CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Ja som si konecne dorobil stojan na zvaracku. Blbost, ale tesi ma to. Ked furt robim, tak si sem tam potrebujem ubastlit nejaku kravinku len tak pre radost. A hlavne rukami.
Dávno, co moje dcera šila v Praze v salonu . Pak to končilo a já dostal úkol odvézt 2 kusy těch průmyslových šicich strojů domů. Odkoupila je . Pak se to začalo měnit najednou jsme je-li na výstavu do Plzně a tam nějaký Němec prodával owerloky a začaly být pěkné mašinky i jiné menší a modernější .Jeden té stroj jsem nechal kolegovi co jsem s nim pracoval a druhý se alespoň 20 let stále motal a překážel . Jen stůl se dal použit . Rozebral jsem ho a motor jsem dal na bazoš . Měl spojku to se ovládalo kolenem . Ozval se nějaký od Lipna a ze to chce poslat . Takový jak chce číslo karty a pod . Já mu napsal SMS že tam jede auto a už se neozval . To nahoře jsem stále hlídal aby to nebylo na dešti a pak jsem to vyhodil . To jsme my Někdo vyhodí cele cerpadlo i s motorem a já bych si udelal kýlu jak ho taham z kontejneru. No sigma paprsková kola, díly litinové, Taky tady bydlí takový Ota . Jezdí po kovosrotech a když něco vidí hned vola soustružníkům. Kolikrát to jsou i těžké věci .Ja jednomu říkám . Ty si vlastně milionář , co máš v mašinách. On se směje . Tak šťastné a veselé.
Náhodou já po kovošrotech nejezdím. Mám na to souseda. On už ví co já scháním. Zrovna zítra doveze asi 100 kg kulatin. Že v kovošrotě tlustý kulatiny. Jestli chci. Jasně něco vyber a přivez. Hudroval, že si strhne cemr když to tahal na váhu. Jo kdy já byl v kovošrotě! Min měsíc ne. Ale v sobotu si dám budíka a až se vyhrabu tak tradá do našeho oblíbeného kovošrotu. Se synem a se sousedem. Tam je výhoda, když tam fakt nic kloudnýho není, máme tam odložený věci v depozitu. To co prostě když je dost věcí dáme bokem až nebude nic, tak sáhneme do depozitu. No a když si to někdo vezme z depozitu jinej, tak jen dobře. Bo stejně další zgarp do baráku!
S těma inzerátama. No lidi jsou různí. Včera volal pán, že by chtěl věc z mého inzerátu. A vyptával se. Jak je tohle velký, široký, placatý, nevím co ještě. Všechno jsem oměřil. Kupec znovu jestli s tím půjde tohle a tohle a takhle to upravit. Ano půjde to upravit. A kupec zase co kdybyjste mi to upravil na soustruhu jak potřebuju? Zítra bych si přijel. No víte mám tu na soustruhu rozdělanou práci a mám tam termín. No tak co sundáte tu práci a uděláte to mě na počkání. A tak chvíli hovoříme že to prostě nemám ani čas předělávat. No nakonec tedy kupec že si přijede pro tu věc. Ale kolik bude sleva na cestu a že když to pak bude muset dát ještě upravit. No žádná sleva není. Ta je už v ceně. Cena byla 1000 Kč. Povídám tak tam zkuste nalípnout tu tisícikorunu a půjde to? No to nepůjde. No tak vidíte. Dneska kupec přijel a oměřil si věc a asi to bude dobrý. A co ta sleva? Aspoň tu stokorunu by jste mohl slevit ne? Povídám buďto to chcete, nebo to zase odnesu dom. Tak vyndal peníze, vzal věc strčil do auta a odjel.
S těma inzerátama. No lidi jsou různí. Včera volal pán, že by chtěl věc z mého inzerátu. A vyptával se. Jak je tohle velký, široký, placatý, nevím co ještě. Všechno jsem oměřil. Kupec znovu jestli s tím půjde tohle a tohle a takhle to upravit. Ano půjde to upravit. A kupec zase co kdybyjste mi to upravil na soustruhu jak potřebuju? Zítra bych si přijel. No víte mám tu na soustruhu rozdělanou práci a mám tam termín. No tak co sundáte tu práci a uděláte to mě na počkání. A tak chvíli hovoříme že to prostě nemám ani čas předělávat. No nakonec tedy kupec že si přijede pro tu věc. Ale kolik bude sleva na cestu a že když to pak bude muset dát ještě upravit. No žádná sleva není. Ta je už v ceně. Cena byla 1000 Kč. Povídám tak tam zkuste nalípnout tu tisícikorunu a půjde to? No to nepůjde. No tak vidíte. Dneska kupec přijel a oměřil si věc a asi to bude dobrý. A co ta sleva? Aspoň tu stokorunu by jste mohl slevit ne? Povídám buďto to chcete, nebo to zase odnesu dom. Tak vyndal peníze, vzal věc strčil do auta a odjel.
Oto - aj ja zjednávam, ale podla situacie. Len u nás už ceny behajú radovo v desaťtisícoch Kč. teraz som dal za motor skoro desinu a to som ešte v nedelu musel vstávať o 6tej aby som sa na tie maďarské hranice dostal. Našťastie pán aspoň vedel po slovensky, a bol fakt ochotný. Tak som nezjednával a vycaloval eurá.
Za tisícku vašich peňazí som dovliekol akurát skrinku riadenia z V3S, ale zase hore dolu 250km.
Za tisícku vašich peňazí som dovliekol akurát skrinku riadenia z V3S, ale zase hore dolu 250km.
Dane . Sa nedal z viacerych poskladat jeden stroj ?
to ti ja takto neviem z hlavy teraz povedať...
ono bol rozkaz - vyvoziť
"TO MODRÁČEK"
" Rozebral jsem ho a motor jsem dal na bazoš . Měl spojku to se ovládalo kolenem . "
tam ich bolo hafo, takych motorov zo spojkou, aj na koleno, aj na šlapku....
ono bol rozkaz - vyvoziť
"TO MODRÁČEK"
" Rozebral jsem ho a motor jsem dal na bazoš . Měl spojku to se ovládalo kolenem . "
tam ich bolo hafo, takych motorov zo spojkou, aj na koleno, aj na šlapku....