Jakého japonce?
Moderátor: DYK
Re: Jakého japonce?
Ten závěs to není vubec problém si dovyrobit. Ale právě co koukám tak všude ramena a ono to není moc vidět na fotkách, ale co lze vidět, tak je bez závěsu. Možná 4x jsem u nabízeného traktůrku viděl závěs. Já mám vcelku vysoko závěs u traktůrku. No reltivně vysoko. Třeba do Z 4611, nebo do Crystala musím tu káru co běžně tahám a budu za tím tahat dávám do závěsu u velkého traktoru na konzoly až uplně dolů. U Crystala by sneslo ještě třeba o dvě díry v konzoly dolejc. Takže není to zase tak dole. Koukal jsem, že ty větší malotraktory mají i 24", nebo i 26" a taky 28" kola, už jsem viděl. A to bylo u 30koňíkovýho malotraktoru. Takže tam bude závěs jistě vejš a i větší průchodnost terénem. Což by mi vyhovovalo.
Kabinu chci bez ni ne. Jezdím třeba kilometr nebo když bych jel po polní cestě tak je to skoro 2 km do lesa. Hlavně se tam nechá dát třeba kabát, bunda, když náhodou začne v průběhu práce pršet, padat sníh je kam se na chíli schovat, nebo i ruzné drobné věci. Takhle jezdím pořát jen tak. Včera jsem si už říkal, že musím přidělat na káru tu bednu. Mám tu jednu velkou, plechovou a asi 3 ty plastový z návěsu kamionu. Sice pila se do té plastové tam s lištou nevejde. Ale všechno ostatní jo. No tak v lese koukám po té kárce a nepůjde ta bedna dát na oj jak jsem si myslel. Protože jsem tam teď dodělal opěrné kolečko. A to by překáželo. Musím to ještě nějak vymyslet.
Kabinu chci bez ni ne. Jezdím třeba kilometr nebo když bych jel po polní cestě tak je to skoro 2 km do lesa. Hlavně se tam nechá dát třeba kabát, bunda, když náhodou začne v průběhu práce pršet, padat sníh je kam se na chíli schovat, nebo i ruzné drobné věci. Takhle jezdím pořát jen tak. Včera jsem si už říkal, že musím přidělat na káru tu bednu. Mám tu jednu velkou, plechovou a asi 3 ty plastový z návěsu kamionu. Sice pila se do té plastové tam s lištou nevejde. Ale všechno ostatní jo. No tak v lese koukám po té kárce a nepůjde ta bedna dát na oj jak jsem si myslel. Protože jsem tam teď dodělal opěrné kolečko. A to by překáželo. Musím to ještě nějak vymyslet.
Jo, bouda na malotraktoru není špatná věc - jak kdy se hodí. Mám ji na "kocourovi" (Mt8 050). "Okamůra" (Yanmar 2310) je bez kabiny. Podle potřeby jezdím s jedním nebo s druhým. Většinu absolvuji s Japoncem - orba (větší výkon), lepší se do něho leze, couvání je jednodušší (velký rejd, delší stroj)...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Soused má s kabinou svahové Ferrari,vlezl jsem do toho,projezdil,jako jo,střecha nad hlavou je OK,pohodlí taky,ventilátor,topení, rádio,nefučí,neprší..Ale já z toho nic nevidím,kolikrát musím v lese jezdit hodně na těsno,úzké cesty kdysi kopané pro koně a já se tam seru s traktorem,ale z principu drabat v lese a rozšiřovat nechci,takže kolikrát mám mezi stromem nad sebou a patou srázu pod sebou 15-20cm rezervu.....jezdím tak roky,zvykl jsem si,ale prostě s kabinou tam ta přesnost není,nevykloním se,nemrknu pod zadní kolo,jak na tom je.......na sušení sena by asi kabina byla super,do lesa pro mně ne.
Do jara času dosti,určitě nêco vyskočí.
Do jara času dosti,určitě nêco vyskočí.
Tak taky mám porovnání akorát u větších traktorů. Máme Supra zatím bez kabiny. Je to taky dobré. Dá se do něj dobře vlézt. Předem, zadem. Používáme hlavně v létě při sušení sena. Nebo do 500 nakladače. Do lesa je dobrá Z 25. I když má kabinu. Akorát to nasedání, to se musí nacvičit a vykročit správnou nohou. Zatím je Z 25 stále na špalku, bez motoru. Ale přední náprava je už připravená, tak doufám, že mezi svátkama to sesadíme. Ale do lesa mám nejraději to moje domádo. To projede všude. Včera jsem si prošel cestu a prokličkoval jsem se krásně kam třeba. Ale vytuhnul při jízdě tam a naspátek. A to jsem měl zimní bundu. Jako mohl bych spíš koupit nějaké novější, mladší auto. Ale raději si chci koupit traktůrek. Auto až neprojde technickou tak zase nějaké koupím. To bych traktůrek už nekoupil pak. No kdyby mi ještě jeden dlužník zaplatil co mi dluží za práci, zrovna bych si koupil ještě tu malou vyvážečku v Kolíně. A už bych byl spokojenej.
Jo,Z 25 jsem měl a ač rozhodování trvalo dlouho a docela to rvalo srdce,nakonec jsem ji prodal,stála bez užitku.Motor dokonalost sama,nažhavit a startovala na volnoběh,žádný plný a oblaka dýmu,ale všechno drží zadek,utáhne to strašně moc,ale na mokrém neubrzdíš nic.Na cestě do lesa mám mokro 350 dní v roce.Když to vezmu v praxi,ten malý 4x4 kuboťák z kopce udrží víc nákladu,jak Z25,byly místa,kde už jsem automaticky rozepínal brzdy,protože jsem čekal saně.Taky díky tomu,že je to jenom zadek,do prudkých kopců podhrabávala,cesta trpěla.....jedna cesta pětadvácou udělala tolik "škody" jak 10,15 cest kuboťákem,ten předek jde hrozně moc poznat.
Takže nakonec šla Z25 ke spolupracovníkovi na roviny,tam si traktor chrochtá blahem
Takže nakonec šla Z25 ke spolupracovníkovi na roviny,tam si traktor chrochtá blahem
No a práve toto mi tu na celej tejto téme nejako nepasuje - ty máš a si naučený na celkom malý úzky strojček a každý ti tu ponúka obludy 30 a viac koňové.
Ja som presne tento istý prechod absolvoval - všetky domada boli max 110cm a prišla Shiba tá má 150cm, dlžkou by to bolo ešte ok lebo má velký rajd. Lenže som bol nenažraty a namontoval som na ňu čelák - a to už sa nevojdem nikam. Takže pribudol Kubo a v dielni je Iseki - zase strojčeky velké ako boli volakedy moje domadely.
Hm ten by byl fajnej! I cena by ušla. Ale je 520 km ode mě. Škoda to je moc daleko.
Ja ho pojdem omrknut..mam to 30km odo mna..inak dik za info..ani som o nom nevedel.
Kluci nechci Vám kazit iluze. Tenhle model má již řídící jednotku a když odejde jste nahraní.
V loni jsem chtěl koupit za pár korun podobný, který dlouho stál v Polsku bez této řídící jednotky, kterou někdo vykuchal.
Zkoušel jsem prodejce v Evropě, USA, Japonsku - finální zpráva, tento typ řídící jednotky se už nedodává ani jako náhradní díl.
Tak hodně štěstí a doufat v případě problémů, že nějaký domácí bastlič to dokáže opravit. Jinak 520 km není žádná vzdálenost na věc, kterou dokáži odvézt na vozíku.
V loni jsem chtěl koupit za pár korun podobný, který dlouho stál v Polsku bez této řídící jednotky, kterou někdo vykuchal.
Zkoušel jsem prodejce v Evropě, USA, Japonsku - finální zpráva, tento typ řídící jednotky se už nedodává ani jako náhradní díl.
Tak hodně štěstí a doufat v případě problémů, že nějaký domácí bastlič to dokáže opravit. Jinak 520 km není žádná vzdálenost na věc, kterou dokáži odvézt na vozíku.
Honza a trebars model Af 330?..alebo AF336,AF339..?..ako je to u tychto ?..ma to uz tiez riadiacu jednotku?
Jestli se nemýlím, tak všechny modely od AF, US mají řídící jednotky. Jsou obvykle ve předu u chladiče a baterky - plastová krabička.
No víš co, myslím že vyplave něco v kratší vzdálenosti. Musel bych si půjčit auto i podvalník. Mám jen 1600 kg na tažnym. A to je málo.
Teď jsem koukal na prodejce v Jaroměři. On tam má sice inzeráty bez kabiny. Ale jsou na fotkách vidět i s kabinama traktory. A píše že přiveze traktor. Je to asi 90 km. Jeden den bych se projel a stavil bych se třeba u 4 prodejců. Po cestě do Jaroměře jsou. Ale nechám to až po novém roce. Teď budou všude dovolený.
Sleduju inzeráty a vcelku je zajímavé, že tady ten tam vcelku plave už delší dobu. A zatím se asi neprodal. A nevypadá špatně. Vcelku asi od pána co s ním jezdil. Není to překupník, má tam jen tenhle. Měl tam nejdřív cena pevná 170 000 Kč. Teď už má dohodou. Sice v textu má 170 000 Kč, ale i dohoda o ceně možná.
https://dum.bazos.cz/inzerat/194980148/ ... eas-21.php
Teď jsem koukal na prodejce v Jaroměři. On tam má sice inzeráty bez kabiny. Ale jsou na fotkách vidět i s kabinama traktory. A píše že přiveze traktor. Je to asi 90 km. Jeden den bych se projel a stavil bych se třeba u 4 prodejců. Po cestě do Jaroměře jsou. Ale nechám to až po novém roce. Teď budou všude dovolený.
Sleduju inzeráty a vcelku je zajímavé, že tady ten tam vcelku plave už delší dobu. A zatím se asi neprodal. A nevypadá špatně. Vcelku asi od pána co s ním jezdil. Není to překupník, má tam jen tenhle. Měl tam nejdřív cena pevná 170 000 Kč. Teď už má dohodou. Sice v textu má 170 000 Kč, ale i dohoda o ceně možná.
https://dum.bazos.cz/inzerat/194980148/ ... eas-21.php
Naposledy upravil(a) ota dne ned pro 22, 2024 10:36 pm, celkem upraveno 1 x.
Oto kde v Jaroměří že bych se šel kouknout? vím že Sendražice Smržov Dubenec jsou prodejci.
Honza a to tie riadice jednotky na af,af,us..zeby sa to nedalo opravit.?..lebo nasiel som firmu ktora robi opravy riadiacich jednotiek aj na yanmar