Zetor 7211 od petr.domo
Moderátor: Lukashil
- -sheppard-
Re: Zetor 7211 od petr.domo
díky kluci, myslel jsem si to jen jsem chtěl mít jistotu. Lukashil - s tím předkem je to úplně jiné kafe, nejde srovnat s bezpředkáčem, snad jen že má menší rejd ale s tím se musí počítat. Jinak je to teda rozdíl, to se musí nechat, dnes už bych se bez toho neobešel však uvidíš sám, ta první jízda když to člověk poskládá a vše funguje jak má je bomba
Zetor 7211 Tunis
Me jde u napravy carraro radit redukce i pri zaplym predku pokud mam rovne kola. Pokud jsou v rejdu, tak to nejde.
Rozdil orpoti bez “predku” (negativa) bude mensi rejd a mene pohodlna jizda. Prece jen kdyz predni kola vjely do diry, predni naprava to odpruzila.
Rozdil orpoti bez “predku” (negativa) bude mensi rejd a mene pohodlna jizda. Prece jen kdyz predni kola vjely do diry, predni naprava to odpruzila.
Ono sa to obcas stane ze aj pri zaradenom prednom nahone ide preradit redukciu lahko ako doma na traktoroch, tak aj v robote na sluzobnych. Ale často to nebýva V robote som teraz v piatok zhodil skrinku PHN zo sluzobnej 7045 lesáka (11,2-24/ 16,9-30) kvôli pretesnovaniu. Koleso v skrinke ma 51z.
- -sheppard-
Menší rejd jsem už několikrát poznal ale není to zas nic strašného je to jen o zvyku, carraro nápravy měly zas o kus rejd větší, to už bylo lepší ale mám klasickou těžkou tak jak když to šlo z fabriky a když člověk na to myslí tak se to dá. Co se týče komfortu tak samozřejmě odpružení je odpružení ale zas tam jsou o kus větší kola než u bezpředkáče ovzlášť když to jsou radialky tak je to docela v pohodě. Včera jsem nahodil závaží do zadních kol a pro zkoušku jsem hodil i kanystry dopředu, mám neorigo 22kg/kus celkem mi tam vleze 12ks což je nějakých 260kg a to už byl předek přišpendlený k zemi řádně, nutno říct že nějaké malé nerovnosti jsem ani necítil ale zas u toho trpí přední náprava tak je vždycky sundávám. Až bude čelní hydraulika tak to jenom položím na zem to pak bude snadnější ale ještě musím RU Co mě trochu mrzí je že když jsem nahodil všechno závaží, před a zadek dohromady cca 500kg, tak při překonávání takového většího kopečku už to motor docel řádně cítil oproti výjezdu bez závaží, proto jsem nakonec volil i klasické pláště 320/85r24 páč už s tím má motor co dělat, no jo no pořád je to jen 72ka
Zetor 7211 Tunis
Ten předek nijak zvlášť netrpí, já mám závaží na předku pernamentně, sundávám ho jen když zapojuju radlici, ta je mnohem těžší než závaží a problém s nápravou není... akorát se rychleji sjíždí kola ale je to fuk, stejně dnešní pláště nevydrží 50let, je zahodíš dřív než je sjedeš, tak proč je šetřit a rasovat se se závažím sem tam... stejně jako svisláky, jestli nemáš dodělaný jejich mazání tak ti dřív vyreznou a rozpadnou se ložiska než by je zlikvidovalo to zatížení navíc...
Buď v klidu, na crystalu jsou svislá ložiska stejná a tam to je o jiných hmotnostech