Traktor od JiříSBS
Re: Traktor od JiříSBS
A nebo používají jiné slovní spojení.
Tomáš, TUD kód je akurát hliníkový blok
Ostatné sú liatinový
...díky všem za pomoc při hledání dotahovacích momentů šroubů hlavy motoru . Už delší dobu jsem
slyšel zvuk motoru domadělu od souseda o dva domy dále , jak jezdí po zahradě ,až nedávno jsem
šel kolem něj , nějak mi byl povědomý jeho traktor , jdu blíže a zjistil jsem , že kapota pochází z
mého traktoru . Je to původní kapota ,kterou jsem dal v roce 1985 svému kamarádovi , ten traktor
prodal a nyní se jeho traktor objevil u souseda.
...trochu barvy ještě na kapotě zbylo
...pro porovnání původní kapotování do roku 1985 , původně byly plechy připevněny na nosných
jeklech , nová kapotáž je samonosná z tvarovaného plechu
slyšel zvuk motoru domadělu od souseda o dva domy dále , jak jezdí po zahradě ,až nedávno jsem
šel kolem něj , nějak mi byl povědomý jeho traktor , jdu blíže a zjistil jsem , že kapota pochází z
mého traktoru . Je to původní kapota ,kterou jsem dal v roce 1985 svému kamarádovi , ten traktor
prodal a nyní se jeho traktor objevil u souseda.
...trochu barvy ještě na kapotě zbylo
...pro porovnání původní kapotování do roku 1985 , původně byly plechy připevněny na nosných
jeklech , nová kapotáž je samonosná z tvarovaného plechu
Našiel si niečo?
Teda okrem svojej starej kapoty
...pomocí fóra jsem dal dotahovací momenty hlavy motoru do kupy ,všem děkují za pomoc . Jiří.
Ahoj Jirko,můžeš se trošku rozepsát?Mě by to zajímalo.Díky,Víťa.
Jiřiku , maš to na tom @
Dúfam že to bude OK
Dúfam že to bude OK
...díky Danku.
Je to OK
ide ti to otvoriť?
ide ti to otvoriť?
...Ahoj Danku,
konečně mám ten manuál otevřený , otevřel mi ho zeť . Je tam prakticky vše co jsem potřeboval ještě bych potřeboval charakteristiku motoru
citroen TUD5 1,5D typ VJZ a VJY . Později dám fota přípravků a dotahovaci momenty k tomuto motoru . Díky za poslání manuálu . Jiří .
konečně mám ten manuál otevřený , otevřel mi ho zeť . Je tam prakticky vše co jsem potřeboval ještě bych potřeboval charakteristiku motoru
citroen TUD5 1,5D typ VJZ a VJY . Později dám fota přípravků a dotahovaci momenty k tomuto motoru . Díky za poslání manuálu . Jiří .
Tak to ma teší....
Ja som to kedysí stiahol este z uložto, ked fungovalo, ako som kupil ten motor od Romana (Oco)
A som velmi rád že to pomohlo aj niekomu dalšiemu
...moc jsem toho na traktoru neudělal ,čekal jsem na opravenou hlavu , byly problémy s ND a pak byly problémy
s osobnímí auty objevilo se pár nečekaných poruch , tak jsem opravoval auta.
...proto , že chci dát na předlohu (pohon čerpadel )větší řemenici , ale u rámu není místo ,musel jsem vyrobit
kapsu na rámu , aby se tam řemenice vešla .
...pro nastavení řemene rozvodu jsem si vyrobil přípravky : přípravky zleva doprava
páka na nastavení předpětí rozvodového řemene , plus závaží 2 kg , zavěšené 80mm od středu čtyřhranu
čep na ustavení kola vačky
čep na ustavení kola vstřik. čerpadla
čep pro ustavení klikového hřídele
dotahovací moment šroubu hlavy motoru
1. fáze dotáhnout šrouby na 40Nm
2. fáze šrouby dotáhnout o : a tady je více hodnot a) 300°dle údajů výrobce těsnění
b) 260°dle údajů v manuálu
takže si můžu vybrat , kterou variantu použijí.
s osobnímí auty objevilo se pár nečekaných poruch , tak jsem opravoval auta.
...proto , že chci dát na předlohu (pohon čerpadel )větší řemenici , ale u rámu není místo ,musel jsem vyrobit
kapsu na rámu , aby se tam řemenice vešla .
...pro nastavení řemene rozvodu jsem si vyrobil přípravky : přípravky zleva doprava
páka na nastavení předpětí rozvodového řemene , plus závaží 2 kg , zavěšené 80mm od středu čtyřhranu
čep na ustavení kola vačky
čep na ustavení kola vstřik. čerpadla
čep pro ustavení klikového hřídele
dotahovací moment šroubu hlavy motoru
1. fáze dotáhnout šrouby na 40Nm
2. fáze šrouby dotáhnout o : a tady je více hodnot a) 300°dle údajů výrobce těsnění
b) 260°dle údajů v manuálu
takže si můžu vybrat , kterou variantu použijí.
tak, vidím, návody z manuálu v praxi....
...dlouho jsem tady nic nedal , traktor pracoval celou sezonu , nějaký problém byl (ten mačkaný čudlík byl zatuhlý předvolič řazení - vzkaz pro
Vladimíra) , na traktor nebyl čas řešily se jiné problémy.
Fota ze zahrady:
...rajčata nám vyrostla do výšky 3metrů
...vlevo v foliači jsou papriky pro které byl 2metrový (výška) foliač malý .
Také naši vesnici postihly záplavy , 80 domů bylo zaplaveno a jeden most zničen,čtyři dny jsme
byli bez elektriky , na štěstí nás zachranila elektro centrala , všichni to štěstí neměli a vše co měli v mražacích
vyhodili , internet nešel šest dnů . Naštěstí hlavní silnice byla průjezdná , ne jak v 97 na ní bylo 50 cm vody .
url=https://postimg.cc/XXkYpdf5][/url]
...cesta do centra vesnice byla více než metr pod vodou
...zaplavené zahrady a domy na dolním konci
...silnice směrem na Studénku ,v průseku stromů, u stromu na levé straně byl most , je tam pouze díra
...já mám pri povodních výhodu jsem na kopci ,pohled na záplavy z okna jídelny
Vladimíra) , na traktor nebyl čas řešily se jiné problémy.
Fota ze zahrady:
...rajčata nám vyrostla do výšky 3metrů
...vlevo v foliači jsou papriky pro které byl 2metrový (výška) foliač malý .
Také naši vesnici postihly záplavy , 80 domů bylo zaplaveno a jeden most zničen,čtyři dny jsme
byli bez elektriky , na štěstí nás zachranila elektro centrala , všichni to štěstí neměli a vše co měli v mražacích
vyhodili , internet nešel šest dnů . Naštěstí hlavní silnice byla průjezdná , ne jak v 97 na ní bylo 50 cm vody .
url=https://postimg.cc/XXkYpdf5][/url]
...cesta do centra vesnice byla více než metr pod vodou
...zaplavené zahrady a domy na dolním konci
...silnice směrem na Studénku ,v průseku stromů, u stromu na levé straně byl most , je tam pouze díra
...já mám pri povodních výhodu jsem na kopci ,pohled na záplavy z okna jídelny
...to jsem rád , že jsi za vodou , líp řečené nad vodou ! Chtěl jsem Ti volat , jak jsi na tom , ale sám vím , jaké to je , když nevíš kam dřív skočit a někdo otravuje telefonem .