Zetor 7211 od petr.domo

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
-sheppard-

Re: Zetor 7211 od petr.domo

#421 Nový příspěvek od -sheppard- »

díky kluci, myslel jsem si to jen jsem chtěl mít jistotu. Lukashil - s tím předkem je to úplně jiné kafe, nejde srovnat s bezpředkáčem, snad jen že má menší rejd ale s tím se musí počítat. Jinak je to teda rozdíl, to se musí nechat, dnes už bych se bez toho neobešel :D však uvidíš sám, ta první jízda když to člověk poskládá a vše funguje jak má je bomba 8)
Zetor 7211 Tunis

Rad 5

#422 Nový příspěvek od Rad 5 »

Me jde u napravy carraro radit redukce i pri zaplym predku pokud mam rovne kola. Pokud jsou v rejdu, tak to nejde.

Rozdil orpoti bez “predku” (negativa) bude mensi rejd a mene pohodlna jizda. Prece jen kdyz predni kola vjely do diry, predni naprava to odpruzila.

pavel sk

#423 Nový příspěvek od pavel sk »

Ono sa to obcas stane ze aj pri zaradenom prednom nahone ide preradit redukciu lahko ako doma na traktoroch, tak aj v robote na sluzobnych. Ale často to nebýva :smich: V robote som teraz v piatok zhodil skrinku PHN zo sluzobnej 7045 lesáka (11,2-24/ 16,9-30) kvôli pretesnovaniu. Koleso v skrinke ma 51z.

-sheppard-

#424 Nový příspěvek od -sheppard- »

Menší rejd jsem už několikrát poznal :smich: ale není to zas nic strašného je to jen o zvyku, carraro nápravy měly zas o kus rejd větší, to už bylo lepší ale mám klasickou těžkou tak jak když to šlo z fabriky a když člověk na to myslí tak se to dá. Co se týče komfortu tak samozřejmě odpružení je odpružení ale zas tam jsou o kus větší kola než u bezpředkáče ovzlášť když to jsou radialky tak je to docela v pohodě. Včera jsem nahodil závaží do zadních kol a pro zkoušku jsem hodil i kanystry dopředu, mám neorigo 22kg/kus celkem mi tam vleze 12ks což je nějakých 260kg a to už byl předek přišpendlený k zemi řádně, nutno říct že nějaké malé nerovnosti jsem ani necítil ale zas u toho trpí přední náprava tak je vždycky sundávám. Až bude čelní hydraulika tak to jenom položím na zem to pak bude snadnější ale ještě musím RU :D Co mě trochu mrzí je že když jsem nahodil všechno závaží, před a zadek dohromady cca 500kg, tak při překonávání takového většího kopečku už to motor docel řádně cítil oproti výjezdu bez závaží, proto jsem nakonec volil i klasické pláště 320/85r24 páč už s tím má motor co dělat, no jo no pořád je to jen 72ka :(
Zetor 7211 Tunis

red.bill

#425 Nový příspěvek od red.bill »

Ten předek nijak zvlášť netrpí, já mám závaží na předku pernamentně, sundávám ho jen když zapojuju radlici, ta je mnohem těžší než závaží a problém s nápravou není... akorát se rychleji sjíždí kola ale je to fuk, stejně dnešní pláště nevydrží 50let, je zahodíš dřív než je sjedeš, tak proč je šetřit a rasovat se se závažím sem tam... stejně jako svisláky, jestli nemáš dodělaný jejich mazání tak ti dřív vyreznou a rozpadnou se ložiska než by je zlikvidovalo to zatížení navíc...

Pavel.T

#426 Nový příspěvek od Pavel.T »

Buď v klidu, na crystalu jsou svislá ložiska stejná a tam to je o jiných hmotnostech :)

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“