Ferove 3 bodove navijaky

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
FERO 873
Kontaktovat uživatele:

Re: Ferove 3 bodove navijaky

#61 Nový příspěvek od FERO 873 »

:vztek: :vztek: na P..u poslaly ma domov mam prisť v pondelok mať poruke pálku tak som dnes v spravach :vztek:

marek JD

#62 Nový příspěvek od marek JD »

FERO 873 píše: :D :D Tak to :nene: sustružnik už tvrdo :prace: ale včera sa mi dostal do rúk návod na použitie a pokyny pre obsluhu a údržbu od 4Tonoveho navijaku Bystron a skoro som skolaboval tá ich sračka 4 tonova ma prevod len 1:4,06 aj to retazov 10B-1a ja tam chcem narvať dvojity prevod prvý 1:2 retazov 12B-1 a druhy 1:4,3 retazov 16B-1 tak važne uvažujem či neuberiem na širkach retaze na 1 prevod 10B-1 a 2 prevod 12B-1 a to mi ten dilerik tvrdil že je porovnatelny s TUNOM :evil: tak sa potom pýtam :pohlavek: ked tam ja spravym prevody ako som pôvodne planoval tak to bude mat potom aky vykon ako ma navijak na LKT? :shock: :vztek:
len na porovnanie celkom pekna tabulka techn. parametrov a fotkiek navijakov igland, prevodove pomery atd.http://www.vlkproject.cz/produkty/navijaky.htm

marek JD

#64 Nový příspěvek od marek JD »

nemas zac :friends:

Jurin

#65 Nový příspěvek od Jurin »

Ahoj kolik to asi bude vážit a proč máš tak velké ty drážky v kladkách na lano?Má to svůj ůčel?
Když se práce nedaøí,odeber se k lékaøi!

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#66 Nový příspěvek od FERO 873 »

Ahoj tak váhu netušim budem len hádať kedže v tomto stave ako navijaky sú ich už nezodvihnem a posúvam ich len po podlahe tak typujem min 100 kg a to tam nieje ešte bubon a všetky tie sakramenty čo ktomu patria + nejaky ten ochranny rám tak typujem že do 200 kg mu vela chýbať nebude keď buďe hotoví :ano: a ktym kladkam sú široke 40 mm aby sa donich zmestily dve ložiská a vonkajší priemer kladky je 140 mm a hlbka dražky je 20 mm a širka drážky pri vrchu je 34 mm akurát že majster ju pri spodku spravil trošku širšiu ale to je v pohode :ano:

Jurin

#67 Nový příspěvek od Jurin »

Ty zářezy v tym štitu sou na co?A co ta kulatá dira?

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#68 Nový příspěvek od FERO 873 »

:D No tak do tych zarezov si môžeš zavesiť úvezky ktore budu z vnútra štitu uložené a takých kaslikoch aby si ich nemusel zakaždým hladať :ano: a v tej gulatej diere :D bude hriadel na ktoroej sa ti bude točiť bubon navijaka :ano: :friends:
Přílohy
Obrázok 375.jpg

Jurin

#69 Nový příspěvek od Jurin »

Tak se chystám tě lehce kopírovat.Líbí se mi tvůj tvar štítu tak ho taky tak udělám,popřípadě ještě vylepším.Sehnal sem si plotnu 10mm nic menšího nebylo.Naviják budu mět honěnej hydromotorem,protože nemám vývod dozadu.Převodovka šneková 1:40,nevadí mi že to bude pomalé,na dřevo jezdím jenom v zimě a tak mi to bude tak stačit.Akorát letos pojedu v létě vytahovat stromy co napadali do očka(slepé rameno Moravy) při loňské vychřici,proto sem se taky rozhodl to vyrobit ať to dřevo tam neshnije a je z něho nějakej úžitek.Moc se mi líbí tvoje práce.

vaclavs

#71 Nový příspěvek od vaclavs »

Jaká je optimální ( nejmenší ) vzdálenost kladky od bubnu širokého 16cm, aby se dobře ukládalo lano tlouštky cca 12mm?

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#72 Nový příspěvek od FERO 873 »

Idealna neviem ale čim viac tym lepšie ja budem mať zhruba 60 cm

Viťa1

#73 Nový příspěvek od Viťa1 »

60cm. stačí ta horní kladka se dává trošku ze šikma kvuli ukládání ale nemusí záleží kolik tam máš místa :)
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

Jurin

#74 Nový příspěvek od Jurin »

Tak jak pokračuješ,rád bych se zase kochal.

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#75 Nový příspěvek od FERO 873 »

Momentalne som v opatere :sestricka: takže sa zotavujem po operaci a ver tomu že aj mna už šlak triafa lebo inšie nerobim len sedim pred :pc: alebo :noviny: a moja draha je už zomna tak isto :vztekla: :D tak dúfam že v dohladnej dobe budem pokračovať :ano: :friends:

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“