Mirousův Zetor 3011
Moderátor: Lukashil
Re: Mirousův Zetor 3011
JO,jo,včera to ještě šlo a dnes už i přihlašování jsem musel dle rady dát jiné a taky nic nemohu otevřít,doufejme že je to jen krátkodobé
díky za odpověd,sem rád že v tom nejsem sám
Ahoj já taky to ještě asi chavier nedodělal, ale stejně je dobrej že dělá takový dobrý stránkyPumpik píše:Zdravim,je ten problém jen u mě?Když chci rozkliknout fotky tak u nějakejch mi to napíše že: Vybraná příloha už neexistuje
Soubor ./../files/3301_1b6094383ed576fac33b6d4e186d9a44 nebyl nalezen nebo je porušen.
Takže máte taky takovej problém když se chi podávat třeba na to schéma nebo na cokoliv co je v tíhle sekci tak mi nejde nebo nějaký fotky co sou v jiný sekci vydim na malim obrázku černobíle a když to rozkliknu tak je to barevny a nebo zase naopak když je obrázek malej tak je barevnej rokliknu ho a je to černobílí?Máte taky takovej problém?Už jsem z toho neštastnej.
nikdo neví? začíná to být akutní.mirous píše:potřeboval bych vědět,jak na traktoru potřebuji vyměnit v převodovce kola na 4 a 5stupni,co vše musím rozebrat a kudy se k tomu dostanu?
Zeman není můj prezident. http://www.youtube.com/watch?v=UEHkoHZg50M
Jak jsi přišel na to, že je potřeba je vyměnit?
ZETOR 15, ZETOR 4011, CUB CADET 1641, HONDA 4514, DEZA 5000, PAJ
-
Nemohli byste ještě jednou zobrazit nákresy elektriky? Taky se mi to nedaří otevřít.
Zetor 15, Zetor 3011
4 nejde vůbec zařadit a 5 vyskakuje a původní majitel mi tvrdil že se to musí vyměnit a dal mi k tomu všechny kola do převodovky,chtěl to původně vyměnit sám.Jára Hozda píše:Jak jsi přišel na to, že je potřeba je vyměnit?
Neni jisté že potřebuješ měnit kola,ty by na to nezařazení a vyskakování neměly mít vliv,já bych to viděl na ohnutou vydličku presuvníku a vyběhané pojistníky a drážky v přesuvníku,nejprve si toto zkontroluj.
Já bych také začal neprve u pojistek řazení. Pravdou je, že když jsou kola hodně ometená tak vykakují kvalty ven, ale u 4. a 5. se mi to nezdá...
Jo a navíc do 30-tkové převodovky není kolečko jako kolečko. V průběhu výroby tam bylo provedeno několik změn.
Jo a navíc do 30-tkové převodovky není kolečko jako kolečko. V průběhu výroby tam bylo provedeno několik změn.
[quote="Jára Hozda"]Já bych také začal neprve u pojistek řazení. Pravdou je, že když jsou kola hodně ometená tak vykakují kvalty ven, ale u 4. a 5. se mi to nezdá...
Jo a navíc do 30-tkové převodovky není kolečko jako kolečko. V průběhu výroby tam bylo provedeno několik změn.[/quote
Já teda moc nesouhlasím, pokud je vše v převodovce O.K, tak by teoreticky ani pojistka na řadící vidličce být nemusela. Mě kdysi vyskakovala z kopce 4ka jen z kopce, pak jsem vyndal vydličku a zjistil jsem že je nesouměrně opotřebená a prasklá výztuha.Vše jsem navařil tvrdokovem a výztuhu zavařil a vydličku obrousil na rovinné brusce (zúhloval) a koupil jsem novou pojistku, smontoval a vše O.K jenže nová pojistka je příliš silná a špatně se řadilo, nebyl cit a tak jsem ji udělal seřizovací, řadím 2 prstama a 4 už nevyskakuje.
Jaké změny byly prováděny u převodové skříně u Z3011?? já vím jen o 2 malých a to u modernizace na Z3511 jinak o žádných,Jo něco jiného je Z4712 kde je hodně společného se Z3011 v převodovce, ale musí se upravovat.Nejvíce změn bylo u převodovek Z4011-4511-5511.
Jo a navíc do 30-tkové převodovky není kolečko jako kolečko. V průběhu výroby tam bylo provedeno několik změn.[/quote
Já teda moc nesouhlasím, pokud je vše v převodovce O.K, tak by teoreticky ani pojistka na řadící vidličce být nemusela. Mě kdysi vyskakovala z kopce 4ka jen z kopce, pak jsem vyndal vydličku a zjistil jsem že je nesouměrně opotřebená a prasklá výztuha.Vše jsem navařil tvrdokovem a výztuhu zavařil a vydličku obrousil na rovinné brusce (zúhloval) a koupil jsem novou pojistku, smontoval a vše O.K jenže nová pojistka je příliš silná a špatně se řadilo, nebyl cit a tak jsem ji udělal seřizovací, řadím 2 prstama a 4 už nevyskakuje.
Jaké změny byly prováděny u převodové skříně u Z3011?? já vím jen o 2 malých a to u modernizace na Z3511 jinak o žádných,Jo něco jiného je Z4712 kde je hodně společného se Z3011 v převodovce, ale musí se upravovat.Nejvíce změn bylo u převodovek Z4011-4511-5511.
samozřejmě že se na to podívám,na ohnutou vydličku to vypadá i řazení kardanu,když je to přes kvalty tak to vyskakuje,
ale hlavně potřebuju vědět jestli musím rozebrat motor od převodky a převodku od difu,nebo se to dá udělat přes to víko na převodovce.
ale hlavně potřebuju vědět jestli musím rozebrat motor od převodky a převodku od difu,nebo se to dá udělat přes to víko na převodovce.
- stano 4011
no ohladom tych vidliciek a doladenie poistnich srobov urobis cez vyko ,ale loziska a ozubene kola musis rozpajat traktor na 3 kusy ,je to narocne aj na financie ,pri tejto rozborke by bolo uz aj vsetky loziska vymenit , a ohladom ozubenych kolies sa ukaze ,podla mna najhorsia robota na celej 30ke , ,motor a brzdy su brnkacka oproti tejto robote ,ak nemusis tak sa do toho nepustaj a skus to doladit vydlicamy ,je mozne ze tam je vydlica z inej prevodovky a kvalt je proste malo zaradeny ,hystoria tychto strojov je rozna ,takze tasko povedat co tram kdo dal ,ak potrebovali surne spojazdnit traktor kvoli jarnym pracam tak tam nieco dali a potom sa na to kaslalo
Když jsem známému dával dohromady 30-tku, tak mu chyběla ta dlouhá hřídel pro zadní výstup (je přes celou převodovku), sehnat tu správnou (co se síly a drážkování týče) se podařilo až na potřetí a všechny byli vyndané z 30-tky.
Když jsem se o to trošku zajímal a tahal rozumy z pána co ve statku opravoval traktory takřka celý život. Tak dle jeho vyprávění se během výroby díly v převodovce měnily. Jak jsem koupil tak prodávám...
Když jsem se o to trošku zajímal a tahal rozumy z pána co ve statku opravoval traktory takřka celý život. Tak dle jeho vyprávění se během výroby díly v převodovce měnily. Jak jsem koupil tak prodávám...
tak jsem dnes sundal víko převodovky a nestačil se divit,kolečko pro 4 tam jedno nebylo vůbec a druhé je očesané a půlka zubů chybí,na té horní hřídeli to půjde vyměnit v pohodě,ale potřeboval bych vědět u té u té spodní hřídele jak ji vytáhnout,kterým směrem,jestli motor od převodky nebo převodka od difu,nechce se mi to kuchat celé,dík za rady.
Počkej to jako, že to kolečko tam nemáš vůbec? Jakou hřídel máš na mysli. Tu prostřední nebo úplně tu spodní pro zadní náhon?