Štěpkovač z SKPU 220
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Štěpkovač z SKPU 220
Ne ne ne převodovka slouží jen jako uložení protože je jen čtyř vývodová(myšleno dvě soukolí nad sebou) a kdyz odstraníš uhlovou převodovku tak změníš smysl otáčení. Pokuď bys tu převodovku chtel zachovat musel bys točit přes pojezdový náhon na zpátečku. Ale pokuď máš převodovku šesti vývodovou(tři soukolí nad sebou)tak tam to pujde.
- chameleonn
Ty u ty převodovky nemáš reverz, pokud máme na mysli tedo oba stejnou převodovku, ta co pohání vkládací válečky.
Na převodovce která pohání vkladací válce reverz mám, praci bez něj si nedovedu představit. Před příspěvek to bylo o převodovce na ojeti.
Ten reverz, jak má Lubka udělanej se mě moc líbí. Pokud se nemýlím je to ta trubka v podobě rámu nad vkládacíma válcema. Reverzuješ zatlačením, směrem k rotoru?
- chameleonn
Já to špatně pochopil.
Přesně tak jak píšeš to funguje, ještě bych chtěl dodělat trychýř kvuli lepšímu vlkádání větví. Aby to usměrňo větve dovnitř a nepříčili se mi před vkládáním, podobně jak u originálu.feda píše:Ten reverz, jak má Lubka udělanej se mě moc líbí. Pokud se nemýlím je to ta trubka v podobě rámu nad vkládacíma válcema. Reverzuješ zatlačením, směrem k rotoru?
Přidávám video ze sobotního štěpkování. http://www.youtube.com/watch?v=UFTPCY4FGXM
- chameleonn
Koukám že nemáš svoje ruce zrovna moc rád, viď. Jinak mi připadá že to je nějako dost dlouhý, ale chroupe pěkně
Super.máme to samý,ale doporučuju udělat na vkládání trychtýř ruce budeš potřebovat
Jo trychtýř je v plánu, ale jak tam chceš dávat takove krátké větvičky které mají 50-60 cm myslím že to jinak nejde. Jak psal chameleonn tak ta délka je 6-10 cm což je idealní štěpka.
Srovnáš je pěkně na kraj trychtýře a silnější větví je tam pěkně postrčíš.Jdou tam sami a bez rizika.
To bych ten trychtýř musel dole udělat rovnej a nebo o trochu delší aby ty větvičky tam držely. Ale když uklízíš zahradu po ostříhání letorostů a máš to na káře a nemáš zrovna silnější větev tak moc možností není.
- chameleonn
No 10 cm mi připadá už opravdu hodně, ale to je Tvoje věc, když Ti to vyhovuje. Dneska jsem zkoušel tu svoji strojovnu, nemám ještě dokončený komin, takže to lítá rovně nahoru.Na motoru necelejch 1000 ot, na 4řku a ty těžší kousky lítaj tak 40 m vysoko, pustil jsem do toho rovnou jasanovou větev asi tak 5 cm průměr a 4 m dlouhou a ani nepoklesly otáčky, chroupe mi to na 4-5 cm kousky.Lubka píše:Jo trychtýř je v plánu, ale jak tam chceš dávat takove krátké větvičky které mají 50-60 cm myslím že to jinak nejde. Jak psal chameleonn tak ta délka je 6-10 cm což je idealní štěpka.
no ty vole, ty se nauč modlit, protože ti uklouzne noha, padneš tam po hlavě a udělá to s tebe ty 10cm štěpky.Lubka píše:Přidávám video ze sobotního štěpkování. http://www.youtube.com/watch?v=UFTPCY4FGXM
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III
Jasně že je rovnej tvar obdelníku a asi 60 cm od vkládání pak můžeš i ty malý větve dávat rukou.Lubka píše:To bych ten trychtýř musel dole udělat rovnej a nebo o trochu delší aby ty větvičky tam držely. Ale když uklízíš zahradu po ostříhání letorostů a máš to na káře a nemáš zrovna silnější větev tak moc možností není.