co sa vam zleho dneska pritrafilo
Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo
No jde. Ty pole nejsou značené jako povinné a když se nepovede dohledat tu cílovou banku, tak se platba vrátí zpátky. Dlužím takto již mnoho let polskému státu 300 zlotých na pokutě za rychlost, předjíždění a ještě pár dalších věcí. Mám papírek, na kterém je IBAN a ta platba se několikrát vrátila, takže jsem to přestal řešit. Snaha byla
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Mne takto jeden pan chcel setrit peniaze a poslal mi univerzalu do packety bez dobierky. Prevod ma stal 15 euro
Ota, inak, toto smrdi peknym podvodom.
Ota, inak, toto smrdi peknym podvodom.
To je problém poslat složenku ? než řešit převod přes banku https://www.ceskaposta.cz/sluzby/plateb ... ukazka-z-a
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
No ono se to hlavně musí umět poslat do zahraničí, je to stejný jako s výběrem v zahraničí nebo někde při platbách kartou
Pěkně se dají banky obejít rostřednictvím WISE, mají i dobré kurzy na různé měny. Pošlou Vaše peníze ze svého lokálního účtu v jakékoliv zemi na účet příjemce, vy ekvivalent v korunách zaplatíte na jejich účet v Česku.
Na větší částky s ještě výhodnějšími kurzy a podmínkami se dá použít český Cyrrus či Easy Change.
Na větší částky s ještě výhodnějšími kurzy a podmínkami se dá použít český Cyrrus či Easy Change.
Kluci píšu to hned v začátku. Kupec si napsal jak to mám poslat. Že on to takhle chce. Jedinou blbost jsem udělal, že on napsal, že peníze poslal na učet. Pak mi psal, že to neproběhlo ale bylíček už byl podanej. No duvěřoval jsem mu. Komunikuje a dneska psal, že se pokusil poslat peníze znovu, jestli přišly. Když nepřijdou pošle to složenkou. On chtěl způsob co si napsal. Já bych to poslal bejval na dobírku. Jenže on nechtěl, že je to dražší. Já zase neposílám vubec zásilkovnou. Protože musím s balíčkem do města. Když je to přez poštu, mám to 300m. V ten den jsem posílal poštou dva balíky 16 kg rošty do kotle nějakému jinokrajci do Brna. Vše v pohodě. Jediné co se tam stalo, volal mi ten pán z toho Brna, že dorazil jen neden balík. Kouknul jsem na sledování zásilky a ten jeden balík šel od nás z pošty rovnou do Brna a ten druhej do třídícího centra Praha. Když jsem začal zkoumat proč, všimnul jsem si, že pošťačka napsala na podací lístek, tedy i do počítače váhu u jednoho balíku 16 kg a u druhého 1,6 kg. Skočila ji tam desetiná čárka. A ten balík ač měl 16 kg ale podle lejstra 1,6 kg jel přez Prahu. Ale i tak byl druhej den v Brně.
Tak snad to Oto dobře dopadne. Dobře je že ještě komunikuje
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Pokud komunikuje je dobře To dopadne
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Česká pošta má dceru která se jmenuje Balíkovna. Balíkovna má sběrná a výdejní místa mimo různých vietnamských večerek, papírnictví, železářství atd také na téměř všech poštách. Tady všude lze podat balík. Balík lze poslat na tyto sběrná místa, do alzaboxů nebo i přímo na adresu příjemce.
Balíkovna přesto že dcera České pošty je výrazně rychlejší a spolehlivá. Určitě lze odesílat i z Balíkovny v Nepoměřicích.
Asi to babizny na přepážkách (zaměstnankyně ČP) mají zakázáno nabízet.
Posílám takto ledacos, třeba obálka s dokumenty za kterou chce pošta 180Kč a jde to klidně týden Balíkovna za 39Kč a druhý den je to na místě.
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Bourači s poštou nemám sebemenší problém. Vím, že tam je balíkovna. Teď mají docela i nějakou akci. Posílal jsem myslím 1x s ní. Taky něco na inzerát. Nebo mi vozí pošťačka balíčky když objednávám z netu z balíkovny. Uplně nejhorší co je je ta zásilkovna. Vždycky nějaký problém. Nebo to trvá týden než to sem doštrachá. U pošty když dojde od obchodu že to předali k přepravě je to tu druhý den. Jednou jsem objednával tělísko na bojler z Ostravy. Povídám do telefonu prodejci, že jsem bez teplé vody jestli by to mohl poslat co nejrychleji. On že to pošle hned. Bylo to v 11 h co jsme spolu mluvili. Ráno druhý den v 9 tady pošťačka byla s balíčkem. Jak píšu v jiném vlákně tahle naše pošťačka mě vytáhne i z postele! Prostě jsem ji dal na mě telefon a ona volá. Nedávno jsem posílal poštou dvě skla na starou oktávii. Ty zadní. Zabalil jsem je a šel u nás na poštu. Povídám že balík do ruky. A jestli by to nešlo jako křehké. Pošťačka že u balíku do ruky to není. Ale můžu to poslat jako samostatnou zásilku. To prej nejde do třídícího centra a rovnou k zákazníkovi. Bylo to v pátek po obědě. Tak jo, pošleme to tak. Stálo to přez 200 Kč. Druhej den v 9h SMS, zásilka předána v Litoměřicích zákazníkovi. V sobotu! Kupec psal a byl velmi spokojený, sklo přišlo neporušené a v sobotu!
Tuhle jsem musel objednat přez zásilkovnu. Ten den od prodejce předáno přepravní společnosti. Přišla za 4 dny SMS vezeme vám zásilku. Předání mezi 14:05 a 16:05 hodinou. Byl jsem doma. V 16:05 dobrá seru na to jdu s hafanem na zahradu. Na zahradě slyším zatroubení. Aha to se asi dopravce opozdil. Letím dom k vratům a nic. Nikdo tu nebyl. Asi za několik minut přišla SMS nezastižen. Balíček vezeme na sběrné místo. Budeme vás informovat kam. Opět to bylo tělísko k bojleru. Tedy potřeba ho hned. V 16:55 přišla SMS vaše zásilka je v U. Janovicích na sběrném mistě. Kouknu na net a tam do 17H. Nic jedu tam zítra co už. Kouknu jak tam jsou. Druhej den jedu vyzvednout zásilku. Vylezu do patra na sběrné místo. Na dveřích cedulka ,,přijdu hned". Tak jsem si sjel zatím koupit do elektry nějaké věci k tomu bojleru na elektroinstalaci. Jdu nahoru do patra znovu. Ještě cedulka tam. Sjel jsem si k benzince pro naftu do kanistru a do barev pro ředidlo. Opět vylezu do patra a konečně otevřeno. Paní asi 10 min hledala balíček. Už že tam asi není. Znovu koukala na nějaký kod. Znovu přerovnala asi 50 balíků a našla ho. Hurá jel jsem dom.
Tuhle jsem musel objednat přez zásilkovnu. Ten den od prodejce předáno přepravní společnosti. Přišla za 4 dny SMS vezeme vám zásilku. Předání mezi 14:05 a 16:05 hodinou. Byl jsem doma. V 16:05 dobrá seru na to jdu s hafanem na zahradu. Na zahradě slyším zatroubení. Aha to se asi dopravce opozdil. Letím dom k vratům a nic. Nikdo tu nebyl. Asi za několik minut přišla SMS nezastižen. Balíček vezeme na sběrné místo. Budeme vás informovat kam. Opět to bylo tělísko k bojleru. Tedy potřeba ho hned. V 16:55 přišla SMS vaše zásilka je v U. Janovicích na sběrném mistě. Kouknu na net a tam do 17H. Nic jedu tam zítra co už. Kouknu jak tam jsou. Druhej den jedu vyzvednout zásilku. Vylezu do patra na sběrné místo. Na dveřích cedulka ,,přijdu hned". Tak jsem si sjel zatím koupit do elektry nějaké věci k tomu bojleru na elektroinstalaci. Jdu nahoru do patra znovu. Ještě cedulka tam. Sjel jsem si k benzince pro naftu do kanistru a do barev pro ředidlo. Opět vylezu do patra a konečně otevřeno. Paní asi 10 min hledala balíček. Už že tam asi není. Znovu koukala na nějaký kod. Znovu přerovnala asi 50 balíků a našla ho. Hurá jel jsem dom.
Já se zásilkovnou nemám problém, sběrný místo i box mám kousek, většinou si nechám posílat do boxu a zajdu si tam když mám cestu kolem časově jsou rychlý, i do druhého dne zvládají
malej traktorista v malým traktoru
Oto ako pisali predomnou bez ibanu sa to ani poslat do zahranicia neda z banky. Mal si mu poslat trn az ti pipnu prachy na ucte . Inak jedneho casu to fungovalo s tou csob,ze na Slovensku som vlozil a chcel online platbu a v Cechach hned na ceskom ucte v csob to piplo. Teraz uz az na druhy den ak to nie je platba v sobotu ci nedelu ak prevod stihnem do obeda .
No myslím si, že ten pán co jsem mu poslal ten trn je starší pán a s počítačem to asi neumí. Protože psal, že už to 3x poslal a vždy se to vrátilo. Myslím, že tam něco zadává špatně. Nebo neuplně. Já když mám takhle problém přizvu syna. On to zrychtuje hned. V pondělí jsem mordoval asi po 8 měsících datovou schránku potřeboval jsem na uřad něco poslat a byl jsem na tom stejně. Pro jistotu jsem na ten uřad zavolal a paní že, řekněte mi na vás telefon, kdyby něco zavolám.
Už jsem to sem psal několikrát, používám Datovku. Hodně užitečná aplikace, hlavně proto, že si pamatuje heslo a archivuje zprávy, takže po čtvrt roce nečumím jak puk, když nějakou hledám a ona už je nenávratně pryč.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Chobotku používám datovku 1x za rok. Nebo spíš ne datovku, ale identitu občana když posílám daňové přiznání. Tady tohle jsem posílal na okresní soud. Nějaké doplňující informace k dědictví po babiččině sestře. Bojuju s uřadem už víc než 2 roky. Bybičky sestra má pozemky s náma. Tedy ona např 1/4 a mi 1/2 a ona je ,,neindefikovatelný vlastník". V roce 2022 jsme podali ,,znovuotevření dědictví" aby se to stihlo, než to propadne státu. Ta tetina se narodila v r 1910. Poslední zmíňka o ní je v roce 1936 že byla u voleb. Od té doby je, byla nezvěstná. Docela jsem si s tím dal hodně práce. Všelijaké matriky, farní knihy, ministerstvo vnitra, uřad pro obyvatelstvo, kn, obecní uřady, atd. Jsem ve stadiu ,,prohlášení za mrtvou". Povídal jsem paní u soudu, že by té tetině bylo jen 114 roků. Musela by být vedená jako nejstarší obyvatel republiky. Jistě nežije. Nikdo neví kde a kdy skončila. Chtěli po mě datum umrtí. Nebo jestli se vdala, měla děti. No zatím v tom plavu. Na všechny doplňující udaje je 15 dní. Oni mají třeba 30 dní, nebo i 90 dní. Proto se to tak vleče.
Je škoda, nechat ty pozemky propadnout státu. Tak v tom kutím. A tou datovkou jsem to posílal, aby to bylo ofiko. Podruhé za tento rok jsem tu schránku navštívil. Nemám potřebu do ní chodit, nebo tam něco v ní kutit. Proto to v ní vůbec neumím.
Je škoda, nechat ty pozemky propadnout státu. Tak v tom kutím. A tou datovkou jsem to posílal, aby to bylo ofiko. Podruhé za tento rok jsem tu schránku navštívil. Nemám potřebu do ní chodit, nebo tam něco v ní kutit. Proto to v ní vůbec neumím.