čím hrnete sníh ?
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: čím hrnete sníh ?
Jak píšeš Tome, pamatuju ty pluhy taky. U kámoše za vsí stály aspoň tři zarostlí v kopřivách. Byly to pořádný dubový pluhy okovaný. Nahoře byla budka a v ní okénka dopředu a do stran. Vzadu u jednoho byly i dveře. Takže tam uvnitř seděl cestář a zavřel si dveře, aby na něj nelítal snih. Uvnitř té budky byl převod jako od lokomotivy. Tím převodem se stahoval, nebo roztahoval ten záběr pluhu. Bylo to soukolí, to samo musel vážit pořádnejch pár metráků. Vždycky v létě jsme si tam hráli. Ale v zimě přijelo staré détko a zapřehlo pluh a už se jelo prohrnovat. Pamatuju si, když náhodou se détko s někým potkalo s pluhem, tak chlapík uvnitř stočil převod a pluh se stáhnul. Vyhnuli se a potom pluh zase roztahoval. Ale to nabyla vůbec standa to roztáhnout. Nesmělo bejt hodně sněhu, jinak to neroztáhnul. Taky se stalo, že ten převod prasknul tím odporem sněhu. To jak balo mokrej a hodně, tak to tak tlačilo na ty boky, že ten převod nevydržel. Muselo se to opravit, nebo vyměnit. Ale už si nepamatuju, jakým sistémem ten převod fungoval. Ale kdybych to někde viděl, nebo někoho se zeptal, tak bych si vzpoměl.
Jinak ten co má Fery, jde tak pěkně lehce a ani se nenadzvedává a bere pěkně odspoda. Paráda!
Jinak ten co má Fery, jde tak pěkně lehce a ani se nenadzvedává a bere pěkně odspoda. Paráda!
-
Je to origo silničářskej.Dubový fošny a doopravdy poctivě okovaný. Jen jsou sundaný ty pádla vzadu. Tenkrát je vyhazovali. Teď se používá hlavně na pluhování pro zvěř. Ale práci to dělá fakt pěknou.
já ten kousek co potřebuju na auto a kolem baráku prohrnu balíkem, případně jenom projedu.
Foto radlice je v sekci aukce, nechce se mi to po každym sněžení přepřahat.
Foto radlice je v sekci aukce, nechce se mi to po každym sněžení přepřahat.
Ja si udělal taky radličku dopředu, záběr 125cm, 7 poloh natočení, otočná radlice, bud hrnu gumou, nebo železem, zvedání navíjáčkem. Puvodní jištění pružinami nahrazeno střižným šroubem.
Čerstvý sníh to bere jak nuž máslo, na ten zmrzlý se je třeba více rozjet
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkný, super nápad , z čeho je ta guma?chavier píše:Ja si udělal taky radličku dopředu, záběr 125cm, 7 poloh natočení, otočná radlice, bud hrnu gumou, nebo železem, zvedání navíjáčkem. Puvodní jištění pružinami nahrazeno střižným šroubem.
- pepa.traktor
chavi otočná radlice i celej traktorchavier píše:Ja si udělal taky radličku dopředu, záběr 125cm, 7 poloh natočení, otočná radlice, bud hrnu gumou, nebo železem, zvedání navíjáčkem. Puvodní jištění pružinami nahrazeno střižným šroubem.
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
diky.
guma je ze šachtového dopravního pásu.
guma je ze šachtového dopravního pásu.
U nás v dědině kůpily na sněh toť tento trachtórek a stáloto skoro meloun... néni to nejak moc?
vypada to ze tam je napredku tento kartac...:
http://www.pal.cz/page/4604/
a tady je katalog komunalni tecniky v pdf treba se to nekomu bude hodit jako inspirace:
http://www.pal.cz/upload.cs/5/522180a4_ ... munal3.pdf
http://www.pal.cz/page/4604/
a tady je katalog komunalni tecniky v pdf treba se to nekomu bude hodit jako inspirace:
http://www.pal.cz/upload.cs/5/522180a4_ ... munal3.pdf
-
- Kontaktovat uživatele:
čau, to je ta z Hořic?dolls píše:Děkuju , ale abych to uvedl na pravou míru a někdo mi tady něco nevyčítal jak je dobrým zvykem, tak radlici jsme koupily-byl to spíš takový polotovar, odřezaly jsme z ní tak 70 kg zbytečného železa, předělaly úchyty a taky jsme jí musely rozšířit. A sněhu jsme měly dost, ale už to taje ale dokud to nebylo mokré vyhrnovat to šlo, ale dneska do toho trošku i zapršelo, a už jsem si neškrnul... Jinak práce se bojím a dost ale něco se hold udělat musí, a co bych neudělal pro naší 67ku
Ještě jedna fotka radlice když se rozšiřovala-nejhorší bylo ohnout ten 8mm plech a taky jsme dneska sehnaly gumu takl snad pujde použít jako břit
- tucnakk
Těchto JCB fatrack je letošní zimu na našich silnicích vidět víc jak dříve
Tady je jedno JCB co jezdí kolem nás. Potom tady jezdí ještě John Deere s radlicí a vedle ve vesnici co jezdím do práce mají tenhle New Holland, fungl novej a s ním vahrnujou sníh. Pár fotek strojů. Nevím, jestli mi to zase již asi po šestý nespadne, no uvidíme.
U nás se hrne sníh tímhle:
Videa jsou v: videa našich strojů.
Naposledy upravil(a) Malboro dne sob úno 13, 2010 7:32 pm, celkem upraveno 1 x.