Kubota KJ11

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
fikejz

Re: Kubota KJ11

#736 Nový příspěvek od fikejz »

Jedna část hřídele je součást úhlové převodovky a ta druhá je k řemenicím dolů na válec? Takže by asi bylo docela náročné / drahé udělat to z jednoho kusu? V takovém případě a hlavně, když to klínové řemeny "ohýbají", bych to řešil pružnou spojkou, ať už hardy, nebo silonovou podobně jako mezi elektromotorem a vodním čerpadlem. Jo a ten pomocný ložiskový domeček, jestli má plnit stabilizační funkci proti ohýbání od řemenů by měl být na tvrdo. A samozřejmě usazený přesně v ose obou krajních ložisek hřídele.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

pietrobs

#737 Nový příspěvek od pietrobs »

No ja ked vidim tieto patalie so starkom tak som maximalne rad ze som kupil to ino..aj ta prevodovka na nom je o kus inde..a to nehovorin o robustnom rotore s kladivami...voci nemu vypada rotor starku ako hrackarsky..ked to zapojim tak dam sem aj nejake fotky na porovnanie s cinou. :)

oco13

#738 Nový příspěvek od oco13 »

Pietro, ja keď ťa čítam tak ma vždy niečo strašné napadne, :typek: ale neber to v zlom. :friends: Mám doma čínu lacnejšiu ako Stark, zhoreli mi pár krát remene ale kosi.

Lenže potom prišiel domov Kubo a čína mu bola priťažká. Prelistoval som Bazoš kukol do peňaženky a :'( - na toto nemám. Takže som sa musel zavrieť do dielne a upliesť doslova z hovna bič.
Obrázek
mulčer s pracovným záberom 130cm ako žacie ustrojenstvo sú použité hranaté reťaze Obrázek ,
a porovnanie hranatej lesackej reťaze s bežnou reťazou podobneho rozmeru Obrázek
musel som ísť až k tretím susedom na vyskúšanie a ono to funguje.
Pointa je v tom že moje naklady vratane kardanu a volnobežky sú cca 300 eur. :shock: To je umenie urobiť z ničoho niečo. 8)

vfisch2202
Kontaktovat uživatele:

#739 Nový příspěvek od vfisch2202 »

Jedna část hřídele je součást úhlové převodovky a ta druhá je k řemenicím dolů na válec? Áno je to presne tak.

Takže by asi bylo docela náročné / drahé udělat to z jednoho kusu? To by bolo asi fest drahé, a ani nemám to komu dať urobiť.

V takovém případě a hlavně, když to klínové řemeny "ohýbají", bych to řešil pružnou spojkou, ať už hardy, nebo silonovou podobně jako mezi elektromotorem a vodním čerpadlem. No tá silonová spojka je trojuholníkového tvaru ? Na nete to neviem nájsť. :-/

fikejz

#740 Nový příspěvek od fikejz »

Trojúhelníkové silonové spojky třeba tady: https://www.signapumpy.cz/cs/190-spojky
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

oco13

#741 Nový příspěvek od oco13 »

Vilo ale bacha ta silonová spojka potrebuje pevné ukotvenie motora aj čerpadla, kdežto "hardy" ako bola na žiguláku nepotrebuje druhú stranu pevnú. Toto by som pri tvojej konštrukcii bral do úvaky.
Inak priznám sa, že som ten moj mulčovač ešte ani nemal odkrytovaný , tak neviem ako mám spojenú prevodovku a náhon.
Ten čo som robil ja som dal prevodovku ešte zvlašť do ložiskového domca, pre istotu ak to bude dostávať rany od bordelu ktorý s tým plánujem kosiť. 8)

vfisch2202
Kontaktovat uživatele:

#742 Nový příspěvek od vfisch2202 »

Odmerám priemer hriadeľa z uhlovej prevodovky a zistím, či taký priemer sa vyrába. A potrebujem to nadimenzovať na prenos výkonu cca 10 HP.

fikejz

#743 Nový příspěvek od fikejz »

Deset koníků je něco přes 3kW, to není žádný problém.

oco13

#744 Nový příspěvek od oco13 »

fikejz píše: pát lis 15, 2024 7:41 pm Deset koníků je něco přes 3kW, to není žádný problém.
Asi ti trocha ušla kaukulačka lebo ujo gugl tvrdí že je to 7.4Kw
https://www.prepocet.cz/vykon/ :-/

vfisch2202
Kontaktovat uživatele:

#745 Nový příspěvek od vfisch2202 »

oco13 píše: pát lis 15, 2024 7:49 pm
fikejz píše: pát lis 15, 2024 7:41 pm Deset koníků je něco přes 3kW, to není žádný problém.
Asi ti trocha ušla kaukulačka lebo ujo gugl tvrdí že je to 7.4Kw
https://www.prepocet.cz/vykon/ :-/
Mne to povedala kalkulačka 8) :friends: , že 7,4 kW a to je už asi dosť na silónový trouholník. Možno sa robia aj také veľké. Drobnú nesúososť by to mohlo tolerovať. Dávno som videl keď menil môj otec (nie oco) el. motor na domácej vodárničke, že ten trojuholník bol trochu vymačkaný, ale fungoval ďalej roky aj po výmene el.motora. Klasická hardy sp. my tam asi nevlezie.

oco13

#746 Nový příspěvek od oco13 »

Vilko moj , ja ti to poviem takto po strojarsky :smich: :smich: aj ked som elektrikar a sedliak (duševne)
Táto sranda sa volá reťazová spojka Obrázek a ja s ňou aktualne prenášam 60Hp na Kubovi Obrázek aby som neklamal má to priemer pod 7cm. a dá sa to kúpiť napríklad na powerbelt.sk dovolí to dosť značnú nesúosovosť aj výkyv a neuveritelné :shock: ja som to už dva krát nahadzoval po ležiačky pod traktorom v tom minimalnom priestore a dalo sa . Za mňa 8) 8)

Ešte link https://powerbelt.sk/hriadelove-spojky-retazove-p1357 ale oplatí sa to prelistovať celé. :typek:

pietrobs

#747 Nový příspěvek od pietrobs »

Oco mna tiez napadaju kadejake ,,koniny"ked vidim tvoje vytvory...ale neber to v zlom...praveze mam rad takych ktory vedia co to zmajstrovat doma ..povazujem takych ludi za sikovnych...ja by som tiez co to porobil doma na traktor...napadov je habadej ale casovo mi to akosi nevychadza.Z cinskym naradim za traktor som ja nadobro skoncil...a zbavil sa ho konecne..dokonca som predal aj cinsky obracak...miesto neho som kupil agrobon slovensky.vlecku som si vyrobil sam..a teraz pracujem na stiepacke..ale robit mulcovac..na to nemam jednak cas a jednak by vysledok nemusel byt uspokojivy.Taketo veci zase preferujem origo tovarenske otestovane,vyskusane dlhorocnym pouzivanim a praxou.

fikejz

#748 Nový příspěvek od fikejz »

Houby ušla kalkulačka. Otočil jsem poměr :pohlavek: Místo cca o třetinu méně, jsem nechal cca třetinu :pohlavek: Omlouvám se za chybný údaj a děkuji za opravení! :red:

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“