4.kolový "Béďa"
Re: 4.kolový "Béďa"
Fotky z první jízdy
Potřeboval bych radu,pánové.Za jízdy když zatáčím,jede jakoby rovně a nekopíruje směr zatáčení?? Mám dojem že je asi moc lehká,vzhledem k zadní nápravě.Nebo jsou malé kola?? budu muset nějak předělávat nápravu???
Potřeboval bych radu,pánové.Za jízdy když zatáčím,jede jakoby rovně a nekopíruje směr zatáčení?? Mám dojem že je asi moc lehká,vzhledem k zadní nápravě.Nebo jsou malé kola?? budu muset nějak předělávat nápravu???
-
- Kontaktovat uživatele:
a nemáš náhodou hnané obě zadní kola?
Mám,no.Může to být tím??? Dá se to nějak šetrně odstranit??
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
No s tím toho ani moc neuděláš. Je to jako když máš zapnutou uzávěrku,dělá mi to taky,ale já ji můžu vypnout. Zkusit dát na předek opořádnej šípovej vzorek,ale stejně se toho nezbavíš
- šaman
zuzit zadni napravu (nestabilita v bocnim naklonu)
pouzit v zadu uzke pneu (nebude takova prilnavost k povrchu)
nebo poradne zatizit predek.
PS: na ctyrkolce jsem si toho uzil taky dost
Ten základ pre kapotu sa podaril.
- josip
a preco tam nedas aspon diferak z oktavky
- Standam
Zdravím, s tou zadní pevnou nápravou toho moc nenaděláš, celé to předělej, motor osaď napříč, k tomu převodovku otoč o 90st. a zadní nápravu třeba z oktávky. Standa.
Tak nápravu jsem lehce upravil,však ohodnoťte sami
Už proběhla i druhá jízda a ,uvidíme co to bude dělat pod větším zatížením.
Už proběhla i druhá jízda a ,uvidíme co to bude dělat pod větším zatížením.
jenže na 4kole je to neco jiníhošaman píše:zuzit zadni napravu (nestabilita v bocnim naklonu)
tam stačí přidat plyn , plnej rejd a ustřelí ti to samo..
Nechci být ošklivým,ale stejně budu. Jsi v slepé ulici a není cesta ven, (si v prdeli). Zdůvodnění. Postav traktor na beton chyť předek pozvedni a skus s nim pootočit, pak postav tlustýho kamaráda na zadní osu (dotížení v tahu) a skus to znova (nejdeto mrcha co?) Při zatáčení jede vnitřní kolo pomalej (má na starosti pan diferenciál) . Když přetížíš předek tak to zatočí (ale blbě). Dále jsi použitím větších kol znásobil krouťák na zadní OSIČCE (umře).Malinkatá pomoc by byla udělat hnaný jenom jedno kolo a druhý připínatelný.Tímto bych ukončil konstrukční cvičení. A teď fakt vážně, Buď otoč motor a použij zadní nápravu s difem,NEBO běž cestou nejmenšího odporu .Vem trabanta zavař diferák a poloosu pusť na funkční dif hnané nápravy . Spotřeba se moc nezvedne (max 2x) a užitný vlastnosti se zlepší 100x (=50x lepší Béďa).Jo a bacha kterou poloosu z trabiho (nebo něčeho jinýho malího) použiješ , aby ti to necouvalo To bys musel otočit dif hore nohama. (Tak to mám na agroš 4x4). Jestli někdo zná jednodušší řešení než trabi sem sním. (cena -výkon) Pepa.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Ve zkratce: bez diferenciálu a posunutí těžiště směrem dopředu to nebude nikdy slušně zatáčet .
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
- olin
Trabi je to nejhorší, co může bejt! Smrdí, dělá kravál a žere nejen moc benzínu, ale i svíčky. Lepší řešení na spotřebu, hluk, výkon i cenu by bylo favo s karbecem ze stovky, nebo stodváci.gastly píše: Jestli někdo zná jednodušší řešení než trabi sem sním. (cena -výkon) Pepa.
U bédi bych to vyřešil zrušením stávající převodovky a nápravy a implantací převodovky z nějakýho předohrabu, kde bych odbrousil spojkovej zvon (pak je ta rychlostka krásně malinkatá) a na mrkev rovnou přivařil rozetu. Nápravu bych vyřešil navařením, nebo přišroubováním těhlic k rámu. Pak jen zakrátit poloosy a hotovo.
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC
PRSKAVEC
Dodrý den Nevím jak v Lovosicích, ale na hané jde trabi seřídit tak že nežere ,nesmrdí a o kravál se stará tlumič. Esi vy tam nemáte nejaké iné luft? Nápad s předohrabem je ale dobrej
- olin
Já nepíšu jen o mým prskavci, ale všeobecně o trabantech. Jediný pozitivum, co tam vidím, tak je chlazení vzduchem a absence olejový náplně. Jinak negativa převažujou.gastly píše:Dodrý den Nevím jak v Lovosicích, ale na hané jde trabi seřídit tak že nežere ,nesmrdí a o kravál se stará tlumič. Esi vy tam nemáte nejaké iné luft? Nápad s předohrabem je ale dobrej
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC
PRSKAVEC