv na ochranu zraku?
ZT 300. Svařujeme nerez a hliník i olejotěsné sváry.