Svářecí technika
Re: Svářecí technika
Tak jsem to skouknul a hlavní mám 25A a trojfázovej na zásuvky mám asi 21A.Já mám ten invertor Kitin Jak je na první straně a taky jsem s ním spokojenej.Tohle jsem ale stejně vzal,spíš ze zvědavosti než kvůli potřebě.Zkusím to a prodat to můžu klidně kdykoliv.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Tak jsem včera poprvé zkusil jestli se triodyna rozběhne a co na to jistič.Zatím jsem si troufl jen na první polohu-hvězdu a řeknu pádem že to je rachot.Jelikož dlouho stála tak se po spuštění vyvalil oblak prachu a ten svist to bylo něco Je to jako když startuje stihačka Dodělal jsem kabely a až bude volnějc v dílně tak to zkusím.Ještě bych potřeboval zjistit jaké tam patří to ovládání?Mám takový bubínek ale myslím že ten patří k tý slabší triodině a nevím jestli by s touhle fungoval?Navíc někdo přede mnou z kabelu ustřihl tu zástrčku a já nevím jestli je potřeba dodržet zapojení těch dvou drátů vzhledem k těm kolíkům zástrčky protože ta se nedá obrátit.Pokud by jste někdo znal odpověď tak mi prosím poraďte. Dík.
Dílna je dílna
Mám někde knížku ke svářečce, tak se po ní kouknu. Třeba tam někde to zapojení bude. Já mám doma tři ty ovládání. Mám ale takoví ty jezdce v krabičce. Ani nevím, od čeho jsou. V práci jsme měli jiný, než mám doma. Bejval tam taky tan bubínek. Ale potom tam byl ve svařovně taky ten jezdec v krabičce. Taky bych to potřeboval dát dohromady. Nusím se po tom podívat a pokusit se to dát dohromady. Řekl bych, že to jedno co mám doma, bude to správný. Tak se na něj musím podívat. Já mám na svářečce taky tu zásuvku a je rozbitá. Je to taková ta stará kulatá zásuvka co se dříve dávali do baráků. Jsou tam řekl bych tři kablíky zevnitř. No nevím to ale určitě, musím se do té kysny podívat, co tam vůbec je. Pod tou zásuvkou na svářečce je štítek a na něm je něco nakreslený. Takoví to elektrikářský psaní.
Tak se prosím tě podívej.Já ten bubínek našel v kovošrotě a sebral jsem ho kvůli tomu reostatu.Na tu K 320 co máme bude asi patřit ta krabička-na bubínku je stupnice do 220 A.To je málo.
Dílna je dílna
To byl reostat na tu menší tripdýnu na větší je taková obdelníková se šoupákem. Někde jí tu mám ale nevím kde.
Zetor crystal 8011, VZV Irion 3.5 tuny od Shreka, plato 2.7 t
Mám menší problém - dostal jsem se za levno k starší rozbrušovačce Narex Ebu 23, u které je prasklý kryt kotouče. Nový stojí 1390, což je krapet výstřední cena. Z čeho je ten kryt? Pokud by to byl lisovaný plech, tak by snad šlo svařit. Poradí někdo?
Pivo je moje palivo.
Motorová svářečka.
Motor:benzínový,stabilní, 4-takt,1-válec, 300 ccm, 3000 ot/min.
Dynamo: autobusové, 24V 800W.
Svařovací proud plynule nastavitelný 20-80A.
Motor:benzínový,stabilní, 4-takt,1-válec, 300 ccm, 3000 ot/min.
Dynamo: autobusové, 24V 800W.
Svařovací proud plynule nastavitelný 20-80A.
To: staník
neviem ci je to este aktualne (ta bodovacia pistol) ale http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2009110902
neviem ci je to este aktualne (ta bodovacia pistol) ale http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2009110902
Dík doma si to pozorně přečtu
Dílna je dílna
- MarianKo
Tomáš S., nedalo by sa to nahodiť aj na traktor a pohánať to remeňom alebo hydromotorom?
Dalo. Otáčky dynama alespoň 2800/min a musí být neměnné při rozdílném odběru výkonu. V případě pohonu přímo řemenem musí mít mít motor výkonostní regulátor(diesel). Dynamo má vlastní derivační buzení takže nepotřebuje další zdroj, stačí jen proměnný odpor zařazený do série s budící cívkou pro regulaci svařovacího proudu.
- MarianKo
Ja tam mám motor so starej Š 1202 a ten regulátor nemá.Takže nič s toho nebude.
- MarianKo
Čo poviete na toto?Na drobnú opravu na roli dobré. http://www.youtube.com/user/Komanche80# ... a7GJ9rJW2k
Mohol by mi to niekto preložiť.