RYOBI ONE +

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
other-side II

Re: RYOBI ONE +

#46 Nový příspěvek od other-side II »

před časem teda přibyl rázový utahovák, tuším 600Nm, jinej nebyl v obchodě, samo platí - jak jsem bez toho mohl žít?!?!?!??!

teĎ koukám po aku řetězové pile, užití na tesařinu, ne na palivo, čili dlaby, čepy, řezy 45st atd, chtěl jsem tu malou jednoruční s lištou 15cm, ale prej blbý, je fakt, že jednou rukou to asi neudržím rovně, takže koukám po dvojruční klasice, ale s krátkou lištou 20 nebo max 25cm, delší nemá smysl, a s ohledem na hmotnost tak na jednu 18V baterku, s tím nemám problém
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.

Zetor15

#47 Nový příspěvek od Zetor15 »

Pokud to ma bejt na tesarinu tak urcite STIHL. Delam s ni uz prez 10 let tesarinu a ani jeden problem dokonce i baterky puvodni. Dobrá ergonomie i vydrz baterek,ale benzinove se nevyrovna jen teda hlukem a emisema je na tom lip.

Fizz

#48 Nový příspěvek od Fizz »

Mam malou jedno bateriovou makitu..

Už jsem to psal. citlivý na ostrost řetězu. S ostrým mě opakovaně překvapuje co zvládne. Ake na tesařinu nevím. Jako doplněk jo. Do plného zápřahu těžko jakakoliv bateriovka.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Sniper

#49 Nový příspěvek od Sniper »

Má někdo zkušenost s timhle mazacím lisem?
Chci ho brát a ještě vyvětvovací pilku, díky 8)

Obrázek
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

other-side II

#50 Nový příspěvek od other-side II »

tesařinu hoppy, ne plnej zápřah, prostě jednou za čas něco

Stihl mám benzín, asi mě přežije

taky jsem chtěl aku teleskop nůžky, měl jsem v ruce ryobi, gardenu, lákala mě snadnost práce, ale přesný opak, stroje těžký, nemotorný, takže jsem koupil ruční fiskars s hmotností tři krát menší a práce jde jako po másle

vyvětvovací teleskop řetězovku jsem taky chtěl, ale já bych s ní furt něco dělal,takže jsem ji nechal v krámě

mazací lis nevím, ale proč ne
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.

Tomas6

#51 Nový příspěvek od Tomas6 »

Ty aku mazaci lisy, je jedno jaký výrobce, mají jednu nevýhodu. Nepoznáš zacpanou mazničku. Takže si myslíš že mažeš a on tlačí ale nedotlačí.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

chobotek

#52 Nový příspěvek od chobotek »

Ty nemažeš dokud neleze ven čistá vazelína? Tyhle strojní verky jsou přece na mazání čepů levnou vazelínou, ne? ;-)
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Tomas6

#53 Nový příspěvek od Tomas6 »

Ano mažu. Ale jsou místa kde nevidíš jestli leze. Třeba na lisu na seno mám řádku maznic, ze kterých jde jen hadička do místa kde není normálně vidět. Dám tam třeba 10 žduchů. Tady u toho akuvehementu bych nevěděl jestli je nebo není namazáno.
Proč levnou vazelínou? Můžeš mazat i drahou. Dle chuti peněženky majitele.

Fizz

#54 Nový příspěvek od Fizz »

Nemáš pravdu.

Mažu elektrickým a poznáš. Už podle ucha. Pikud né tak o vteřinu později hadice jako kámen.

A sekly mazničky znám jen na tom co není moje. Nebo co jsem zrovna dovez. I rezavý.

Na svým :tyty:
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

chobotek

#55 Nový příspěvek od chobotek »

Tomas6, protože drahou vazelínu mám v klasických ručních mazacích lisech a patří třeba do kardanů a tak. Když mažu čepy bagru, tak je úplně jedno, co tam je, hlavně když to je mastné a čisté. A protože je toho potřeba hodně, musí to být levné :)

Tomas6

#56 Nový příspěvek od Tomas6 »

Chobotku není pravda. Na kvalitě použitého maziva závisí jak často musíš mazat. A věř tomu že je v tom opravdu rozdíl. Bavím se o bagrech. Máme starou 315, bagrista je opravdu pintlich, maže podle sluchu, já nikdy nic neslyšel, on tvrdil že začne vrzat. Dřív běžně používal LV2, nic jiného nebylo, nebo bylo ale ne u nás. Mazal opravdu každý den a když byl někde na bouračce tak i dvakrát denně. Pak někdo někde vyštrachal kýbl LP EP2, naráz stačilo mazat jednou za dva tři dny, případně když někde v prachu tak stačilo na fajront nebo ráno. No a pak na nějaké předváděčce dostal krabicu tub přímo od catru. A rázem stačilo mazat jednou za týden. Samozřejmě za předpokladu že všechny čepy a futra byly ve stavu jaké mají být. Páč když už je to vyčlochtané tak tam můžeš i nas.at a nevydrží tam nic.
Fizzi možná záleží na výrobci dané dekalamitky, páč kolega má nějakou SKF. Vím že za ní dával skoro 10tis, nemyslím že by to měl být šmejd a tam se děje to co popisuju. Dekalamitka pumpuje, na displeji se točí kolečko, že čerpadlo čerpá ale pokud je maznička neprůchozí nebo dírka v čepu, tak prostě nečerpá. Možná je to i použitým mazivem, páč mazivo od catru je dost řídké, ale přitom dost lepivé na to aby v mazaném místě vydržela co nejdýl.
Já mažu všecko tou LT EP2 a nemám s ničím problém. Na jaře přejdu všecky harapáky, namažu a po zbytek sezóny mám pokoj. Jediné co mažu častěji je bobek a přední náprava na proximě. Jináč se mi nestalo že by někde bylo sucho

chobotek

#57 Nový příspěvek od chobotek »

Takže to je pravda ;-) Až rozházím rameno a celé to přečepuju, bude mít smysl cpát tam drahou vazelínu. Ukaž mi, kdo má na doma bagr v takovém stavu? Vitexe nepočítám.
Vedle v dědině byl strojník, dnes už nebožtík, který točil jen nové stroje. Vždy Komatsu a vždy mazal denně doporučeným mazivem od výrobce. Nemusíš tam toho cpát tolik ale mazat denně je dobré už proto, abys se spár vyhnal nalepený prach.

Tomas6

#58 Nový příspěvek od Tomas6 »

No jsem rád že se shodneme. 8) ale taky mi řekni proč na doma mít aku dekalamitku, nebo aspoň já ju nepotřebuju. Další krám který někde zavazí a je vybitý zrovna v tu dobu kdy ho potřebuješ. Ty dvě tři dekalamitky ročně vyžduchám i ručně. A když je ten lepší konec, tak stačí bohatě i dvě ruky.

chobotek

#59 Nový příspěvek od chobotek »

Protože mazat bagr klasickou dekalamitkou trvá násobně déle. Mám pneumatickou, tou mažu když sem okolo dílny a kdybych měl tu aku, leží na čestném místě na bedně na nářadí. Že dvě tři dekalamitky ročně... jó, to by se mě taky líbilo, tak málo!

Fizz

#60 Nový příspěvek od Fizz »

dvě tri rucně klidne. ale spis kolem dvaceti.

kazdpadne jak rika chobot, protože je to hned a nic neni zasvineny. na bagru mam novy komplet cepy, i lozisko otoce. mažu az leze ven, nesetrim, ono hrabat ve vode treba tak voda vyleze kolikrat pozdeji nez nova vazelina. bobek to ma horsi ale porad dost slusny. a k tomu nakladak jerab sekacka ma x maznicek, najezdovky na vleku, trakturek, plošiny... rucnich mam nekolik vsecky jsou na na rukavice pri praci. aku mam od makity, cista jak kdyz byla nova, po praci staci utrit koncovku. nejmensí baterku 2Ah jsem nezdelal ani do pulky i když jsem delal vsechno na dvoře což je cca 5 kompletnich kartusi.

jo malo namazany bagr vrže. když vrzne už je pozde.
Other-Side II. '23

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“