naše 6245

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
benyto

Re: naše 6245

#46 Nový příspěvek od benyto »

Chlape teda to je mazec! Vnuknul jsi mi úžasnou inspiraci :) Už jsem začal shánět nějakej vlek :))) PRostě tohle musím mít .... jezdíme do lesa (živnostníci v pěstební činnosti) a máme pětitunu vlek na 16kách kolech .. on je fajn, ložná plocha 4,2 na 2,2 a dlouhá oj, uveze snad všechno, perfektně se couvá .... problém ale je, že se s tim dost těžko leckde v lese vjede .. takže pakárna ... už jsem si jednou na pasece naložil dvě syrový velký břízy a pak měl vůbec hoňky abych to 72kou s předkem vytáhnul z paseky do kopce na cestu - málem jsem to sklopil a nosil ručně .... vlek je dobrej, ale tak na rovinu či menší kopce .... na náročný terény mám jen takovou mini káru metr na metr, ta je úplně nanic ....

Postavím si pokud možno něco jako máš ty .. to je fakt bomba .... snad vlek seženu někde v družstvu za rozumný korunky ....

Hodně by mě zajímalo z čeho jsi udělal ty zadní úchyty korby jak jsou natáčecí? To je nějaká šílená kulatina? Inspirace by se hodila, z čeho jsi jí sehnal .... sice asi nepotřebuju až tak zadní sklopku, na druhou stranu ne vždy je všude místo na boční sklápění ....

Posouval jsi nějak umístění maileru nebo zadek jsi kompletně nechal beze změny a jen to někde v půlce uříznul?

Díky.

spacpe

#47 Nový příspěvek od spacpe »

.zdar nevim co přesně myslíš tou kulatinou jestli myslíš to horní otvirání bočnice tak to je 16 kulatina.2 nápravovej vuz je tak na dopravu protoze ty přední kola se pořá d zakládaj 8) a hever jsme posouvaly . chtěly jsme aji nápravu ale jeden chlap tady vod nás to ma taky z 4 tuny a nápravu ma taky vzadu tak jsme to nechaly bejt.a dík

benyto

#48 Nový příspěvek od benyto »

spacpe píše:.zdar nevim co přesně myslíš tou kulatinou jestli myslíš to horní otvirání bočnice tak to je 16 kulatina.2 nápravovej vuz je tak na dopravu protoze ty přední kola se pořá d zakládaj 8) a hever jsme posouvaly . chtěly jsme aji nápravu ale jeden chlap tady vod nás to ma taky z 4 tuny a nápravu ma taky vzadu tak jsme to nechaly bejt.a dík
Myslím to zadní uchycení korby na šasi ... přední je napevno a zadní držáky musíš mít natáčecí, abys mohl sklápět dozadu .... tak z čeho je to udělaný, to musí bejt poměrně tlustá kulatina .. tak 5 cm minimálně, ne? Tak z čeho to je :)

S nápravou bych určitě nehejbal, maximálně bych popondal na korbě úchyty, aby přečuhovala víc dozadu, ale zatížení traktoru bude jen výhodou, máme tady poměrně těžké lesní terény .... s vlekem je to leckde o hubu, že zůstanu v bahně .. nicméně u vleku je ale zase možnost ho vypřáhnout a odtáhnout na laně .. což u týhle jednonápravky ne tak jednoduše, to potáhnu oj v bahně a spíš jí zapíchnu .. takže s touhle když zapadnu, tak jsem v prdeli :) Ještě mám supra, takže ten to jistí a vytáhne ........

zetor tomas
Kontaktovat uživatele:

#49 Nový příspěvek od zetor tomas »

benyto píše:
spacpe píše:.zdar nevim co přesně myslíš tou kulatinou jestli myslíš to horní otvirání bočnice tak to je 16 kulatina.2 nápravovej vuz je tak na dopravu protoze ty přední kola se pořá d zakládaj 8) a hever jsme posouvaly . chtěly jsme aji nápravu ale jeden chlap tady vod nás to ma taky z 4 tuny a nápravu ma taky vzadu tak jsme to nechaly bejt.a dík
Myslím to zadní uchycení korby na šasi ... přední je napevno a zadní držáky musíš mít natáčecí, abys mohl sklápět dozadu .... tak z čeho je to udělaný, to musí bejt poměrně tlustá kulatina .. tak 5 cm minimálně, ne? Tak z čeho to je :)

S nápravou bych určitě nehejbal, maximálně bych popondal na korbě úchyty, aby přečuhovala víc dozadu, ale zatížení traktoru bude jen výhodou, máme tady poměrně těžké lesní terény .... s vlekem je to leckde o hubu, že zůstanu v bahně .. nicméně u vleku je ale zase možnost ho vypřáhnout a odtáhnout na laně .. což u týhle jednonápravky ne tak jednoduše, to potáhnu oj v bahně a spíš jí zapíchnu .. takže s touhle když zapadnu, tak jsem v prdeli :) Ještě mám supra, takže ten to jistí a vytáhne ........
Ty zadní úchyty jsou podle mě z původní vlečky, protože ta 4t, ze které má ten dvoukolák udělanej byla taky třístranka
Zetor 5945 a Zetor 6711

benyto

#50 Nový příspěvek od benyto »

Ahaaaaaa .) tak to jsem nevěděl, že se dělaly i čtyřtuny s třístranným sklápěním .... tak to jo ... nicméně to bych ani tak asi nepotřeboval ... příští týden jedu do jednoho družstva okouknout jaké mají zásoby strojů a co by případně mohl předseda prodat ... se uvidí .... třeba něco zajímavého objevím ....

Kdyby měli něco co se mi nehodí, tak Vám dám případně vědět, třeba by se někomu hodilo ... Písecko

spacpe

#51 Nový příspěvek od spacpe »

No tak ty přední držáky jsou ty co tam byly a zadní jsou dělaný.průměr té kulatiny nevim ,časem to změřím.
Přílohy
999999999999999.jpg

spacpe

#52 Nový příspěvek od spacpe »

tak pár fotek z opravy el.instalace na 3.5 tuně.
Přílohy
13032010180.jpg
13032010179.jpg
1.jpg

eclipse

#53 Nový příspěvek od eclipse »

spacpe píše:dnes jsme dokončily náš šestiměsíční projekt-skrácená 4tuna.Apovedla se 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Pěkná práce moc se to povedlo
Zetor 6911,7711,7745,5211,JD6830Premium,JD6420Premium,UNK320,Case 527

spacpe

#54 Nový příspěvek od spacpe »

eclipse píše:
spacpe píše:dnes jsme dokončily náš šestiměsíční projekt-skrácená 4tuna.Apovedla se 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Pěkná práce moc se to povedlo

díky :friends:

romus145

#55 Nový příspěvek od romus145 »

pěkná 3,5 tuna co sní budeš hlavně vozit?
Věrný člen agresorů.com

spacpe

#56 Nový příspěvek od spacpe »

klady na pořezání :friends:

romus145

#57 Nový příspěvek od romus145 »

spacpe píše:klady na pořezání :friends:
tak to je ideální 8)
Věrný člen agresorů.com

spacpe

#58 Nový příspěvek od spacpe »

tak zas náký fotky
Přílohy
4011 II.
4011 II.
toto je naše 4011
toto je naše 4011
16.jpg
15.jpg
14.jpg
13.jpg
12.jpg
10.jpg
9.jpg
7.jpg
5.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg

spacpe

#59 Nový příspěvek od spacpe »

tak sem investoval 400kč do novejch zástěrek.a taky závaží pod vanu.
Přílohy
7.jpg
tak atady je s mím simsonem
tak atady je s mím simsonem
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg

JOSÍG

#60 Nový příspěvek od JOSÍG »

jak to hned prokouklo s těma zástěrkama a závažím :D takový detail a jak je to znát :typek:
Zetor je životní styl

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“