Polský řemenový obraceč

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Odpovědět
Zpráva
Autor
jožin z bažin

Polský řemenový obraceč

#1 Nový příspěvek od jožin z bažin »

Chtěl jsem se zeptat, co je to za typ, kdo ot vyrábí, jak to dělá, co se na tom sype, nebo se tomu obloukem vyhnout ? :-/
2.jpg
1.jpg

FandaP

Re: Obraceč

#2 Nový příspěvek od FandaP »

Dělaj to v Polsku, chci ho taky koupit.

Zatím nejlevnější cenu jsem vypátral 9.300,- plus DPH 20%. Cena včetně dopravy kamkoliv v ČR.

FandaP

#3 Nový příspěvek od FandaP »

Mrkni sem, tady jsem o něm psal.

viewtopic.php?f=6&t=12508

Ta první fotka je klasická, co běhá po netu. Tu druhou jsem ještě neviděl. Víš o někom, kdo ho má?

jožin z bažin

#4 Nový příspěvek od jožin z bažin »

Díky za typ 8)
Našel jsem 2 inzeráty na bazoši http://stroje.bazos.cz/inzerat/5519317/Obacak.php a http://stroje.bazos.cz/inzerat/5519317/Obacak.php. Taky by mě zajímalo, jak to obrací. Mezera mezi konci rotorů je cca 10cm, tak nevím s tím středovým řádkem.

FandaP

#5 Nový příspěvek od FandaP »

Dal jsi 2 stejné odkazy na jeden a ten samý inzerát.

Zajímalo by mě, proč ho prodává. Myslím, že ten střed neřeší, když je dost dlouhá tráva, tak jí to obrátí i v tom středu, pokud teda neleží po směru jízdy.

jožin z bažin

#6 Nový příspěvek od jožin z bažin »

FandaP

#7 Nový příspěvek od FandaP »

Nelíbí se mi, že se jako skoro nové prodávají na bazoši za půlku ceny, že by měly nějaký problém????

jožin z bažin

#8 Nový příspěvek od jožin z bažin »

:-/
na jeden jsem se nedovolal a na druhým mi nějaký dost zmatený pán povídal, že zrušili králíky, ale jak to obrací, jsem z něj nevypáčil :pistol:
zítra zkusím vyzvědět nějaké podrobnosti v Agrafě, který ho mají v nabídce.

FandaP

#9 Nový příspěvek od FandaP »

Tak se pak poděl o info. A za kolik ho v tý Agrafě mají?

jožin z bažin

#10 Nový příspěvek od jožin z bažin »

ceny mají na dotaz, tak až budu vědět, napíšu. loni jsme u nich brali luční brány a ty byly za slušnou cenu.

FandaP

#11 Nový příspěvek od FandaP »

jak velké a za kolik? Taky je musím pořídit.

tomasberry
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od tomasberry »

Já jsem tenhle obracák nakonec po dlouhým přemejšlení koupil novej. Vyšel mě na 11 000 s daní, ale nebyl k tomu náhon, to by bylo zase za příplatek. Ještě jsem s ním nevyjel, ale už ho mám složenej ve stodole, tak kdyby vás zajímalo něco ohledně zpracování, tak se ptejte.

jožin z bažin

#13 Nový příspěvek od jožin z bažin »

Luční brány máme 4řadé 4m, ručně skládací a stály něco přes 17 tis. Doprava byla tuším zdarma až na statek. Vláčíme s tím pastviny, když přeženeme koně na nové. celkem 20ha min 4x. Část výběhů uklízíme s velkým mulčovačem s košem (Peruzzo Elefant 2000), protože je moc koní na málo plochy.
Doma mám 2m - koupil jsem segmenty a kruhy a udělal si je sám, protože cena za tovární výrobu byla dost šokující :shock: (tak malé Agrafa nemá) Tahám to s koňmi, teď se chystám přidělat demontovatelný tříboďák, abych to mohl v případě nouze pověsit na Kubotu.

To Tomasberry: tak se ptám na to zpracování obraceče (matroš, sváry, ložiska, péra, celkový dojem)

tomasberry
Kontaktovat uživatele:

#14 Nový příspěvek od tomasberry »

No čekal jsem to možná horší. Je to hodně lehoučký, ve dvou se to dá bezproblémů přenýst. Materiál je si myslim dost silnej, sváry nejsou nic extra, ale myslím že bez problémů vydržej nebo není problém to převařit. To že je to polský na tom vidět je, to určitě, ale je to hodně jednoduchá konstrukce, takže se na tom nemá co rozbít. Péra vypadají pevně, pásovina co je drží je taky hodně silná, takže s tím by taky neměl bejt problém. Ten řemen jak tam na tom je je česká Rubena, takže snad taky vydrží. Má to čtyři mazničky, ale jen u koleček, jinak všude jinda jsou zakrytovaný ložiska, nic tam není jen jako čep krom koleček všude ložiska. A co se týče toho že se to ve středu nepřekrejvá, tak na obrázku to vypadá jaká je tam díra, ale takhle na suchu když už to mám složený a našteluju to proti sobě tak to tak milimetrem o sebe ty péra škrtaj, takže díra tam není. Koupil jsme to hlavně kvůli tý jednoduchý kontrukci a malý váze, záběr sice nic moc, ale prozatím mě to stačí. Nebyl by problém to doma vyrobit, ale myslím že by ta cena vyšla skoro na stejno a ještě by s tím byla práce. Ještě doufám že to je nějak slušně zpřevodovaný a nebudu s tím muset lítat na plnej plyn, ale to se ukáže až v praxi.

jožin z bažin

#15 Nový příspěvek od jožin z bažin »

Ten převod by měl jít spočítat z průměrů těch řemenic, nebo ne? http://www.agrostroje-nove.cz/obracece/ ... ice_4v.jpg tady píšou, že při 540 to má 340 otáček. Klasicky převodovaný obraceč s šesti rameny na rotoru dělá jednu otáčku na metru pojezdu (snad si to dobře pamatuju, je to ňákej čas, co jsem se po tom pídil :) ) takže jestli dobře počítám, např. při 8km/h se tenhle otočí na metru 3x. Čistě teoreticky by se traktoru na krk šlapat nemuselo. Koukám, že píšou potřebný výkon traktoru 23kW a já jsem to chtěl tahat s 14k prckem :-/ Třeba SIP SPIDER 230 má 150kg a min výkon 10k, tak by to snad mohl zvládnout :-/

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“