Naviják od Dollse - HOTOVO
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Naviják od Dollse - HOTOVO
Chtěl bych vám představit náš nový naviják, který jsme o prázdninách dali dohromady. Převodovku, s bubnem a domky jsme sehnali. Buben se nám zdál malý, tak jsme navařily větší stěny aby se nám vešlo víc lana-nakonec jsme zjistily že se ho tam vejde tolik, že tolik ani nikdy potřebovat nebudeme. Líbila se nám spojka, která je zubová, ale je "do závitu", takže se dá zapojit i v tahu, problém byl že byla ohoblovaná, a v tahu se rozpojovala, takže po dodělání navijáku jsme ho museli znovu rozebrat a spojku navařit. Brzda je rohatka. Převody doplním. Taky bude vzduchové ovládání, a musíme upravit kardan. Jinak naviják je dělaný stylem co dům dal, a za pomocí flexy a invertoru-soustruh nemáme,dílnu taky ne, takže jsme měli lehce ztížené podmínky.
Pár fotek......
Pár fotek......
Naposledy upravil(a) dolls dne úte říj 19, 2010 10:47 pm, celkem upraveno 3 x.
Re: Navijak do 3BZ od Dollse
dobré, taky něco takového plánuju
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Mám i nějaké videa, ale musím je převést do jiného formátu, máme blbý foťák......pak je sem dám....
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme po dlouhé době dělali na navijáku-vyřešily jsme konečně náhon a trochu jsem si pohrál s ovládáním spojky-udělal jsem pneumatické z brzd. válce, a zatím to vypadá že by to mohlo fungovat. Ještě vyřešit pár detailů a bude se zkoušet v lese
Tak a teď sem s kritikou
Tak a teď sem s kritikou
Jde to vyřadit i v tahu, když to dotáhne kládu k navijáku?
-
kedže neviem zvarať,moj zdravotny stav mi to nedovoluje,tak som sa pustil s priateľmi do ZILackeho navijaka.momentalne sme ho vytiahli z kotolne-dielne a prvy krat pripojili za moju 4011/štyridsiatníčka/
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
vaclavs: Když přitáhnu kládu k navijáku, zapnu brzdu-rohatka a rozepnu spojku, když nerozepne stačí cuknout s náhonem na zpátečku. To je nevýhoda této spojky, ale nic hrozného to není, lepší než úplě bez spojky
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme nakonec naviják museli vyzkoušet hned dneska ve velikonoční náladě ......moc se nám ale nedařilo, 2x jsme přetrhli lano, a budeme muset upravit vedení lana.
Videa:
Videa:
Ahoj,
abych řek pravdu tak docela koukám že to ta převodovka z nakladače zvládla moc jsem ji nevěřil.
Jak máš silné lano?
abych řek pravdu tak docela koukám že to ta převodovka z nakladače zvládla moc jsem ji nevěřil.
Jak máš silné lano?
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Lano je asi 6mm
Tak to jo , ale vydrželo dost.
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem se divil co vydrží
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Tak na navijáku se provedly zase nějaké změny-spodní otočná kladka, silnější lano 10mm, a ke štítu přibyla vzpěra, protože s rovným štítem se naviják prostě do země nezaboří .....no a nakonec taky nový kabát