Zplynovací kotel

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Joe66

Re: Zplynovací kotel

#1351 Nový příspěvek od Joe66 »

Na youtube je viac videi ohladom cistenia blaze komfort ci praktik alebo ineho typu. Ale drobnych prktotin je v tom dost :jazyk: napriklad
v tomto https://youtu.be/QOxsSqgrovs Tie elka na tom ziaruvzdornom betone vymeslel asi nepricetny clovek :D

Čárls

#1352 Nový příspěvek od Čárls »

Boleslav je ale těžkej já když se dělala rekonstrukce kuchyně koupil Stihl SE 62 a neptun šel tenkrát pryč už nebyl plně funkční a měli jsme ho cirka 20 let už se mi ho nechtělo opravovat a vrážet do něj penize stihlacký o polovinu lehčí a větší výkon možnost i foukání to se pak čistí radiatory když máš druho hadici zapneš vysavač z vrchu foukáš spodem odsáváš a deskový koráda jso vyčištěný nahned 8)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

fikejz

#1353 Nový příspěvek od fikejz »

Koupil jsem si na popel vysavač Karcher. Předtím jsem měl kdysi na zkoušku nějaký noname a ten mě moc neuchvátil. Tak jsem pak kolik roků odolával až nakonec jsem koupil "něco lepšího". A ono to fakt bylo znát. Po každém vysávání ho venku vypucuju a vyfoukám vzduchem, hlavně filtr a je to znát. Letos asi po zimě koupím nový ten hlavní filtr.
Jinak jsem dnes při čištění kouknul na hodinky a od příchodu do kotelny, přes vybrání spodku komína, po kompletní vyčištění kotle včetně vyndání bočních šamotů a toho skleněného průzoru rovná půlhodina.
Obrázek
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

RoKur

#1354 Nový příspěvek od RoKur »

Čištění kotle Attack je asi o něčem jinem. Slováci to vymakali. To mě Blaze docela zklamalo. Já mám vyčištěno za necelých10 minut a to prosívám popel, aby jsem oddělil dřevěné uhlí, které používám při zátopu. Jinak by to bylo do 5 minut. Provádím před každým třetím zátopem. Ještě stále topím pouze 2x týdně.
Čištění začíná v čase 2:08 https://www.youtube.com/watch?v=zVv8SGLExyQ
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Čárls

#1355 Nový příspěvek od Čárls »

Fikejz Ten hlavní filtr je papírovej nebo třeba z materialu jak na Ms 261 Pokud není takovej ten pakundeklový nechá se vyprat Jinak na tý mrše co jsem tenkrát koupil jsem navlíkal sáček do vysavače .neb jinak byl okamžitě zasratý a už to netáhlo proto šel z domu Jinak když beru vysavač na kamna tak vybraný popel a až druhý den po vyhasnutí Nejni větší srandy než když ti chytne pytlík ve vysavači :smich: Takle přišel kamarád ve městě o vysavač Když to vyprávěl mohli sme se smíchy potrhat No on to je městkej kluk co si poprvý koupil kamna Je už to řada let akorád sem si na to vzpomněl Tenkrát přišel do práce a hrozně nám nadával že tak blbý napady máme že vzal taky vysavač a vysál popel :smich: :smich: Nás by to ani nenapadlo vysávat žhavý popel 8)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ITS

#1356 Nový příspěvek od ITS »

Kolegové mně dobře doplnili příspěvek.

Joe našel správné video o kachličko- elkovém šílenství.

Rokur chválí Atack - žárová komora v půlkruhu a tvarová lopata je totéž, co na Atmosu miluji. Rokurovi ještě chybí info, jak čistit za tím šamotem. Myslím, že podobně jako u Atmose. U mého to teda nejde díky nesouladu velikosti dvířek a šamotu.

Vysavač na popel v originálu, jak se prodává, je hlavně řešen pro zbytky žhavých uhlíků. Jinak lze studený popel vysát čímkoliv a pokud nechcete řešit nějaké foukání filtrů po vysávání, pak musí mít vysavač pneumatický oklep. Automatický, nebo na doma ruční oklep. Můj Nilfisk je jako sací bagr https://www.nilfisk-eshop.cz/vysavace-k ... -21-01-pc/. Filtr foukám jednou ročně, když jej přicpu něčím vláknitým, nebo suchým listím.

Ještě doplním - všiml jsem si, že ten vysavač Stihl sE62 je totéž, co mám já. Jen je značkově Stihlově dražší.

padesátka

#1357 Nový příspěvek od padesátka »

Zdravím objednal jsem si nový kotel Atmos DC15 GS na dřevo menší kotel jsem bohužel nesehnal máte ho někdo v provozu? Mám kotel uprostřed baráku tak-že je problém s prostorem akumulačka vůbec nepřichází v úvahu-nejvíc mě zajímá regulovatelnost potřebuju 60-80st. Teď topím v ATOMA 20 a s tím nemám problém s regulací i když je pro náš baráček předimenzovaný snese i vlhčí dřevo a nedehtuje komín tedy starý dvoják 15x15cm ten mám v plánu vyfrézovat do 150 nerezu. Díky

Joe66

#1358 Nový příspěvek od Joe66 »

Horsie cistenie je na splynovaku od rojka .Tam dozadu je pristup ako ku peniazom :jazyk: :vysmech: Musim pohladat video + niekde som estevidel video z ich fabriky kde skladaju ten rojek neaky servisak tam daval prehliadku celou prevadzkou .Skusim pohladat

Joe66

#1359 Nový příspěvek od Joe66 »

Ze ako sa vyraba Rojek https://youtu.be/XgiZTFC85sE Treba pozriet aj druhu cast :)

RoKur

#1360 Nový příspěvek od RoKur »

Ahoj ITS, za tím šamotem se to čístí těmi bočními dvířky. Tu lopatu na popel nemám. Prach z popela vybírám lopatkou a potom dočista vymetu smetákem.
Ještě se to jednou za rok čistí nad výměníkem, kdy se jednoduše oddělá horní izolační kryt a pomocí dvou křídlových matek se oddělá kryt nad výměníkem. Tam už je jenom prach, který se smete do tulburátorů a dole se zase vybere. Po celou dobu čištění i prosívání popela ve spalovací komoře mám zapnutý odtahový ventilátor, který všechen zvířený prach a popel vytáhne do komína.
Když čistím ten prostor nad výměníkem, tak zároveň vyčistím ventilátor a potrubí do komína. Ten ventilátor jde jednoduše sundat odšroubováním čtyřech matek. Z toho ventilátoru a kolen venku vysypu usazený prach a profoukám kompresorem.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

eli

#1361 Nový příspěvek od eli »

padesátka píše: ned pro 01, 2024 11:16 am Zdravím objednal jsem si nový kotel Atmos DC15 GS na dřevo menší kotel jsem bohužel nesehnal máte ho někdo v provozu? Mám kotel uprostřed baráku tak-že je problém s prostorem akumulačka vůbec nepřichází v úvahu-nejvíc mě zajímá regulovatelnost potřebuju 60-80st. Teď topím v ATOMA 20 a s tím nemám problém s regulací i když je pro náš baráček předimenzovaný snese i vlhčí dřevo a nedehtuje komín tedy starý dvoják 15x15cm ten mám v plánu vyfrézovat do 150 nerezu. Díky
Atmos musí mít nějakou provozní teplotu aby dobře hořel a nedehtoval. Nejlépe přes 80C. Voda do topení se tady nereguluje snížením teploty kotle, ale směšovacím ventilem za kotlem.

ITS

#1362 Nový příspěvek od ITS »

Bez akumulačky to bude jako za starých časů. Dušení kotle asi bez ladomatu ?? Si to nedovedu představit.
Já mám aku o dva sklepy vedle. Vůbec nemusí být u kotle. Kotel je také 15 kW a těch 750 litrů natopím za necelé čtyři hodiny, kdy kotel hučí naplno.

eli

#1363 Nový příspěvek od eli »

Pokud se výkon kotle moc nepředimenzuje, tak jej lze v pohodě bez aku. Sám tak topím bezmála 30 let. I Atmos umí regulovat svůj výkon do zhruba 50% bez negativního dehtu a podobně. Jen se mu nesmí dovolit, aby mu klesla provozní teplota. Proto musí mít ale podmínky, hlídání teploty zpátečky a regulaci odběru tepla, zajišťující neustálou a nepřerušovanou stabilní cirkulaci vody jak samotným kotlem, tak okruhem topení. Funuje dobře i samotížně. Nejlépe tomu vyhovuje obyčejný 4cv.

chobotek

#1364 Nový příspěvek od chobotek »

V těchto případech montuji samočinnou mísící armaturu. Montážní návod uvádí nejmenší výšku nad kotlem. Pozor ovšem na umístění příliš vysoko (zde 3,2m), při zátopu příliš brzy po odstávce snadno dochází k tomu, že se okruh za armaturou roztočí obráceným směrem. Měl jsem na to vyvinutou theorii (při pohledu dovnitř to napadne asi každého), na kterou mi pracovník technického oddělení řekl „no asi jo”. Z praktického pohledu už bych ji nikdy neumisťoval výše než 0,5-1m nad minimální výšku.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

padesátka

#1365 Nový příspěvek od padesátka »

Díky za rady--kotel určitě bude připojovat topenář že musí být u kotle nějaká regulace(ventil) je mně jasný ale akum. fakt nemám kam dát a přistavovat kotelnu nebo sklep určitě nechci. Jen lituju topenáře který mi kývne na zapojení--když jsem viděl u kamaráda zapojení atmose 20 tech trubek to není jako mám teď dvě trubky :tyty: nemám ani čerpadlo a nějaký ventil už vůbec ne samozřejmě samotíž etáží. Sklep nemáme z důvodu spodní vody když je sucho 1m a při deštích jak se říká na rýč-kecám máme 120cm do hloubky a je v něm stále 10-30cm vody při deštích musíme pumpovat každý den. :vysmech:

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“