Štěpkovač z SKPU 220

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Lubka

Re: Štěpkovač z SKPU 220

#106 Nový příspěvek od Lubka »

Ne ne ne převodovka slouží jen jako uložení protože je jen čtyř vývodová(myšleno dvě soukolí nad sebou) a kdyz odstraníš uhlovou převodovku tak změníš smysl otáčení. Pokuď bys tu převodovku chtel zachovat musel bys točit přes pojezdový náhon na zpátečku. Ale pokuď máš převodovku šesti vývodovou(tři soukolí nad sebou)tak tam to pujde.

chameleonn

#107 Nový příspěvek od chameleonn »

Ty u ty převodovky nemáš reverz, pokud máme na mysli tedo oba stejnou převodovku, ta co pohání vkládací válečky.

Lubka

#108 Nový příspěvek od Lubka »

Na převodovce která pohání vkladací válce reverz mám, praci bez něj si nedovedu představit. Před příspěvek to bylo o převodovce na ojeti.

feda

#109 Nový příspěvek od feda »

Ten reverz, jak má Lubka udělanej se mě moc líbí. Pokud se nemýlím je to ta trubka v podobě rámu nad vkládacíma válcema. Reverzuješ zatlačením, směrem k rotoru?

chameleonn

#110 Nový příspěvek od chameleonn »

Já to špatně pochopil.

Lubka

#111 Nový příspěvek od Lubka »

feda píše:Ten reverz, jak má Lubka udělanej se mě moc líbí. Pokud se nemýlím je to ta trubka v podobě rámu nad vkládacíma válcema. Reverzuješ zatlačením, směrem k rotoru?
Přesně tak jak píšeš to funguje, ještě bych chtěl dodělat trychýř kvuli lepšímu vlkádání větví. Aby to usměrňo větve dovnitř a nepříčili se mi před vkládáním, podobně jak u originálu.

Lubka

#112 Nový příspěvek od Lubka »

Přidávám video ze sobotního štěpkování. http://www.youtube.com/watch?v=UFTPCY4FGXM

chameleonn

#113 Nový příspěvek od chameleonn »

Koukám že nemáš svoje ruce zrovna moc rád, viď. Jinak mi připadá že to je nějako dost dlouhý, ale chroupe pěkně

borino

#114 Nový příspěvek od borino »

Super.máme to samý,ale doporučuju udělat na vkládání trychtýř ruce budeš potřebovat

Lubka

#115 Nový příspěvek od Lubka »

Jo trychtýř je v plánu, ale jak tam chceš dávat takove krátké větvičky které mají 50-60 cm myslím že to jinak nejde. Jak psal chameleonn tak ta délka je 6-10 cm což je idealní štěpka.

borino

#116 Nový příspěvek od borino »

Srovnáš je pěkně na kraj trychtýře a silnější větví je tam pěkně postrčíš.Jdou tam sami a bez rizika.

Lubka

#117 Nový příspěvek od Lubka »

To bych ten trychtýř musel dole udělat rovnej a nebo o trochu delší aby ty větvičky tam držely. Ale když uklízíš zahradu po ostříhání letorostů a máš to na káře a nemáš zrovna silnější větev tak moc možností není.

chameleonn

#118 Nový příspěvek od chameleonn »

Lubka píše:Jo trychtýř je v plánu, ale jak tam chceš dávat takove krátké větvičky které mají 50-60 cm myslím že to jinak nejde. Jak psal chameleonn tak ta délka je 6-10 cm což je idealní štěpka.
No 10 cm mi připadá už opravdu hodně, ale to je Tvoje věc, když Ti to vyhovuje. Dneska jsem zkoušel tu svoji strojovnu, nemám ještě dokončený komin, takže to lítá rovně nahoru.Na motoru necelejch 1000 ot, na 4řku a ty těžší kousky lítaj tak 40 m vysoko, pustil jsem do toho rovnou jasanovou větev asi tak 5 cm průměr a 4 m dlouhou a ani nepoklesly otáčky, chroupe mi to na 4-5 cm kousky.

Dvordy

#119 Nový příspěvek od Dvordy »

Lubka píše:Přidávám video ze sobotního štěpkování. http://www.youtube.com/watch?v=UFTPCY4FGXM
no ty vole, ty se nauč modlit, protože ti uklouzne noha, padneš tam po hlavě a udělá to s tebe ty 10cm štěpky.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III

borino

#120 Nový příspěvek od borino »

Lubka píše:To bych ten trychtýř musel dole udělat rovnej a nebo o trochu delší aby ty větvičky tam držely. Ale když uklízíš zahradu po ostříhání letorostů a máš to na káře a nemáš zrovna silnější větev tak moc možností není.
Jasně že je rovnej tvar obdelníku a asi 60 cm od vkládání pak můžeš i ty malý větve dávat rukou.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“