Obrněný transportér BRDM-2

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
lukpfe

Obrněný transportér BRDM-2

#1 Nový příspěvek od lukpfe »

Nedávno jsem si pořídil tuto hračku. Během příštího roku proběhne celková renovace. Budu postupně přidávat fotky, tak jak pujde práce od ruky.
Kdyby jse někdo věděl o nějakých náhradních dílech, nebo příslušenství, dejtě mi prosím vědět. Děkuji.

Sovětský obrněný transportér, plovoucí, odolný proti ZHN, vybavený pomocnými výsuvnými koly pro překonávání zákopů:
- 5,7x2,35x2,35m
- 7tun
- nápravy tuhé se samosvotnými kolíčkovými diferenciály, centrální dohušťování, kola 13-18, +další 4 pomocná kola hnaná řetězem
- převodovka 4 rychlosti + redukční prřevodovka 2 rychlosti + převodovka pohonu vodometu + převodovka pohohu pomocných kol
- motor 8-válec do V 90°, benzínový, 140ks, vodou chlazený, s dvoukomorovým karburátorem
- pancéřování 5-14mm
- optické přístroje pro noční i denní vidění
- max. rychlost 100km/h
- spotřeba 30-80l/100km benzínu s okt. 75 a více
- výzbroj: tankový kulomet PKT7,62mm a velkorážní kulomet KPVT14,5mm
Přílohy
brd3.JPG
brd2.JPG
motor
motor
Dopøedu to se to jezdí, ale nìkam zacouvat, to už chce holt fištróna!

biker666

Re: Obněný transportér BRDM-2

#2 Nový příspěvek od biker666 »

:shock: ty vogo dobry 8) motor V8 hmm,az budu velkej taky sobe neco takovyho koupim :) co stoji takova sranda?treba do SZ
Naposledy upravil(a) biker666 dne sob pro 26, 2009 1:53 pm, celkem upraveno 2 x.

Toreto

#3 Nový příspěvek od Toreto »

Pekné monštrum 8) A jedna otázka ...na čo ti to bude...
:)

staník

#4 Nový příspěvek od staník »

To se nikdy nestratí,japak kdyby přišli třeba teroristi 8) :smich: Jen tam píšeš o kulometu ale ten asi máš zabalenej jinde :D Jo a náhradní díly nemám snad kdybys tam dával motor ze Zetora tak bych ti mohl pomoct. :-/ :friends:
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

bastardtraktor

#5 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Jak se liší ten BRDM a FUG ?
Má to vůbec něco společnýho ?
ooooooooooooo

josip

#6 Nový příspěvek od josip »

taketo stroje pred dvomi rokmi rozpalovali unas v kovosrote

lukpfe

#7 Nový příspěvek od lukpfe »

BRDM 2 a FUG vycházejí ze stejného předchůdce BRDM 1. FUG a BRDM 2 mají podobné podvozky, oba používají pomocná kola. Liší se motorem (FUG má 4-válcový diesel), BRDM je ruský, FUG maďarský. Fug má dva vodomety, BRDM 2 jeden. FUG je technologicky možná o něco starší. Tvar korby, provedení poklopů, vybavení, spolehlivost se trochu liší.
Přílohy
FUG.jpg

Frantík

#8 Nový příspěvek od Frantík »

No, pěkná hračka. To budou mít sousedí radost, až s tím vobčas někam vyrazíš. Tak mnoho zdaru při renovaci a radosti z blbnutí. Jinak ty střívka by měly být z 66 Gaze. Teda motor především. Co sem se tak bavil s lidma, co tyhle strojky používali na vojně, tak ten FUG je horší. Sic menší spotřeba jako nafťáka, ale celkově to bylo prý hrůza okopírovaná. Taky by mě čistě ze zvědavosti zajímala cena takovýho stroje. Kdyžtak přes SZ.
Když mùžu, pomùžu a poradim a občas kecam. :-)

lukpfe

#9 Nový příspěvek od lukpfe »

Jo, z GAZ66 to má hodně vypujčené. Každý, koho jsem se ptal na FUGa, celou vojnu jenom opravoval a moc si nezajezdil.

Ceny jsou od 90tKč za nepojízné stroje určené na náhr. díly až po asi 300tKč za zrenovované a kompletní kusy. Z naší armády už žádné nebudou, sloužilo jich u nás jen asi 200 a ty jsou už u sběratelů a ve šmelci. U nás jsou v armyšopech k mání spíš ty levnější. Ty dobré, vhodné k renovaci jsou už většinou rozprodané, nebo jsou za nehorázné ceny (viz. stránky Excaliburarmy).

Ten můj je z Polska a je pojízdný, mám i nějaké příslušenství, nové gumy

olin

#10 Nový příspěvek od olin »

Menší úpravičky, jinej motor, hodit na papíry a na ježdění do práce by to nemělo chybu 8) . To by skončilo pirátů silnic ve škarpě. Takhle jsem tam pomoh jen pár osobákům (nácek s golfem koukal místo na silnici na DVD a kličkoval po celý šířce silnice jak zajíc, blbeček s BMW chtěl předjíždět z prava a po té co jsem podřadil a hodil cihlu na podlahu tak nestih ani předjet a ani zastavit, tam kde se zbíhají dva pruhy), ale s tímhle bych se nemusel bát hodit do škarpy ani kamion. :( :( :(
Co malej tuning? :smich: :smich: :smich: :smich:
Obrázek
Obrázek
http://www.militaryphotos.net/forums/sh ... 8&page=604

A nebo:
Obrázek

http://auto.idnes.cz/brdm-2-luxusni-boj ... tomoto_fdv
http://englishrussia.com/?p=381
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC

lukpfe

#11 Nový příspěvek od lukpfe »

To není tuning, ale davastace kuturně-technického historického dědictví. Ten růžovej je obzvlášť zkur....

olin

#12 Nový příspěvek od olin »

Není to tak dlouho, co se ve velkým házely do šrotu. Prostě realita je taková, že před deseti lety tohle byl bezcenej kus šrotu a čím jich je méňe, tím jsou cennější. Neboj, taky se mi to nelíbí (krom toho vymazlenýho v zelený metalíze a kůži). Za pár let takhle budeš mluvit i o fábiích.
Vzpomeň si, co se dělalo 10-15 let zpátky se starejma jawkama panelkama? Jestli ti je víc jak 30, tak možná máš taky nějakou na svědomí. Končily ve šrotě a v lepším případě je puberťáci šíleným způsobem zbastlili a podívej se do inzercí, za kolik se teď prodávaj. Nebo se podívej, jak lidi byli 10 let zpátky rádi, když se jim povedlo prodat Š100MB za litr cigánům a kolik za takovou škodnou dostaneš teď.
Navíc ty BRDy se dělali snad do roku 1992, což nejsou až takový staříci. Když prošmejdíš ruskej web, tak zjistíš, že plno ivanů je má na číslech a normálně s nima jezděj po silnicích
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC

ota

#13 Nový příspěvek od ota »

To oline, to mi něco připomíná, s tím ježděním do práce. Jednou jsem jel na truck trial do Milovic. Jeli jsme tam takhle už navečer, že tam přespíme. No a ve vesnici před Milovicema tuším Zbožíčko se to tam jmenuje. No tak si to jedeme do těch Milovic a tam k hospodě U vrtule zajížděl tamk. No čoměli jsme jako puci. Co ten tank tam dělá? :shock: No a potom mi švára povídal, že kluci z Milovic co tam mají vojenskou tachniku takhle občas jezději na pivko. Seberou se, nalezou si třeba do tanku a prostě jedou. Vezmou to po polích no a potom tam couvnou za hospodu. No co se divíš mi povídal. No oni mají tank a ty máš auto, no tak jedou. :smich: Ty si jezdíš domádem a oni tankem.

Standa

#14 Nový příspěvek od Standa »

No tak to je krásný.S takovým podobným,ale s PTŘS nástavbou jsem válčil v Prachaticích 1,5 roku.Ůplně jsem si brdíka zamiloval,mít možnosti tak jsem si taky jednoho pořídil.Je to suprový autíčko.Přeju Ti,aby se renovace dařila a budu držet palce.
Peter 004.jpg

ČÁGOS!!!
Jednou měř,třikrát řež!
Loc: 50°17'38.348"N, 12°48'54.89"E

Frantík

#15 Nový příspěvek od Frantík »

Olin má pravdu. Ještě v 90 letech třeba Gazíky 69, Uazy stály ve výprodeji kolem 1000Kč a nikdo to moc nechtěl. Dneska? :shock: Emky to samý. Starý oktávky? To samý. Tak to je. Jak říkával děda: " Čeho je hodně, tím se má šetřit." Tak ať se daří. Stále sem se nějak nedočet, na kolik ta radost zhruba přišla, Lukpfe. :smich: Jestli to nechceš říkat, tak samozřejmě nemusíš. Je to jen moje zvědavost, kolikm takový koník (to už není koníček :smich: ) přijde.
Když mùžu, pomùžu a poradim a občas kecam. :-)

Odpovědět

Zpět na „Auto Moto koutek“