Vysokozdvižný vozík ZTS ND9-031 a ND 09
Moderátor: Lukashil
- Zetor
Vysokozdvižný vozík ZTS ND9-031 a ND 09
Zdravím všechny,
na netu jsem narazil na zdvižku od ZTS. Moc jsem toho o ní nezjistil. Existují asi dva typy a to ND 09 který má hnanou přední nápravu a ND9-031 který má náhon na všechna čtyři kola. V jednom inzerátu bylo napsáno, že je to otočený traktor, zadní náprava vypadá jako Zetor. Motor asi Zetor 7001. Ještě jsem našel zmínku o ND9-040 ale to je asi nějakej blaf. Zdvih je 3000mm a nosnost je 2800kg. Nevíte o tom někdo něco? Z jakého Zetoru to je, jesli teda vůbec je podvozek Zetor, protože přední náprava je nějaká jiná.
Nejdou mě vkládat fotky
http://www.yauto.cz/stroje/vysokozdvizn ... 74988.html
http://www.externiservis.cz/bazar/
http://www.autobazar.eu/sk/zts-nd-9-031-id438300.html
na netu jsem narazil na zdvižku od ZTS. Moc jsem toho o ní nezjistil. Existují asi dva typy a to ND 09 který má hnanou přední nápravu a ND9-031 který má náhon na všechna čtyři kola. V jednom inzerátu bylo napsáno, že je to otočený traktor, zadní náprava vypadá jako Zetor. Motor asi Zetor 7001. Ještě jsem našel zmínku o ND9-040 ale to je asi nějakej blaf. Zdvih je 3000mm a nosnost je 2800kg. Nevíte o tom někdo něco? Z jakého Zetoru to je, jesli teda vůbec je podvozek Zetor, protože přední náprava je nějaká jiná.
Nejdou mě vkládat fotky
http://www.yauto.cz/stroje/vysokozdvizn ... 74988.html
http://www.externiservis.cz/bazar/
http://www.autobazar.eu/sk/zts-nd-9-031-id438300.html
- bastardtraktor
Re: Vysokozdvižný vozík ZTS ND9-031 a ND 09
Jo
tak takovouhle zdvižku měli na pile Jadroň v Bezdružicích.
V zimě tam měli po kolena bahna a tahle mrcha se v tom dokázala pohybovat.
Ta pila ale užý zkrachovala - ani se nedivim - takovej bordel se jen tak neviděl.
Ta pila ale užý zkrachovala - ani se nedivim - takovej bordel se jen tak neviděl.
ooooooooooooo
- Zetor
Jj taky bych řekl, že průjezdnost verze 4x4 je velice dobrá...bastardtraktor píše:Jo
Ta pila ale už zkrachovala - ani se nedivim - takovej bordel se jen tak neviděl.
- Zetor
Tak fotky už jdou vkládat...
- Zetor
Ještě nějaké.
- vlado742
- Kontaktovat uživatele:
Ta zadna naprava (4X4 ) by mohla teoreticky pasovat aj na zetor namiesto TPN ??? Ako normalna nahrada, ci nie ?
zdravim , tak takto to je chlapi. nebudem vam tu popisovat cisla ako ND9 030 -31lebo neviem ktory je ktory ale mam doma katalog nd a nejake veci. Je to presne otoceny traktor 7245 , riadenie orsta -valec namiesto tlmica, nema v prevodovke zabudovane hriadele na vyvodovy hriadel,ani cerpadlo hydrauliky, a nema ani samotnu hydr ako traktor -ma riesenu hydrauliku od klukovky na motore kardanik atd. portale ma s predlzenym hriadelom kolesa na ktorom je domec podoprety este v rame stroja koli zdvihaniu bremien na vidly inac cely je v rame, na tych hriadeloch kolies su velke priruby na tie zosilnene disky - preto tie matuce kolesa, vzduchokvapalinova spojka - tu uz mali aj nejake traktory co ja viem minimalne7745 niektora. Vezu tiez mam ale parametre neviem je s dvoma priamoc hydromot takze asi silnejsia ako klas desta.
Je to parádna mašina, nakladali nám s tým smykobrány na nákladné auto, je to ideálny stroj do areálov JRD, kde sem tam treba behnúť aj do blata
- Zetor
Díky za odpověď, moc jsi mi pomohl.mbalazik píše:zdravim , tak takto to je chlapi. nebudem vam tu popisovat cisla ako ND9 030 -31lebo neviem ktory je ktory ale mam doma katalog nd a nejake veci. Je to presne otoceny traktor 7245 , riadenie orsta -valec namiesto tlmica, nema v prevodovke zabudovane hriadele na vyvodovy hriadel,ani cerpadlo hydrauliky, a nema ani samotnu hydr ako traktor -ma riesenu hydrauliku od klukovky na motore kardanik atd. portale ma s predlzenym hriadelom kolesa na ktorom je domec podoprety este v rame stroja koli zdvihaniu bremien na vidly inac cely je v rame, na tych hriadeloch kolies su velke priruby na tie zosilnene disky - preto tie matuce kolesa, vzduchokvapalinova spojka - tu uz mali aj nejake traktory co ja viem minimalne7745 niektora. Vezu tiez mam ale parametre neviem je s dvoma priamoc hydromot takze asi silnejsia ako klas desta.
Nejaký katalóg by sa nenašiel ZTS ND 9 ??
Zdravím vás,
nevím zda je váš dotaz ještě aktuální. Mám komletní rozkres i seznam náhradních dílů na Vysokozdvižný vozík ZTS ND9-031 a ND 09. je to celý šanon. Co by vás konkretně zajímalo, mohu poslat scan. Moje adresa: thurn-taxisova@seznam.cz
nevím zda je váš dotaz ještě aktuální. Mám komletní rozkres i seznam náhradních dílů na Vysokozdvižný vozík ZTS ND9-031 a ND 09. je to celý šanon. Co by vás konkretně zajímalo, mohu poslat scan. Moje adresa: thurn-taxisova@seznam.cz
Zdravím páni, trošku to tu oživím.
Som majiteľ takéhoto stroja už zo dva roky. Je to veľký pomocník. Včera sa mi stala jedna vec a to, že mi prestala vypínať spojka. Potom, čo som skoro prešiel z jednej haly do druhej cez stenu, tak som zistil, že všetka brzdová kvapalina vystriekala von z toho vzducho-kvapalinového posilňovača spojky. Ten pôjde na repas, to je najmenej.
Ale prejdem k veci. Keď som pod tým ležal, tak som nikde vo vzduchovej sústave nenašiel regulátor tlaku vzduchu, čo mi je trošku divné. Je tam iba odkalovač, vzduchojem a nejaké čidlo, ktoré zrejme funguje, lebo keď naštartujem, tak kontrolka je zhasnutá a keď nafúka, tak zasvieti a potom začne isť spojka ľahko. Do teraz to fungovalo, tak som to neriešil, ale je mi to divné, pretože niečo musí udržovať nastavený tlak. Pridám pár fotiek, ako to tam vyzerá.
Chcem vás tu poprosiť o názor, ďakujem
Som majiteľ takéhoto stroja už zo dva roky. Je to veľký pomocník. Včera sa mi stala jedna vec a to, že mi prestala vypínať spojka. Potom, čo som skoro prešiel z jednej haly do druhej cez stenu, tak som zistil, že všetka brzdová kvapalina vystriekala von z toho vzducho-kvapalinového posilňovača spojky. Ten pôjde na repas, to je najmenej.
Ale prejdem k veci. Keď som pod tým ležal, tak som nikde vo vzduchovej sústave nenašiel regulátor tlaku vzduchu, čo mi je trošku divné. Je tam iba odkalovač, vzduchojem a nejaké čidlo, ktoré zrejme funguje, lebo keď naštartujem, tak kontrolka je zhasnutá a keď nafúka, tak zasvieti a potom začne isť spojka ľahko. Do teraz to fungovalo, tak som to neriešil, ale je mi to divné, pretože niečo musí udržovať nastavený tlak. Pridám pár fotiek, ako to tam vyzerá.
Chcem vás tu poprosiť o názor, ďakujem