Brambory
Re: Brambory
To ano aj ja by som mal vela zaujemcov o zemiaky ale maju smolu. Nech idu k tym co sa tym zivia. My este aj ameticanky zbierame rucne minimu postrekova ziadny herbicid a tak.
Ja som zlikvidoval Fiskars vidly
ja dnes vyoral zemiaky u sesternici. Úroda bola pekná a 2x viac vriec ako pred rokom. Len na jednom konci role bolo dosť veľa zemiakov poškodených. Vyhryzené diery, neviem či od hraboša alebo medvedika?! Pobehal som z kultivátorom a zasial jej horčicu na zelené hnojivo.
-
já sadím 150kg sadby, což je sklizeň přes tunu, cca půlku prodám a druhou půlku pro nás
příští rok už jen Anushku, nic jinýho nechci
jíme teĎ marabel, předpečený a vařit tak 13minut ani o minutu víc, rozpadá se to a trochu moučnatí
Anushka 20minut a paráda, nejlepší brambora
ale s ohledem na vývoj situace si myslím, že příští rok na prodej nic pěstovat nebudu, i když asi bych aj dostal 45kč/kg, ale život není jen o penězích a práci
příští rok už jen Anushku, nic jinýho nechci
jíme teĎ marabel, předpečený a vařit tak 13minut ani o minutu víc, rozpadá se to a trochu moučnatí
Anushka 20minut a paráda, nejlepší brambora
ale s ohledem na vývoj situace si myslím, že příští rok na prodej nic pěstovat nebudu, i když asi bych aj dostal 45kč/kg, ale život není jen o penězích a práci
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.
Nerikej a o cem teda je?
Na Belany asi nedám dopustit.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
-
soused mi vyprávěl o bramborách zn Berlin, tak to asi bude Belana
je plno značek a každá půda si žádá něco jiného, takže já jsem rád, že po mnoha letech pokusů jsem došel k závěru co u mně funguje dobře
je plno značek a každá půda si žádá něco jiného, takže já jsem rád, že po mnoha letech pokusů jsem došel k závěru co u mně funguje dobře
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.
-
Náhodně jsem teď čuměl na pár videí. Docela pěkné forychtuňky na vyorávání brambor. Je toho tam hafo. Ale tenhle kombajňík se mi líbí.
Hroudy jsem také že by vyorávač nefungoval.
Tak jsem připraven na zítra. Jedem na ně.
Je to pěkně navlhčený, tak to půjde snad dobře. Ještě že zapršelo, jinak by to byla sama hrouda. Jako kámen.
Je to pěkně navlhčený, tak to půjde snad dobře. Ještě že zapršelo, jinak by to byla sama hrouda. Jako kámen.
Jede traktor, je to Zetor 3011
Taky to dalo moc práce, aby to chodilo.
Než jsem to vyladil, mraky věci udělal.
Teď jedu na spolehlivost. Vždy se ale něco může posrat.
Než jsem to vyladil, mraky věci udělal.
Teď jedu na spolehlivost. Vždy se ale něco může posrat.
Jede traktor, je to Zetor 3011
Zemiaky pestované podľa Írou. Tak to dám do správneho tématu o zemiakoch. Dnes 2.11 som zasadil dva riadky zemiakov. Vraj takto sadia zemiaky v Írsku
https://urobsisam.zoznam.sk/zahrada/zel ... sku-metodu.
Skúšal som to mynulého roku na menšej ploche doma na záhrade. V jari pekne zišli, vňať bola pekná, len keď sme ich vykopali zo zeme tá boli zemiaky vyžreté hrabošmi. Také boli už 5.5.2024 tie na záhrade
A také na roli v 14.5. 2024 čo som sadil začiatkom apríla skoré zemiaky ktoré boli pre sadenim mesiac predkličene.
4.6 2024 na zahrade
a ten istý deň na roli
Tak som zvedavý ako dopadnú teraz tieto čo som dnes zasadil.
https://urobsisam.zoznam.sk/zahrada/zel ... sku-metodu.
Skúšal som to mynulého roku na menšej ploche doma na záhrade. V jari pekne zišli, vňať bola pekná, len keď sme ich vykopali zo zeme tá boli zemiaky vyžreté hrabošmi. Také boli už 5.5.2024 tie na záhrade
A také na roli v 14.5. 2024 čo som sadil začiatkom apríla skoré zemiaky ktoré boli pre sadenim mesiac predkličene.
4.6 2024 na zahrade
a ten istý deň na roli
Tak som zvedavý ako dopadnú teraz tieto čo som dnes zasadil.