Motorové pily

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Sadra17

Re: Motorové pily

#8581 Nový příspěvek od Sadra17 »

fikejz píše: čtv dub 11, 2024 12:51 pm Karle, dotaz: ten benzin Aspen 2T je už namíchaný s olejem, nebo se ještě míchá?
ano 2T je už s olejem, dělá se ale i verze bez oleje https://www.garteko.cz/palivo-aspen-4t-5-litru
malej traktorista v malým traktoru

fikejz

#8582 Nový příspěvek od fikejz »

Tisíceré díky, vám oběma 8)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

bigj66

#8583 Nový příspěvek od bigj66 »

A do toho 4t jsem domíchával olej pro 2 t a nebyl problém.

Tomas6

#8584 Nový příspěvek od Tomas6 »

Ten Aspen když hoří ( v motoru) to je smrad jak v cařihradu. Táta letos pořídil rosič, od prodejce v něm byl aspen, no fuj než jsem ho vyjel.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

ota

#8585 Nový příspěvek od ota »

Klucí v sobotu jsem vytáhl motorovej vysavač od Hechtů. Benzin od loňska v něm. Půl nádržky. Napumpoval jsem tou bradavicí co tam je. Zamáčknul sytič. Na třetí zatažení naskočil jak nic. Vysál jsem s ním bozdel kolem dřeva a kolem kůlny listí od loňska co jsme měli za krámama co tam stály a dali jsme je pryč. Vyjel jsem nádržku bez jakéhokoli problému. Nechal jsem ho tak. Až půjdu zase vysávat namíchám si naturál a jedu dál.

Čárls

#8586 Nový příspěvek od Čárls »

Já co používám aspen od husqvarny nemám problém a nejni skoro nic cejtit tudle nastartoval křoviňák soused s klasikou a musel sem zavřít okno jak mu to čoudilo ma nějakou čínu a michá jedna ku 40 no hrozný a tuhle mi ukazoval synovec nejsilnější Ms 881 Jede klasiku 95 a plnou syntetiku Taky mi to smrdělo Tak nevím :friends:
Jinak jak sem psal ten druhej výrobce co má přímo nazev Aspen2T jsem měl jen jednou a cejtil sem rybinu tak beru jen od husqvarny
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ota

#8587 Nový příspěvek od ota »

Tuhle jak jsem byl v tom lese, tak ta Dolmarka stála min 5 měsíců. Taky jsem kouknul benzin, byl. Ta chytá vcelku dobře. Párkrát zatáhnul a šla. Akorát myslím, že pak v lese jak zlobila bude to nějaká hadička, nebo ventylek či co. To nechtěla chytit a to nikdy nedělala. Potřeboval bych vytáhnout ty druhý dvě Dolmarky. Ty neřezaly min rok. Asi příští jízdu do lesa pojede aspoň jedna. Já teď vozím toho Oleomaca. Je lehonkej na odvětvování paráda. Neboleji z něj ruce jako z Dolmara. Však taky váží polovic. 8) Jinak jak píšu ty benziny vůbec neřeším. Nemá to myslím vůbec význam. Kupuju natural a do něj dávám Stihl červenej olej do všeho. Od křoviňáku, vysavač, motorový pily. Ten olej má takovou odměrku přímo na kanistru. Ta je dobrá. Povolíš víčko a zmáčkneš a do malé nádobky natlačíš poměr a je to. Dávám o fosilínek víc, protože když pak postavím kanistřík za chvíli steče po stěnách a je tam lehonce po dně. Tak rovnou natlačím o ten fousínek víc. Šupnu do toho Stihl dvoukanistru do benzinu, protřepu, postavím do kárky za traktorem a jedu. Nikdy problém. Kdysi jsem koupil do sekačky 10l vervy 100. Nepostřehl jsem žádnej rozdíl. Vyjezdil jsem to v sekačce a nic světobornýho v tom nebylo.

Joe66

#8588 Nový příspěvek od Joe66 »

Carlsi a co s tou 881 synovec robi ? Lebo jedneho casu som mal zadarmo buky co sa valali v debri,ze trebalo mi vacsiu pili a uvazoval som o nej ked mam rezat priemer cez60cm a viac a bolo toho cez 80kubikov. Tak som skusal stihl ms880ku a tazka ako svina -nikto s nou nechcel robit ked sme porovnavali s 660 stihl a dolmarom 7900 . Ze taka 881 je dobra tak na dvor a na kubikovanie . Lebo je silna ale aj tazka . Ale zase ked uz porovnam tie najsilnejsie masiny tak stara husqvarna 3120 isla trochu lepsie ako ta 880stihlka hoci ta 880 je papierovo silnejsia -aspon tak sa mi to zdalo pri porovnani ked sme rezali agaty a pozical nam ju znamy :jazyk:

Čárls

#8589 Nový příspěvek od Čárls »

To ti přesně nepovím ale asi měl zbytečný prachy a nebo jen na fošny či co on se tím živí neptal sem se ho já sem rád že zvládnu pilku Ms 231 Plná s 40 lištou cca6 Kg nevážil sem to
a těžší bych ani nechtěl kdo se má dřít Ono při jeho práci se občas vyskytne nějakej ten mamalas co je potřeba rozřezat a asi ji využije u šváry jemu vozej odněkud z povodí a olše co maj i metr v průměru Nevím jak to dělal švára já bych si na takový baci už taky klidně zjednal někoho se silnou pilou než abych se trápil

chobotek

#8590 Nový příspěvek od chobotek »

Joe66, stařenka 088 je tu používaná s lištou 75cm a 100cm k podřezání starých buků a nakrácení na manipulovatelné rozměry. My průměrní lidé s ní dokážeme dělat tak dvě hodiny. Za tu dobu vyrobí velkou hromadu pilin a louži potu :D
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Sadra17

#8591 Nový příspěvek od Sadra17 »

Čárls píše: pát dub 12, 2024 5:38 am jemu vozej odněkud z povodí a olše co maj i metr v průměru Nevím jak to dělal švára já bych si na takový baci už taky klidně zjednal někoho se silnou pilou než abych se trápil
mě jednou dovezli smrkový okolo 90cm průměr a já měl jen mojí husqvarnu s 38cm lištou :smich: :smich: takže i když jsem ho oběhnul dokola tak uprostřed kousek zbyl :pistol: no dopadlo to tak že jsem vždycky říznul co šlo a pak palice s klínama a kus odštípnout aby se dalo doříznout :)
malej traktorista v malým traktoru

ota

#8592 Nový příspěvek od ota »

To Sadro17 na tohle to chce mít jednu delší lištu s řetízkama aspoň dva. Aby bylo v rezervě. Taky jsem tuhle pár dvojek říznul napůl. Aby se vešly do šťípačky. Dlouhá lišta a v pohodě. 8)

Obrázek

Čárls

#8593 Nový příspěvek od Čárls »

S Ms 181 než sem koupil Ms 231 a k ní 40 lištu sem to taky tak dělal Proříz kmen Odštípal a pak už to šlo uříznout Tenkrát synovec bydlel sám a daleko Dnes bych se s tím nepekloval a nechal ho to nařezat Vždy je někdy nějakej ten mamlas na fůře ale od tý doby jsem to nepotřeboval Vozej mi rozumný cca max co byl poslední dobou jeden kousek buku cca 75 cm průměr a ten sem s 40 lištou dal o prsa :smich: Ono u nás těch velkejch průměrů už moc nejni :-/

Joe66

#8594 Nový příspěvek od Joe66 »

Oto listy boli aj su 50 a 75 tusim a ku kazdej 4 retiazky . Ale skus behat s 10az 12kg pilkou cely den :typek: :vysmech: Odsypa to fest ale oproti 7 ci 8kg je to uz rozdiel a dost to citit. :jazyk: Ale na druhu stranu minule som skusal ciganske pilky -hecht a rival. A to su cinske masiny co su tazke + slaby vykon a vybracie ako u zhutnovani betonu :jazyk: :D Ze s tym robit by som nechcel ani zadarmo! A zivit sa uz duplom :D :pistol:

ota

#8595 Nový příspěvek od ota »

No mám tu teď ten Oleomak malou pilku a je to na urovni Stihlky 211 co máme. Váhově, výkonem. Nepoznám skoro rozdíl. Jediné co je rozdíl, že ten Oleomak při volnoběhu víc ,,prdí" z výfuku. Jinak uplně stejné. Máme dvě tyhle malé pilky na odvětvování. Jsou lehonké netřeba tam tahat těžkej krám. Vždycky velkou pilou pokácím. Pak malou pilou odvětvím. A sklidím klest. Velkou pilou nařežu na kusy. Snosím srovnám, další strom. Teď když dojdu dom tak ani ruce neboleji. Když jsem tahal tu velkou pilu chytaly mě navečer křeče do rukou. Tady s touhle malou vůbec.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“