Zetor HORAL SYSTEM
Moderátor: Lukashil
-
Re: Zetor HORAL SYSTEM
Muj Zetor 7245 Horal system.
-
Ještě par fotek tohoto stroje.
- octaviaman 1
Pěkné !Standa-RMT píše:Ještě par fotek tohoto stroje.
Jezdíš často s těmi kanystry ve předu ?
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Dobrej Nemůžu si pomoct,ale mezi Zetory,jak na práci,jeho univerzálnost,tak na pohled,je prostě Horal System nejhezčí
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
no asi jak na kterou práci, moc UKT horalu vidět neni a nevim jestli se za něj dá třeba zapráhnout normálně pluh...
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
No tak do lesa bych ho nikdy nevzal,to je škoda ho tam zničit. A asi to bude i široký,motat se s tím mezi stromama. Samozřejmě stvořen byl pro kopce,do hor. Hlavně na sekání pastvin na horách. Ale samozřejmě bude sloužit jako normální traktor. Nejvíce asi v dopravě,ale samosebou i na obyčejné polní práce. jako je orba,vláčení,s řepným kombajnem jsem ho viděl,atd. Obyč Zetor jen s výhodou zajetí si s ním do Hor
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
no ale tim jsi teda docela vyvrátil tu Tebou výše zmiňovanou univerzálnost:) A nebrat ho do lesa kvůli tomu, že by se tam zničil, no to je to pak traktor k ho*nu
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
Tak přece si nebudeš kupovat Horala do lesa,to si raději koupíš UKT ne???? Já myslel že s Horalem můžeš dělat veškeré práce jako s normálním zetorem + můžeš jet do strmých kopců. A to je to plus. To je s normálním o držku. A do lesa taky místo normálního vezmeš UKT ne. Takže je univerzálnější než obyč.
- Milhauss
- Kontaktovat uživatele:
A co je k tomu vedlo,proč ho takhle zkonili????Škoda ne
páč za to zapřahovali bramborovej kombajn tak asi kuli tomu
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
tady je fotka toho sklonoměru je to focený jenom telefonem takže se omlouvám za kvalitu
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
vlek BSS P 73 S olejová
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039
-
Zdravim panove,k tomu traktoru .Použivame ho na horach na sekani luk a opravdu se osvědčil neni snad kopec ktery by nezvlad.Kolikrat ten naklonoměr pipa na maximu těch dvaceti stupnu a traktor se tvaři furt v pohodě.Trochu jsme s nim ale bojovaly s teplotou ona ta předni sekačka dost zanaši chladič ale pak jsem zjistil že za ty mřižky patři takove specialni sita.Trochu byl problem je sehnat ,ale po namontovani se problem s teplotou vyřešil a ted to funguje jak ma.Co se tyka toho zavaži je to opravdu 300kilo a problem to neděla ,vždy když to nic ve předu nevozi tak to tam nasadim a traktor se dost uklidni a tolik neskače.A co se tyka te šiřky tak myslim že to asi bude spiš problem obsluhy je to trochu širši ale da se na to zvyknout a v orbě nevim nezkoušel jsem to ale dle navodu k obsluze se to pry nehodi. Nevim teda proč když jsou dnes i širši traktory .Sklomoměr funguje tak jak pišete akorat zelena sviti pořad a pak dle svahu se přidavaji ty dvě zbyvajici oranžova a červena a při te to pipa jako varovani .Do lesa se asi hodi a jak jsem napsal je to věc obsluhy ale svahy zvlada opravdu dobře.Podle fotek na tomto foru většina těch horalu vykazuje znamky toho že si obsluha na tu šiřku těžce zvykala dukazem jsou ty pomačkane zadni blatniky.Muj horal je zatim fit akorat mněl zapečeny motor asi uvařenim ,ale to jsem tu už popisoval .Tak jsem sehnal ty síta a motor vyvložkoval no a ted už je celkem v pořadku ještě chci namontovat samosvor do předku ten tam totiž origo neni.Pokud s tim mate nekdo zkušenost budu rad za vaše rady .Zatim čus Standa.
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
Ty širší traktory maj trošku víc kobyl a netahaj trojáky pluhyStanda-RMT píše:A co se tyka te šiřky tak myslim že to asi bude spiš problem obsluhy je to trochu širši ale da se na to zvyknout a v orbě nevim nezkoušel jsem to ale dle navodu k obsluze se to pry nehodi. Nevim teda proč když jsou dnes i širši traktory .
-
Zdravim panove ,k tomu využiti harala v orbě asi bude pravda co piše brigadnik.Trojak pluh je asi malo na nějakou velkou orbu s tim souhlasim a i ten nazor co tady zazněl že normalni traktor stači to je take pravda.Ono někdy opravdu je ta šiřka na optíž ale u nas se použiva na sekani 130 hektaru luk v Krušnych Horach v okoli hranic s Německem .Dřiv jsme to sekaly Zetorem 8145 ktery byl take dobry a předevšim celkem silny traktor ale ono to s jednou sekačkou moc neubejva a některe straně se kvuli svahu nesekaly ,timto horalem to jde lip zaběr sekaček je pomalu 3,5 metru což už celkem jde.Akorat v močalech kolem hraničniho potoka je to horši on totiž snadněji zapada ,je to zpusobeno tim že když se vepředu proboři tak se o tu sekačku opře a většinou už nevycouva .V tom byla ta 8145 lepši ,ale tento rok to hravě zvladla 5245 se žtr 185 ,to je celkem dobry traktor obratny a dobra spotřeba.Nevim co dal k tomu napsat Zetor je dle meho nazoru velmi dobry traktor spolehlivy a bez nespolehlive elektroniky a věřte tomu že vim o čem mluvim mame na firmně 20 kamionu a ted v zimně ta sul s tou elektrikou děla divy prostě dokud to funguje tak je to fajn ale jak to zazlobi tak se ty zavady špatně hledaj.Jinak ceny nahradnich dilu na tuto řadu Zetoru jsou usměvne o tom si majitele cizich značek mohou nechat zdat to je bohužel věc ktera se promita do hospodařeni každe firmy a je duležita předevšim v dnešni době.Mněj te se fajn čus Standa.
- Zetor
Když by se to dalo někde sehnat, tak bych měl taky zájem (samozřejmě v zástupu až po lukashilovi ). Nové jsem to nikde nenašel...lukashil píše:kdyby u vás někdo ten sklonoměr prodával, určitě mi prosím dej vědět, to by byla pěkná paráda.STEEL píše:lukashil máš pravdu akorát ta zelená nesvítí furt jenom občas blikne když se traktor trochu nakloní
Naposledy upravil(a) Zetor dne čtv led 07, 2010 8:23 pm, celkem upraveno 2 x.