invertor - už toho mám dost

Moderátor: Mikro

Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze

Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
Zpráva
Autor
Vladimír Šimo

invertor - už toho mám dost

#1 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Potřebuju naštelovat správným směrem, tak to zkusím napsat sem.
Už mám dost svářecího trafa který sice sváří i řeže ale - začíná na 60ti ampérách a to je na moje umění se svářením moc. Nechci, aby se někdo pitval v tom, že to přece jde a že i s 60A sváří dvojku jekl atd, prostě jsem se rozhodl i z více důvodů něco pořídit.
Chci invertor na 240V, sváření výlučně elektrodou od 2 do max 4mm ale to asi výjimečně. Nic dalšího v zadání nemám.
A teď čekám...

Fizz

Re: invertor - už toho mám dost

#2 Nový příspěvek od Fizz »

https://www.svarecky-obchod.cz/invertor ... tig-la.htm

Mám, pouzivam. Od 1,5 elektrody do 4ky v pohodě.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

thovt

#3 Nový příspěvek od thovt »

Mužeš mít sebe lepší svářečku je to otom převest proud na svařený předmět.
Proud je líný teče kde má snadnou cestu.

jean

#4 Nový příspěvek od jean »

Kazdy poradi, co ma doma, ja sa aktualne vytesujem z gama 1900hf. Na to moje smrkanie luxus. Skusam aj tig, ale to bude chciet trening.

Ursus 73

#5 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Mám Gama 1550 už dávnejšie. Celkom v pohode, na slabší materiál používam elektródy priemeru 2mm, občas priemer 1,6mm tie sú trochu drahšie ale používam ich ozaj len málokedy. Inak najviac 2,5mm a 3,2mm. Tú 4 som ešte neskúšal.
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

ota

#6 Nový příspěvek od ota »

Mám Kitin 150. Už drahně roků. Vařím od 2,0 po 4 mm elektrodou. Teď naposledy asi 14 dní spátky jsem opravoval prasklou oj na vlečce dvoukolce. Tam jsem vařil 2,5 mm elektrodama. Lze s ním vařit v pohodě na prodlužce 50m kabelu. Bez problému. Hodně často vařím s prodlužkou. Na to ten invertor mám. Když to jde, donesu, dovezu verk na dvůr ke svářečce nebo cočku. A když je to stacionární věc, jde svářečka k tomu a na kabelu. Při těch 2, nebo 2,5 můžu vařit v kuse pořát. Nevypíná se vůbec. Vařil jsem třeba lžíci k bagru v kuse. A bez problému.

bastlir

#7 Nový příspěvek od bastlir »

Také tahám 150Kitina,prodlužku to chce minimálně 1,5pruřez, 2,5 mm2 optimum.smozřejmě dobré domovní rozvody 240V. svařovací kabely raději delší.

Fizz

#8 Nový příspěvek od Fizz »

Tak s těma proudana nad 100A už je to asi jasná věc...

Kittin si poradí ale jistič už ne. Tady byl ale požadavek na něco co umí malý proudy a kitin začíná na 10A.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

ota

#9 Nový příspěvek od ota »

Zatím jsem jistič ani jednou neřešil. Odhaduju, že mám asi 16A jističe na 220V. Možná v dílně i 20A. Musel bych se podívat. Zatím nevypadnul. To když řežu plasmou, musím jet na 380V přípojku mám udělanej mezikus plasma je taky 220V, ale ta mi vyhodila zásuvkovej jistič. Kitin zatím nikde ne. A to jsem vařil 3,15 mm elektrodou cca 135A na svářečce.
Když jsem toho Kitina kupoval, měl v akci 5m kabely a ještě ty silnější. Sice se hůř smotávají, ale v pohodě.

Sadra17

#10 Nový příspěvek od Sadra17 »

osobně bych šel do lety prověřenýho kitina 150 je to český relativně snadno opravitelný, to samý omicron gama 8) 8)

ps: sám mám doma fronius traspocket 1500 a to je trošku jiná liga (má vyšší napětí tak suprově zapaluje oblouk) ale taky jiná cenová :'(
malej traktorista v malým traktoru

Fizz

#11 Nový příspěvek od Fizz »

Me kitin vyhodí na 150A asi pri 5te elektrodě 16ku jistič. V kuse, jak se zahřeje prodlužovací kabel. Když veznu místo dvojky dvaapulku prodlužovák tak už to vyhodí jen občas třeba dvakrát za balík. Když jedu ja 145A tak už to drží.

To se prostě nasbíra ale zas tak často 4kama nejedu. Navíc má hotstart což se hodí právě pro menší proudy.
Other-Side II. '23

chobotek

#12 Nový příspěvek od chobotek »

V případě, že by to štelování mělo mít i nějaký praktický základ, mohu zapůjčit Castolin Powermax-3 (vnitřek Fronius Traspocket 1500) i toho Kitina. Pro klid svědomí, protože svařování nízkými proudy, pokud to nemá být jen zalepené, vyžaduje jistou ruku a jakousi praxi. Třeba se nakonec zjistí, že je možné ušetřit a nechat to, jak je.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

oco13

#13 Nový příspěvek od oco13 »

Taký celkom maličký :OT: 30 rokov som zvaral s trafom "jihokov" asi tak sa volá, žltá 40kg krabica do 160A, potom som sa zblaznil a dovliekol domov COčko Kovoplast NR 250A. Teraz keď mi vyjde plyn, tak ja s hrôzou zisťujem, že neviem zvarať elektrodou. Trase sa mi paprča, zhasína oblúk, lepí sa mi to a v plechu sú diery. :pohlavek: Donesiem flašu a len tak z prdele spojím 2 plechy 0.7mm - spojím lebo zase nejaký extra zvar to nie je ale držia. :smich: bez dier, bez lepenia.

other-side II

#14 Nový příspěvek od other-side II »

taky mám modrou, za pár peněz 6-7tis, živím to solárama, měnič 3kW a nikdy nic nevyhodil, co to dělá s FETama snad ani nechci vědět

kitin drží už asi 5let

helma a káble vyšší kvality
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.

ota

#15 Nový příspěvek od ota »

Oco já vařím z 90% doma vše cočkem. Bo jak píšeš, nevadí když se u toho třepou ruce. Tuhle došla 0,8 drát a je jen 1,0 drát. Povídám si při nasazování cívky, to bude opruz s tak silným drátem jet slabé věci. Už jsem si zvyknul a rozdíl nepostřehnu.
Dovezl jsem taky to trafo Jihokov či jak. Zdědil jsem ho. Ale kdysi jsem s ním vařil při přestavbě baráku. V pohodě. Akorát tam musí být na něj správné elektrody. Mi vrtkolena co máme pod ponkem 2 metráky čehosi elektrod to máme těžší, vyhrabat v té hromadě ty správné.
No jinak triodynka za vratama. Tam je to bezproblém stačí vytahnout nějakou elektrodu z chumlu ,,všehochuť" zavařit a je to. Psal jsem tu pantatíkovo kolečko na hnůj. Kdysi se odlomilo kolečko od hřídelky. Koštětem ometl hnůj. Přidržel kolečko a já vytáhl jakousi tyčku z škopku všehochuť a zavařil to. Oklepl struzku a on mosaznej svár. Pantatík lamentoval, že to ulítne. Kdeby vydrželo to dýl než celé kolečko.
Když jsem vybíral u prodejce Kitina prodavač udělal rychlou selekci. V regále 20 svářeček. Vyptal ze mě asi 4 informace a zužil výběr na dvě svářečky. Kitin a Gama. Povídal mi akorát, že u té Gamy jsou dražší opravy. Že tam mění celý díl a u toho Kitina jde vyměnit i jedna součástka která je třeba špatná. No mám ho roky a zatím netřeboval nic. Mám ho jako mobilní strojek.

Odpovědět

Zpět na „Služby a výpomoc“