Jaký traktůrek koupit?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Stanlik

Jaký traktůrek koupit?

#1 Nový příspěvek od Stanlik »

Ahoj. Potřebuji poradit. Sháním traktůrek, který by mi pomohl kolem domu, na poli, v lese. Zatím máme na tyto činnosti koníka, ale ten půjdu z domu pryč. S traktory nemám zatím žádné zkušenosti. Sháním traktor, s kterým bych možná mohl v budoucnu přitáhnout nějaké dřevo z lesa a následně ho dovést domů. Taky potřebuji obdělávat pole - orat, řádkovat - zkrátka připravit pole na brambory. A taky pomocníka na pole kvůli sušení sena - obraceč sena a následně dovoz domů. Našel jsem nějaké značky: Bronson, Yanmar, Iseki, Solis. Co myslíte, jaký traktor by byl nejvhodnější pro tyto moje činnosti? Děkuji za rady.

Fry

Re: Jaký traktůrek koupit?

#2 Nový příspěvek od Fry »

Musíš si ujasniť:

Nový/použitý?
Či chceš záruku alebo si to zvládneš v prípade poruchy/servisu urobiť veci sám?
Rozchod kolies je tiež dôležitý hlavne pre "brambory" - potom treba vyrábať rozšírenia a pod. Tiež pozor na šírku pneu.

Niektorý tu majú stroje malé a iný väčšie, záleží aj od rozlohy obrábanej pôdy
Značka traktoru nieje až tak dôležitá, každý má nejaké preferencie.

Stanlik

#3 Nový příspěvek od Stanlik »

Traktůrek spíše nový, jelikož se v tom vůbec nevyznám. A raději menší, ale silný. Bydlíme v Beskydech, v horách. A silnější taky do lesa, aby něco přitáhl, přivezl.

Fry

#4 Nový příspěvek od Fry »

Ak nový, tak to bude celkom pálka preveroval si si ceny aspoň orientačne?

Nepoznám rozlohu obrábaných pozemkov ale môj osobný názor hľadať od 20HP a vyššie, videl som videá, že vozili drevo aj na 16HP ale podľa mňa je to už do hory malé

počkaj ešte na iných čo ti napíšu.

Stanlik

#5 Nový příspěvek od Stanlik »

Líbil se mi Solis 26. Ale více nevím, nerozumím tomu. Někdo raději doporučuje Kubotu, nebo Iseki. Ani nevím jakou převodovku atd.... Ale cena všeho nového bude kolem půl milionu. To asi postupně bych dokupoval.
Kdybych si koupil starší tak bych měl strach z poruch, s kterými nevím jestli bych si poradil.....

j.kubec

#6 Nový příspěvek od j.kubec »

Popsané je to tady v podstatě vše stačí jen hledat.
Za mě tu chybí to nejdůležitější cena a zda to má mít SPZ. Podle činnosti bych hledal traktor s výkonem nad 25hP a váhou nad 1t.

Stanlik

#7 Nový příspěvek od Stanlik »

No cena? To nevím. Samozřejmě nerad koupím něco drahého, když je vedle něco lepšího a levnějšího. Spíš, aby to bylo dost silné a abych mohl dokupovat příslušenství k tomu (pluh, obraceč sena, atd....). A SPZ asi nebude třeba.... Jo, a taky servis, aby byl v ČR rozšířen. Nerad bych jezdil pro náhradní díly přes celou republiku.....

ibanez5

#8 Nový příspěvek od ibanez5 »

Zdravím Tě krajane :)
Co takhle zkusit ve Stříteži Mitrengu? Prodává tam Kuboty a určitě dělá i servis. Jinak se staršími Japonskými a Čínskými traktory budeš mít vždycky problém se servisem. Nebo jinak, pokud máš nějakého známého dobrého mechanika, popř ještě člověka který má soustruh tak by to s těma staršíma Japoncama šlo. Čína,ale nevím.... Pořád je to Čína ....
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."

pietrobs

#9 Nový příspěvek od pietrobs »

Ono je to vzdy aka taka loteria s kupou starsieho traktora.Ked trafis dobry kus v dobrom stave o ktoreho bolo patricne postarane tak by tam nemal byt ziadny problem ani po x rokoch prevadzky.Cinan nieviem ako je na tom po nejakych odpracovanych rokoch..ale myslim ze vsetko je opravitelne.Ked si trochu sikovny a bavi ta to tak neni problem rozhodit do sroubiku aj zlozitejsi stroj.Takze vsetko je to na tom ako sa kto citi voci tejto vyzve ktorou je kupa starsieho traktora.

Stanlik

#10 Nový příspěvek od Stanlik »

Děkuji za Vaše názory. Jak jsem psal výše, líbil se mi podle videa na youtube hlavně traktor Solis 26, ale podle diskuzí jsou i jiné značky a možná i lepší. A rozhodně mám blíž toho Mitrengu ve Střítěži, než-li prodejnu a servis Solis v Opavě. Takže se poptám u Mitrengy a uvidím. Ještě si počtu zdejší diskuze a popřemýšlím co a jak. Problém je taky v tom, že nemám žádné agro vzdělání, zkušenosti (nebo jak to napsat).....

Pískař

#11 Nový příspěvek od Pískař »

Zdravím, jak psal kolega, tak vše je tu v diskuzi již probrané. Já byl před časem před podobnou volbou. Můj pohled na věc je takový, že bych traktůrky rozdělil zhruba na tři kategorie.
a/ KUBOTA...má nejlepší propagaci, dobrou servisní síť, je jich tu hodně , dobrá kvalita, je to držák....ale.....jsou také nejdražší.
b/ Ostatní méně známé japonské nebo korejské značky/např Kioti/, které jsou na tom jako Kubota, ale jsou podstatně levnější.
c/Čína, Indie, Polsko......mají nelepší ceny, kvalita není špatná, když narazíte na povedenej kus. Ale často lze narazit na kus nepovedenej.

Zvláštní kategorií jsou traktůrky známých západních značek / např. John Deere/, kterých je tu málo a zkušenosti jsou celkem rozporuplné.
Zdůrazňuji, že je to pouze můj pohled na věc a snažil jsem se napsat to tak abych se nedotkl majitele žádné značky.

Štefo

#12 Nový příspěvek od Štefo »

Ja súhlasím s Piskarom... podelím sa o svoju skúsenosť so Solisom 26 HST. Tiež som ho minulý rok zvažoval, cena nového stroja dobrá, pekne to vypadá atď...vyrazil som teda do Bytče, že ho okuknem naživo. Prvé čo má zarazilo bola chabá predná náprava, tá by moje práce v lese nevydržala. Keď som pod to ľahol, tak to bolo od nova tak hrdzavé, ako je teraz moja Kubota GL 23 po 32 rokoch kúpania v bahne. Ďalšia vec bol rázvor, predná náprava je príliš vpredu... Toď moja skúsenosť

Stanlik

#13 Nový příspěvek od Stanlik »

Štefo: jaký nakonec traktůrek jste si koupil, jestli to není tajné?

Fry

#14 Nový příspěvek od Fry »

Tiež som v Bytči pozeral tie Solis traktory, ako vyzerá to pekne ale prišlo mi to ako taký zlepenec, niektoré veci nelogicky riešené, zbytočne komplikovane, všetky tieto Solis, Captain, Farmtrac - sú veľmi podobné - spoločný menovateľ je Mitsubishi motor, okolo celého je to tak nejak poskladané. Samozrejme bavíme sa o verziách 26HP. Ceny sú samozrejme príjemné, nemám dlhodobú skúsenosť, trebárs sa vyjadrí niekto kto ich vlastní.

Napríklad taká maličkosť ako umiestenie zapaľovania (kľúčika) je u Solis na takom mieste, že kľúčik musí byť zalamovací aby ste ho pri práci neodlomili, keď je v zapaľovaní.

oco13

#15 Nový příspěvek od oco13 »

Stanlik píše: stř srp 07, 2024 1:55 pm Štefo: jaký nakonec traktůrek jste si koupil, jestli to není tajné?
Štefo má Kubotu GL 23

Zameral by som sa na šírku traktora do zemiakov , 120cm stred kolies a tiež si treba uvedomiť že traktor sám osebe je len polovica , dosť peňazí stojí aj naradie . Napríklad navijak minimalne 50tKč, trojkombinácia do zemiakov 50t Kč, pluhy 10 - 15t Kč, Pri novom traktore rotavator nie je v cene. do sena treba nejakú kosu , slniečka a asi aj balíkovač .. atď.
To k rozhodovaniu nový alebo jazdený - starší traktor sa kupuje celkom rovnako ako staršie auto - podla stavu daného stroja.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“