Zplynovací kotel

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Tomas6

Re: Zplynovací kotel

#1186 Nový příspěvek od Tomas6 »

Míšánku je to otázka peněz a priorit. Někdo holt rád jezdí v mercedesu, Audi, rols royce a někomu stačí škodovka. Stejná debata by se dala vést na téma Zetor, John Deere, například. A jako dát za kotel 120 tis navíc.... To je dost slušný rozdíl na to, že je rozdíl jen v tom kolik času člověk stráví v kotelně. Nebo v čem je podle tebe ten blaze lepší, když všichni tvrdí že je to rols mezi kotly. Tedy kromě ceny. Neříkám že já bych osobně bral Atmos, jsou jiné kotle na trhu, ale žádný z nich nestojí tolik co ten blaze. Jestli mám správné informace, tak blaze harmony vyjde ve výkonu okolo 30kw snad 170 tis ne?
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Čárls

#1187 Nový příspěvek od Čárls »

radek píše: pát lis 01, 2024 4:23 pm jesště jsem na dnes při zatopu koukal.na malým okruhu je čerpadlo , trojcestný ventil 55 stupnu. Mě připadá, že to čerpadlo je blbě nastaveny. rozjede se na chvilku , když jsou nádrže vybitý na 30 sdtupnů, pak jede dokud kotel nenajede teplotu tak 60. pak vypne. jen jsem nenašel v menu kde ho nastavit, je tam jen teplota spinání.
Radku pošli obr jakto tam vypadá případně schema Klasika je že tam někde bude termostat a na něm nastavíš teplotu kdy kotel sepne přepne třícestný a zapíná čerpadlo Nevím jak to máš zapojený zda je jeden termostat na třícestný a jeden na čerpadlo a zda jsou oba nastavitelný S tím by se nechalo hejbat
Jinak jedině přivést vzduch aby kouř odcházel pryč z nasypný komory Ono dost za to muže třeba klapka co zavírá dusí kotel tak tam měl táta provrtanou dirku a dorazový šroubek takovou minimalní mezírku aby nepřetopil kotel On to jinak mertlík zavře uplně a pak prostě je kotel totalně udušenej jediný vzduch co tam jde je pak sekundární klapkama na boku a prostě šachta dechtuje Mluvím o starým dakonu Tady nevím jak je to udělaný :-/ Podívam se Manual je zdehttps://www.opop.cz/sites/default/files ... 3_21_0.pdf ale jak tomu zabránit sem nepřišel :(
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

RoKur

#1188 Nový příspěvek od RoKur »

Mě to dělalo, když jsem musel spálit rok proschlé dřevo. U tři roky proschlého to nedělá. 55 stupňů na zpátečce se mi zdá málo. Kotel je pak chladný a dehtuje.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

boleslav

#1189 Nový příspěvek od boleslav »

Tomas6 já jsem dal za Blaze natural plus 25 ) 102 tisíc i s dopravou nebylo to ,že bych to koupil bez roznyslu dlouho jsem hledal ,pátral co existuje mám kamaráda topenáře ,který mě už měnil dva kotle naposledy před 20lety VIADRUS 7 článků to bylo slávy to tě přežije říkal tenkrát stál 20 tisíc,spotřebu nikdo neřešil,že se hulí z komína také ne až přišel zákaz těchto kotlů a musel jsem to řešit to víš ,že mě nabízel ty nejlevnější varianty běž se podívat támhle k tomu tomu jsem montoval to a to tak ,že jsem něco viděl a mohu říci ,že lidi nejvíce se dívají na cenu a ta taky rozhoduje i ten kotel emisní tř.3,který se může používat stojí 60-70 tisíc nemá odtahový ventilátor a žádné vymoženosti a ,když jsem se ptal kamaráda který si ho koupil proč si ho pořídil tak ,že je nej levnější,že mu nevadí chodit často přikládat,že mu nevadí zatápět ,že už je v důchodě atd. a takových debat jsem zažil.Někdo si koupí auto za půl mega někdo jede na dovolenou na Mdagaskar tam byl známý 250 tisíc to stálo no a já si koupil kotel auto mám 20roků stary to neřeším zatím až na to přijde řada.

oco13

#1190 Nový příspěvek od oco13 »

boleslav píše: pát lis 01, 2024 8:05 pm až přišel zákaz těchto kotlů a musel jsem to řešit
Tento zákaz očakávam aj ja v tejto našej džamahírii, ale rozhodol som sa ho vyriešiť po svojom. Na stene oproti Dakonu visí plynový Protherm a čaká na svoj čas. Teda vlastne na kontrolu - pane čím to vy kúrite :smich: :smich: Ná pneumatikamy ty cct. :vztek: A ak to začnú kontrolovať dronmi tak ich budem v zaujme GDPR zostrelovať. :typek:

fikejz

#1191 Nový příspěvek od fikejz »

Brokovnicí, nebo prakem? ;-)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

oco13

#1192 Nový příspěvek od oco13 »

Mám zatial len vzduchovku :-/ , ale mám vnúčence čo by mohol byť super team zaškodníkov a kuša je idealna hračka pre predškolský vek :pohar:

fikejz

#1193 Nový příspěvek od fikejz »

8)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

oco13

#1194 Nový příspěvek od oco13 »

Ale vážne - Fiala a Babiš u vás sú mi na smiech, ale z niektorých vami prijatých zákonov mi cvaká riťka - mohol by to byť totiž precedens :'( :shock: Ovela radšej by som bol ak by ste si okopírovali naše F značky a podporili malých sedliakov 8) , ako z vymýšlania takýchto cctín. :pistol:
Len si predstav aplikaciu takéhoto zakona v niektorej našej romskej osade na východe Slovenska :tyty:

mastnacek

#1195 Nový příspěvek od mastnacek »

Mate nekdo blaze s horakem?

Joe66

#1196 Nový příspěvek od Joe66 »

Oco ale naco budes ukazovat plynovy kotlik na stene ked sa ti bude dymit z komina ? :vysmech: Uz som ti pisal davnejsie,ze je jednoduchsie potom si vytlacit na tlaciarni pekne samolepky -stitok kotla s lepsou triedou.Najlepsie neakej polskej ci este lepsie Ukrajinskej znacky co nedohlada ani pan bozko a prilepit to na ten dakon . :D

oco13

#1197 Nový příspěvek od oco13 »

Joe - myslíš že kontrola dojde po 22:00 ??? vtedy sa mi dymí z komína.
Ja Dakonom nekúrim ale montoval ho náš starký tak je to pamiatka. :smich: :rohy:

Míšánek

#1198 Nový příspěvek od Míšánek »

Tome, prostě v tom jak je vymyšlený a jak je v něm integrována ta regulace. Prostě se ten kotel naprosto hlídá sám a v "každém okamžiku" jede v naprosto ideálních podmínkách co největší efektivity a účinnosti. Bez jakéhokoliv zásahu obsluhy.
Dále již vestavěné ekvitermní řízení vytápění domu - žádné napevno nastavené teploty topné vody.
Díky integrovanému termostatu si hlídá svou vlastní teplotu aby se neničil.

Neznám zahraniční produkty, ale tady z těch našich je to fakt podle mě špička. Zatím nelituju ani jedné koruny. Ale taky s tím máme uděláno max do 10 zátopů, takže je to spíše prvotní nadšení jak to funguje :ano:

Tomas6

#1199 Nový příspěvek od Tomas6 »

A na kolik tě ten kotel vyšel? Jaký výkon? Blaze nemá nikde žádný ceník. :-/ Jako já nad ním taky uvažuju, ne že ne, všichni ho chválí do nebe, hlavně ten můj známý co je montuje, jenže ten něco plantal o 170 tis. Já potřebuju výkon aspoň 30kw. Jestli ne víc. Švagrovi teď dělali kotelnu a první varianta taky byl blaze, jenže naceněno na snad 250tis. S atmosem ho to vyšlo tuším něco kolem 130 tis. Je pravda že toho atmosa dodával někdo jiný, možná není tak nenažraný a nenadstřelil tu cenu tak vysoko.
Já to naštěstí řešit nemusím, mám kotel 3. třídy, akumulací, atd.
Mám úvahy že bych tu lokomotivu co mám v kotelně zkusil prodat dál, ikdyž to asi nebude jednoduché, protože kotel o výkonu 49kw chce málokdo a místo něj pořídil něco menšího, páč tak vysoký výkon moc nevyužiju. Valím to do akumulace, teď topím obden, když je už kosa musím topit každý den, ale stačí mi zatápět třeba v 5 hod odpoledne a poslední přiložení v 7 večer. Není to úplně ideální, páč ztráty když kotel chládne, nicméně topím vyloženě tím co bych stejně spálil na hromadě, tak mi to nijak nevadí.
Co se týče ekvitermu, u nás to nikdy nefungovalo dobře. Buď byla zima nebo horko, a to v každé místnosti jinak. Takže já pouštím do radiátorů vodu 62 stupňů a mám na radiátorech zónovou regulaci. Maximální spokojenost.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Čárls

#1200 Nový příspěvek od Čárls »

Hoši největší pruser u všeho tady toho je ten prostředník co montuje Já je možná i pochopím ale bylo by dobrý znát prodejní cenu s DPH za kolik by prodal výrobce
Jeden takový malý příklad co se mi už několikrát stalo a jelikož to bylo jak pro mně tak pro bytovku Cena výrobku na trhu běžně s DPH až poloviční než za kolik prodal ten živnostník
Ponorný čerpadlo i s kabelem cca 7500 nejnižší cena na netu U výrobce cca 9800 a ten co ho montoval napočítal 15 tisíc a ještě montáž To samý výměník ke kotli na teplou vodu nejnižší cena tenkrát cca 7500 prodejce 9000 a ten co mi ho montoval prodal za 13 tisíc + montáž
To je dnešní krutá realita pokud vám dodá živnostník nebo smluvní partner co vám montuje kotel či cokoliv jiného
Trošku mě tohle sere a většinou si drží svý ceny Záleží jak který je velký nenažranec Bohužel to nese trh a nedostatek řemeslníků Být větší konkurence vypadalo by to jinak
To vše jen na okraj :friends:
Za mne kouknout na net a poptat u vícero montážníků cenu kotle za kolik bude i s montáží Bohužel dotace na kotle kurví trh jak jen můžou
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“