Politika, neshody, atd. VI

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
fikejz

Re: Politika, neshody, atd. VI

#12706 Nový příspěvek od fikejz »

Metafora je zvolena celkem výstižně. A ano, ty mezi nimi nejsi. Na to jsou kadeti jinačí.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

ITS

#12707 Nový příspěvek od ITS »

Fizz píše: úte pro 10, 2024 10:24 am Přesně tak. Děda mění kotel. Vzpomínal. Jak všichni zatopili a bylo najednou venku husto. Jak bylo ráno když se startovaly autobusy, atd...
Prosím nezaměňovat ochranu životního prostředí s akcí gryndýl.
Další takovou obezličkou je nazývat odpůrce gryndýlu jako popírače oteplování.
Je to docela tvrdá demagogie.

zetör

#12708 Nový příspěvek od zetör »

A co to teda je jiného?Odkud ty moudra čerpáš?

Fizz

#12709 Nový příspěvek od Fizz »

počkej to jsem nerekl....

gryndyl ma podobnou souvislost s ekologii jako ve stredoveku kláštery naboženství a slušné chování...

prostě extrem ma vliv na pruměr....

v kombinaci s bykrokratickým skluzem a skostnatělostí je z toho otravná věc, (což obecně ekologie je), přemýšlet o dopadech toho co kam vyhodím, vypustím spálím atd... možná to trochu souvisí s tím kolik lidi neresi co bude zitra nebo co se deje za plotem, nevnimaji sirsi souvislosti místní ani časové...

měl jsem tu čest být u likvidace ruznych provozu, chemikalie vsemozné, rtuť, kyanidy, atd... kolikrát byla katastrofa oddelena od reality pouze starym kyblem od barvy... i domy kde to nebylo lepsi.

je to moc? bezesporu, bylo nutny s tim neco delat? jasne. nabalilo se na to spousta kravin jako na vsecho ostani kde chce kdejaky urednik a hnup prokazat duvod sve existence?

nemam ale pocit ze by to omezovalo moji svobodu, ta totiz konci kde zacina svodoba druhyho, a fakt mě sere když soused palil bordel nebo si z pozemku delal smetak, a nepovazuju za omezovani sve svobody pokud se paleni bordelu a jeho hromadění postavi mimo zakon.

už jsem se bordelu po takovych ubližených nauklizel dost, jednoduše to nahazeli za plot nebo to vyvezli na muj pozemek...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

chobotek

#12710 Nový příspěvek od chobotek »

zetör píše: úte pro 10, 2024 9:21 am Chobotek dosaď si průměrnej plat a vyjde ti cca dvacet hrubého a to jsem ještě hodně optimistickej.Pokud bych bral ten medián z června 2024 65000 Rublů co sem dával odkaz Jean,tak je to ještě větší bída.
A proč to přepočítáváš? Průměrný plat v rublech znáš, ceny v obchodech v rublech znáš, takže můžeš spočítat, jakou část příjmu dělá průměrný koš. Všechno zde uvedené a tebou schválené zdroje. A to vychází přinejhorším stejně jako u nás. Přepočet na koruny nemá na ruského člověka žádný vliv, tak proč jej sem stále dokola taháš?
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

zetör

#12711 Nový příspěvek od zetör »

Co sem tahám.Tady je inzerátův první flame,kterým to tu rozjel a já to sem tahám a od kurzu se odvíjí i import.

Jeho příspěvek.

Vychází tam na naše nějakých 30Kč, za kus jenže je to půl kila, takže naše kostka tam vyjde na 15 - 16Kč, no nekup to v tý Putinový drahotě

Navíc tam máslem nazývají všechno i margarin a ne jako u nás.

https://medium.seznam.cz/clanek/roman-m ... orun-97714

A Green deal není jenom to špatný jako zákaz spalovacích motorů a to dobrý z něho jenom blbá ochrana přírody.Myslel jsem,že tady je většina zemědělců,kterých se to týká a něco o tom vědí.

chobotek

#12712 Nový příspěvek od chobotek »

Nemám pocit, že by se jen-inzerát snažil o flame. Ten odkazovaný článek se opět snaží o nějaký přepočet na naši měnu. Znovu: proč? Ruským důchodcům je takový přepočet zcela jedno. A ten obchod, který uváděl jen-inzerát prodává půl kila másla za 130 rublů [*]. Proč je potřeba odkazovat na články v českých médiích, když máš přístup ke zdrojovým informacím, takže není třeba, aby ti je někdo předžvýkával. Je to zbytečně komplikované, leda bys pro náš chtěl tu černou práci udělat a ověřit zdroje, ze kterých pan Máca čerpá. To je fér, ne? Vyžaduješ to samé, abychom nepodléhali propagandě.

[*] https://svetofornadom.ru/catalog/moloch ... iv_spredy/

Joe66

#12713 Nový příspěvek od Joe66 »

Zbytocne tu ista skupina ludi stale omiela dookola ako ti zaostali ruski muzici nemaju zachody ,ci maslo a podobne somariny . :typek: Rusaci si v poslednom case polepsili + vela prachov sa tlaci do infrastruktury a je pravda,ze aj v rusku niektore veci podrazili ale to je vsade na svete. A ako v rusku tak aj inde na svete maju ludia bezne problemy . Rusaci maju ku svojim prijmom lacnejsie byvanie,pohonne hmoty ci potraviny a sluzby ked to clovek porovna s napriklad europou. Ale maju napriklad problemy s vykurovanim .Kedze rusko je rozlahla krajina. Tak sa neda tak nakompletku splynofikovat. A to ich serie ,ze musia topit uhlim alebo drevom-to zdrazilo Lebo su svetova velmom co predava plyn inym krajinam za babku-azia .A rozculuju sa ,ze ten plyn + uhlie a drrevo tiez isli hore+ ,ze v kazdom regione su ceny ine . Ze pre nich bezne problemy . A kto tu pise neake blbosti o zachodoch nech si pozrie na youtube kopec rusov tam dava videa-ma svoje blogy kde natacaju veci zo svojich zivotov+ to komentuju. A je aj kopec ludi -slovakov ci cechov co ziju v rusku a ukazuju kolko stoji bezne chlieb ci benzin alebo kolko platia inkaso a podobne. Ze bezne problemy . Podobne ako ked sa amici stazuju na zdrazovanie elektriny na vykurovanie ci zvysenie ceny chleba :) Aspon na nieco su tie platformy ako youtube ci facebook alebo instagram . Sa mi minule lubilo ako sa ukrajinec stazoval,ze isiel do volkswagenu na slovensko robit . A po vyplate priblizne 1000eur+ odpocitanie nakladov na byvanie a stravu nadaval,ze za take prachy mohol ist rovno do ruska -lebo teraz by uz aj tam take dostal.Ale naklady na byvanie a stravu by mal mensie. Si myslel,ze u nas je druhe nemecko ci ako ? :D Vcera v telke,ze zamestnanci koncernu v nemcku strajkovali :jazyk: Ze ani v nemecku uz to nie je ono :jazyk:

zetör

#12714 Nový příspěvek od zetör »

Chobotek nezajímá hm,tak proč se v tom furt rejpeš.Mě zajímají jiný podstatný věci než cena másla,u tebe je to středobod bytí a ukazatel životní úrovně.Chtěl bych mít tak jednoduchý starosti a tak jednoduchý život.

fikejz

#12715 Nový příspěvek od fikejz »

Joe, ale my se teď budeme už mít jen sqěle. Alespoň to tvrdí naši představitelé, například nový ministr obchodu. Po podpisu dohody o bezcelním obchodu s jihoamerickými státy k nám budou dováženy levné potraviny. Sice u nich nikdo ani náznakem nehlídá kvalitu, nepoužívání pesticidů,insekticidů, antibiotik a další chemie, a stejně tak tomu je s ekologickým přístupem při pěstování a chovu, tak jako se to vše hlídá tady, ale zato budou levně nakoupeny.
No a my tam prý budeme na oplátku vyvážet auta. Sice jim Číňan na jaře otevře obrovskou automobilku BYD a taky tam nemálo automobilek už je, ale ta vidina ... ;-)

Ten poturčenec se nějak zasekl. Opět :vysmech:
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

chobotek

#12716 Nový příspěvek od chobotek »

zetör, rejpu se v tom, protože tebou odkazované články jsou v přímém rozporu s ruskými zdroji. Tak mě zajímalo, jestli mě ten rozpor nějak vysvětlíš. Jinak je mi samozřejmě líto, že máš život složitý, ale není v mé moci, ti jej zjednodušit. Budeš se muset snažit sám.

zetör

#12717 Nový příspěvek od zetör »

Jakej rozpor.Rozporuju někde něco😂😂Jak pokažená gramodeska😂😂 V čem ten článek není pravda.Máš tam i odkazy a řešil jsem máslo=margarín v rusku.Cena je mi buřt tobě ne.

Fikejz zase si to odhalil😂😂😂

vitex

#12718 Nový příspěvek od vitex »

jen-inzerat píše: pon pro 09, 2024 10:20 pm
vitex píše: pon pro 09, 2024 10:05 pm Jen by mě zajímalo,proč zde žije a pracuje zlý rus Anton Bocharov?
A fakt je zlý? Tak třeba proto, že nesouhlasí s tamním režimem - stát se může - nebo třeba mu tam ublížili. Má tu třeba nějaké vazby, líbí se mu v naší kotlince, naše holky chutná mu naše pivo přímo z tanku, atd. A proč ne? Vždyť je to snad historicky tradice, kdepak že to bolševici vyloučili ze svých řad menševiky, atd. ..., historické vazby prostě.
Ale takových lidí je na obou stranách současné " železné opony" povícero. Nékomu se líbí tam, někomu jinde, tak proč proti tomuhle štvát nebo to, dokonce, snad kriminalizovat? Rusko tyhlety našince oficiálně prezidentským dekretem pozvalo, no a naše demokratická vláda ... no darmo psát
Na to nemusíš reagovat,protože vím,že máš rozum a přehled.Bylo to určeno někomu jinému.

chobotek

#12719 Nový příspěvek od chobotek »

zetör, v tom článku není jediný odkaz. A otázka nestojí v čem ten článek není pravda, ale co tam pravda je. Tys uvedl článek, sypeš k tomu hýkající smajlíky a rozpory okázale ignoruješ. Dokazuje ten, co něco tvrdí, tak to neházej na mě.

Ta kauza ruské máslo je naprosto dokonalá. Пятёрочка je nejdražší obchod, nikde jinde to máslo není dražší: https://5ka.ru/product/3698785/maslo-sl ... --bzmzh-g/ Už ho zdražili na 256 rublů. Jinde je za 156 rublů: https://megamarket.ru/catalog/details/s ... 05/otzyvy/
Ale co, sto rublů tam, sto sem. Kolik je to procent?

jen-inzerat

#12720 Nový příspěvek od jen-inzerat »

zetör píše: úte pro 10, 2024 5:27 pm Jakej rozpor.Rozporuju někde něco😂😂Jak pokažená gramodeska😂😂 V čem ten článek není pravda.Máš tam i odkazy a řešil jsem máslo=margarín v rusku.Cena je mi buřt tobě ne.

Fikejz zase si to odhalil😂😂😂
Máslo=margarín v dnešním Rusku? Cože? Margarín jim tam samozřejmě prodávají také, jenže za trochu jiné ceny než máslo. Evidentně nevíš, že si tam zachovali z časů minulých i jejich státní normy na potraviny, obdoba našich bývalých ČSN ( což bylo jedno z prvních, co nám tu po převratu honem zrušili). Píšu o SOUČASNÉM Rusku, ne o Rusku před 25 lety. Ty jejich normy jsou ГОСТ a všimni si, že je na potravinách mají uvedené - musí. No a ty takto označené potraviny musí ty normy splňovat, bez pardonu. Aby tam nemohli výrobci dělat to, co u nás třeba a nejen Agrofert, třeba nacpat místo masa do salámu mouku a dochucovadla a mleté kůže a tak.
A kromě státních norem na potraviny si tam zachovali i mj. i třeba trestanecké kolonie ( tady se tomu říka gulagy). A v těch si znovu, už za Putina, samozřejmě nedemokraticky, zavedli i pracovní povinnost. A ty kolonie mají mj. i pro zaopatření podnikatelů, kteří by si chtěli nahrabat na potravinách u nich nezákonným, u nás přirozeně demokratickým způsobem. Tohle byl třeba jeden z důvodů, proč tamodtud začli utíkat, když jim tam Putin začal zavádět pořádky a ječeli při tom, že se tam nedá svobodně podnikat. Ale to sis v tvých oblíbených masmédiích určitě přečetl taky.
Předpokládám, že kdybys ty v Rusku vyráběl máslo, tak by sis hodně rozmyslel, pajcovat ho margarínem a nabízet jako máslo ГОСТ.

Odpovědět

Zpět na „Putyka“