Kubota KJ11
Moderátor: DYK
Re: Kubota KJ11
A taký pekný kufrík na náradie to bol...škoda ho... ale stáva sa
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten kufrík na náradie.... u nás sa mu slangovo hovorí "sersan lada" je plechová tak som ju vyrovnal. Uchytenie tretieho bodu som dal do medzikusu lebo mám krátku nastavovaciu šrubu. Myslím, že sa pretína predĺžená-pomyselné os za prednou nápravou, pri zahĺbení pluhu. Tak to má byť pri náhone 4x4 ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Vilo nahodou to mas uplne super poorane.Ja som rad ked sa mi to takto podari.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky Pietrobs.
Mulčer iNO si skúšal ?
Mulčer iNO si skúšal ?
Si predstav ze este som ho neskusal...mam tolko prace v robote ze nestiham nic..snad uz tento tyzden sa mi podari ho konecne zapojit ..
-
- Kontaktovat uživatele:
Aj chováš? alebo spracúvaš nakúpené mäso?
-
- Kontaktovat uživatele:
pekne , vedieť vyúdiť rybu to už je vyšší level
Vilo...nazdarek...predstav si ze som este stale nemulcoval..prave dokoncujem jesenne orby..a zacinam mat pocit ze tu u nas je po jesennej orbe nejaka zhanka!...nakolko uz oriem 23 zahradu!..proste mam tu jedine ja takuto kategoriu malotraktoru a pluhu.Uz aby som mal ten yanmar s kurenim...na cabrio kubotu je u mna uz hodne zima..ale slubujem uz konecne hadam cez vikend vyskusam aj novy mulcovac...
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Vilo. Ak by si to chcel opraviť, tak ma napadajú len dve možnosti:
1. novú drážku do tej "trubky". Myslím si, že tá trubka bude na tej prevodovke napresno, tak bude si aj fuška stiahnuť ju dolu, keď vidím tú hrdzu. Tel ložiskový domec je ak dobre vidím na gume. Domnievam sa, že si ti vo výrobe uľahčili a na rôzne šírky mulčovačov menia len tie trubky.
2. Navrhujem odmerať vnútorný priemer tej trubky a porovnať ho s priemerom hriadele, kde je to pero. Je to celé hrdzavé. Asi ten priemer trubky a priemer hriadele s perom nebude TIP TOP. ==> Vybrať hriadeľ s perom (ak je ovalita, alebo poškodenie) a stočiť na priemer (minimálne ubrať) a tú spojovaciu trubku vyrobiť novú.
Na týchto drahších to už dali do jednej trubky až po remenice. https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aamal ... g?662a3423
Takéto prerobenie by bolo asi zložité a finančne náročnejšie.
1. novú drážku do tej "trubky". Myslím si, že tá trubka bude na tej prevodovke napresno, tak bude si aj fuška stiahnuť ju dolu, keď vidím tú hrdzu. Tel ložiskový domec je ak dobre vidím na gume. Domnievam sa, že si ti vo výrobe uľahčili a na rôzne šírky mulčovačov menia len tie trubky.
2. Navrhujem odmerať vnútorný priemer tej trubky a porovnať ho s priemerom hriadele, kde je to pero. Je to celé hrdzavé. Asi ten priemer trubky a priemer hriadele s perom nebude TIP TOP. ==> Vybrať hriadeľ s perom (ak je ovalita, alebo poškodenie) a stočiť na priemer (minimálne ubrať) a tú spojovaciu trubku vyrobiť novú.
Na týchto drahších to už dali do jednej trubky až po remenice. https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aamal ... g?662a3423
Takéto prerobenie by bolo asi zložité a finančne náročnejšie.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten ložiskový domec som ja doložil. Hneď od zaciatku som videl ako prišponovaná remenica "láme" hriadeľ v mieste uloženia do trubky. Drážka na hriadeli už je nová. Som uvažoval, že spojenie pero-drážka nahradím drážkovaným hriadeľom. Čo Vy na to ? Bude to fungovať ? Možno by bolo lepšie tam dať nejakú Hardy spojku, nech aj tlmý rázy.